Skrabelodssalg giver råd til ny hest

 25.08.2016 01:12 | By Ditte

Fjeldsted Rideklub har solgt skrabelodder for Diabetesforeningen og tjent penge til en ny rideskolehest.

Fjeldsted Rideklub er en af de klubber, der i foråret deltog i skrabelodssalget og på denne måde tjente penge til deres egne formål og aktiviteter. Rideklubben og klubbens medlemmer solgte 800 lodder og indsamlede 20.000 kroner – heraf 7.200 kroner til sig selv.
Klubben har dermed fået råd til at købe en ny hest, efter man havde været nødt til at aflive to af sine gamle heste.
”Pigerne i klubben har været super motiverede for at sælge Diabetesforeningens skrabelodder, fordi de kunne se guleroden i den anden ende i form af en ny hest. Samtidig har det givet rigtig god menig for dem, at de har samlet ind til fordel for børn med diabetes. På den måde har det været noget, de kunne relatere sig til,” siger Tina Dyrebjerg, ansvarlig for skrabelodssalget i rideklubben.

Sælg lodder i efteråret

Diabetesforeningen gentager nu successen fra foråret og åbner for tilmeldingen til sit efterårs-skrabelodssalg, hvor klubber, skoler og foreninger tjener 9 kroner per solgt lod. Lotteriet er en rigtig god måde at tjene penge på samtidig med, at man støtter en god sag. Det er nemt og risikofrit at deltage som sælger i skrabe-lotteriet, da usolgte lodder blot sendes retur.
”Diabetesforeningen har gennemført lotterier i en årrække, og vi har et skrabe-lotteri, der giver en rigtig god fortjeneste til sælgerne. Et skrabelod koster 25 kroner. Heraf går 9 kroner til sælgeren og 16 kroner til Diabetesforeningen, som bruger overskuddet til børne- og familiekurser, forskning i diabetes, rådgivning samt forebyggelse og oplysning,” siger Søren Biune, der er chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen.

900.000 kroner til foreningslivet
I foråret 2016, da Diabetesforeningen sidst afholdt et skrabelodssalg, var der omkring 3.500 sælgere på landsplan fordelt på foreninger, klubber, skoler og lignende. Salget indbragte i alt cirka 3,8 millioner kroner, og gør en kæmpe forskel for diabetessagen.
Omkring 900.000 kroner gik direkte videre til de mange klubber og foreninger, som deltog i salget. Pengene går blandt andet til lejrture, sportsrejser, nyt udstyr, fælles aktiviteter og meget andet.
Tilmeld jer efteråret skrabelodssalg nu I efterårets skrabe-lotteri er der mere end 10.000 gevinster på lodderne. Heriblandt en Citroën C3 til en værdi af 139.990 kr. samt et drømmerejsegavekort til en værdi af 100.000 kr. Du melder dig til på hjemmesiden http://www.diabetes.dk/lotteri eller ved at kontakte Diabetesforeningen på tlf. 63 12 90 17 eller e-mail: skrabelotteri@diabetes.dk

 

Læs mere på Diabetesforeningens hjemmeside