Så er starten gået til Danish Christmas Show

 05.12.2017 23:58

Tirsdag gik starten til Danish Christmas Show på Vilhelmsborg i Århus. Som sædvanligt blev der lagt ud i nogle mindre klasser på førstedagen, og i løbet af de næste dage vil klasserne blive større og sværere. Lørdag vil det hele kulminere i en fest. En fest der kommer til at inkludere finaler i sølv- og bronzetur, showspringning i form af Knock Out og Six Bar samt ikke mindst dette års Grand Prix, der går i 150 cm. Her rides der om en trailer til en værdi af 70.000 kr.

 

Af Charlotte Kondrup

 

Hvis man trænger til at se noget god ridning, så er det nu man skal tage til Danish Christmas Show på Vilhelmsborg. Hele ugen er spækket med springning på op til højeste niveau. Det er gratis at komme ind alle dage, dog med undtagelse af lørdag hvor det koster 130 kr. i entre. Mangler man enten at købe eller at få inspiration til de sidste julegaver, er der også rig mulighed det. Der er en række stande både indenfor og udenfor - bl.a. er AB Rideudstyr der, H & M Equestrian der sælger ud af et varelager med store besparelser, Ifor Williams Trailers for bare at nævne nogle få. Selv Lieven Hendrix er kommet hele vejen fra Belgien med sin pop-out lastbil, der er fuld af lækkert rideudstyr.

 

Dagens vindere

I dag var det de indledende ture for rytterne, der rider bronzetur samt youngster (5- og 6 års) hestene. Grundet det høje antal starter til stævnet, var Danish Christmas Show nødt til at dele bronzeturen op i tre afdelinger. Youngsterklassen blev delt op efter årgang.

Den første afdeling blev til en svensk sejr – det var Carl-Johan Elofsson der med Monte Cor sikrede sig sejren, med Kit Møller Pedersen lige i hælene på hhv. Møllgårds Comtesse og Eurostar på anden og tredje pladsen. Anden afdeling blev vundet af Christian Jansen med Casandra, Thomas Pihl Jensen med Medina på anden pladsen og Anee Keller med Time 4 U på tredje pladsen. I tredje afdeling blev det til sejr til Christophe Van Geenberghe med Luigi, Mia Maj Kruuse Larsen blev nr. to med Acalibra og Daniel Hald Cassøe blev nr. tre på Heart of Wild Z.

I youngsterklassen hos de 5 årige blev det igen til svensk sejr, denne gang var det Manda Rautenberg der med Lady Lord var hurtigst. Daniel Hald Cassøe fulgte lige efter med Halifax og Lykke Andersen smuttede ind på trejdepladsen med Syvhøjegårds High Five.

Som om at Daniel Hald Cassøe ikke allerede havde taget rigeligt for sig i top tre for i dag, så var han også den absolut hurtigste hos 6 års hestene med Kathi V, og da han var fejlfri kunne han indkassere førstepladsen. Andenpladsen gik til Aistis Vitkauskas med Favour VG og tredjepladsen gik til hollandske Nick van der Graaf med Gorsina. 


Alle start- og resultatlister samt tidsplan er muligt at se på live.rideforbund.dk