Dansk beslagsmed består topuddannelse

 06.12.2017 08:52 | By Brian nielsen23

Den danske beslagsmed, Henrik Berger, består verdens mest anerkendte uddannelse.

2017 har været et begivenhedsrigt år for Henrik Berger. Tidligere på året blev han som den første dansker nogensinde optaget i den prestigefyldte International Horseshoeing Hall of Fame ved en ceremoni i USA, og nu har beslagsmeden fra Berger’s Smedie i Nr. Aaby på Fyn bestået den mest anerkendte uddannelse inden for sit fag, den engelske FWCF. Den 1. december fik han overrakt sit eksamensbevis i London. Henrik Berger blev dermed den første europæer uden for England, der har bestået uddannelsen, som kun ca. 40 nulevende beslagsmede i verden har.

“Det er selvfølgelig en stor anerkendelse, som jeg har arbejdet hårdt og målrettet på at opnå,” siger Henrik Berger, der både har skullet gennemføre et omfattende studie og aflevere en afhandling, som han skulle forsvare ved en eksamen. Henrik Bergers afhandling er et studie i at få hesten i balance i hoven og illustrerer, hvordan smedene finder frem til netop det beslag, der kan hjælpe hesten i hverdagen. Afhandlingen bliver nu trykt i en lærebog for beslagsmede.

Bedre for hestene – nemmere for beslagsmedene

Afhandlingen og FWCF-uddannelsen er den foreløbige kulmination på en karriere, der allerede har indbragt Henrik Berger et utal af både danske og internationale mesterskaber og priser og altså også optagelsen i beslagsmedenes internationale Hall of Fame. Og der er et helt klart formål med den livslange indsats for at dygtiggøre sig inden for sit fag, forklarer han:

“Jeg tror fuldt og fast på, at alt, hvad jeg gør, skal gøre livet bedre for hestene og arbejdet lettere og bedre for beslagsmedene. Jeg stræber hver dag efter at hjælpe med at hæve standarden og kvaliteten i vores fantastiske fag,” fortæller Henrik Berger.

Hans viden og kompetencer bruges blandt andet til at rådgive andre beslagsmede, dyrlæger og hesteejere. Han håber at FWCF uddannelsen kan give ham endnu bedre mulighed for at bruge sin ekspertise i den sammenhæng:

“Jeg vil gerne give min viden og erfaring videre til andre professionelle. Hvis hestens fundament ikke er i balance, kan hesteejere bruge rigtig mange penge på sadler, kiropraktorer, massører og undervisning, uden at det i virkeligheden hjælper hesten,” mener Henrik Berger.

Henrik Berger grundlagde Berger’s Smedie i 2002 og har videreuddannet sig sideløbende med udviklingen af virksomheden.

Kilde: Pressemeddelelse