Kassandra Carmen er Guld værd

 15.08.2016 12:41 | By Ditte

For første gang i Dansk Trakehner avls historie er en hest blevet tildelt den prestigefyldte opdrætter guldmedalje. Det skete under weekendens Elitestævne på Broholm Slot.Den 3 år gamle Kassandra Carmen er på mange måder helt unik. Så unik at hun idag satte rekord med et samlet resultat på svimlende 8,90. 
Foruden at sætte rekord med sit imponerende høje resultat, modtog hun også den første opdrætterguldmedalje, der er uddelt af TAF. Den smukke Kassandra Carmen (f. Hibiskus, m. Kainda, mf. Tuareg), der er opdrættet af Leise Rikke Pedersen, tog dog alt opmærksomheden med ophøjet ro. 

Leise Rikke  Pedersen har selv avlet den 3 år gamle hoppe, der idag kunne drage fra Broholm som Årets hoppe 2016.

Foruden at blive kåret årets hoppe, aflagde Kassandra Carmen også den bedste endagsprøve - En endagsprøve, der som tidligere nævnt, blev belønnet rekordhøjt.

Alphabeat dansede sig til sejr
Mens Kassandra Carmen slog benene væk på det fremmødte publikum, med hendes smukke ydre og gode bevægelser, så dansede den 4 år gamle hoppe Alphabeat sig, sammen med John Hvalsø Saul, ind på pladsen som den mest talentfulde ekvipage og vinder af 4-års championatet.

Dommerne begrundede deres valget som årets mest talentfulde ekvipage med følgende udtalelser: 
“Vi ser her en fantastisk hest i alle 3 gangarter.” 
“Særdeles funktionel og gode anlæg for samling”
“Særdeles smidig og fra naturens side anlagt for op af bakke arbejde”

Hoppen vandt 4-års klassen med 92,4%, foran Thomas Lassen og Halle Berry der med 82,8% indtog 2. pladsen i TAF’s championat for 4-års heste. 

John Hvalsø Saul har selv varetaget uddannelsen af Alphabeat, og beskriver den som en helt særlig hest.  
“Jeg har haft den igennem dens uddannelsesforløb og det er uden tvivl en fantastisk hest. Det var ikke forventet at vi ville vinde prisen for den mest talentfulde ekvipage, men jeg har aldrig været i tvivl om at den kunne nå langt.” 

Alphabeat er avlet af Lone Andersen (f. All Inclusive, m. Anastasia, mf. Sixtus)

Kut N’ Move lukkede championatsballet
5-års championatet blev vundet af den yderst smukke og velgående Kut N’ Move (f. Imperio, m. Kopyright, mf. Le Rouge). 
Den røde Vallak er avlet og ejet af Gert Laisbo og redet af Bettina Laisbo. 
På trods af den unge alder er det dog ikke første gang den røde vallak kan kalde sig “best in class”. 
Kut N’ Move har allerede gjort sig særdeles positivt bemærket på stævnebanerne. Han vandt også sidste år sin championatsklasse og beviser dermed, at han er en herre, man kan forvente sig meget af i fremtiden. 

 

Avl