De første heste er landet i Rio

 01.08.2016 11:06 | By Ditte

De første olympiske heste er nu ved at vænne sig til forholdene i de nybyggede stalde på det olympiske heste-stadion i Deodoro. New Zealands Ringwood Skyboy kan allerede bryste sig af en sejr. Nemlig at være den første til at sætte en hov på brasiliansk jord.

Hestene landede i Rio de Janeiro Galeão International Airport lidt før midnat i går efter en næsten 12 timer lang flyvetur fra London.
De 34 militaryheste blev fløjet til Rio i en specialdesignet Boeing SkyCargo 777-F fra Emirates, men forholdene var bestemt ikke til gods, men snarere første klasse for de firebenede atleter. 

Hestene var igennem paskontrol og vettjek inden afrejsen. På turen var der flere grooms med, der har serviceret hestene, så de hverken har manglet vådt eller tørt. 

Der er også dyrlæger ombord på flyet, så skulle en hest få brug for behandling, er den lige ved hånden. 

Nathan Anthony, hold-dyrlæge for det australske military-hold, var en af de seks dyrlæger ombord på rejsen.
“At flyve er bedre for hestene, end hvis de skal rejse med lastbil”, fortæller han. “Det eneste, der kan skabe lidt problemer, er når flyet letter. Men efter starten er der ingen bump på rejsen. Vi havde en fantastisk kaptajn, som sørgede for at landingen var “nice and smooth””. 

Hestene havde politieskorte fra lufthavnen til Deodoro. Her er også skabt en bio-korridor, så hestene ikke risikerer at blive smittet med de sygdomme, der florerer i Brasilien og som i værste fald kan være dødbringende for hestene. 

Det første fly ud af de ni, der vil transportere hestene til Rio, havde heste med fra Storbritanien, Irland, Canada, Australien, New Zealand, Japan, Brasilien, Italien, Kina og Zimbabwe, der for første gang er repræsenteret i military ved et OL. 
Over de næste uger vil mere en 200 heste fra 43 nationer stige af flyet og blive kørt til Deodoro, klar til at vinde medaljer i Dressur, Spring og Military. 

(Kilde: FEI)
De første heste er landet i Rio | Foto: FEI/Dirk Caremans
De første heste er landet i Brasilien | Foto: FEI/Jon Stroud