Blog: Dyrlægestudiet er i gang igen!

 24.09.2018 19:25 | By Diane Dinesen

Vores blogger Diane er igen i gang på dyrlægestudiet, der allerede nu byder på mange spændende udfordringer. Diane har også haft en adfærdstræner ude til sin utrolig kvikke unghest Sava

Nu er sommeren slut og studiet som dyrlæge påbegyndt igen. Mine blogindlæg er lidt opdelt i 2 slags: Træning af unghest og uddannelsen som dyrlæge.

Jeg håber, at I syntes det er interessant at følge med i min udvikling til at blive dyrlæge, selvom studiet ikke handler så meget om heste endnu.

Studiet
Mine fag i dette semester er henholdsvis

·  Infektionsmikrobiolgi (som omhandler alle de agens der kan inficere kroppen; Bakterie, virus, parasitter etc.)

·  Almen patologi (helt almen skade i kroppen forårsaget af en sygdomstilstand)

Herunder også immunologi som handler om hele dyrets immunforsvar.

Sagt på en anden måde, så lærer jeg om hvordan dyrenes krop reagerer, når den bliver inficeret af et agens, men jeg lærer også, hvordan et agens kan inficere kroppen.

Det er fantastisk at få lov til at koble tingene sammen allerede så tidligt i studiet, og for mig giver det virkelig en motivation til at knokle videre i bøgerne.

Jeg fortsætter stadig med at tegne mig igennem alle de mange kaskader og reaktioner, der er i kroppens celler.

blog.jpg

Det er fantastisk at læse i en læsegruppe, for der presser man sig selv til at kunne tingene bedre, så man kan øve det med de andre. Vi kan sparre med hinanden omkring de ting, der er svære og hjælpe hinanden til at forstå det bedre.

Udover den almindelige læsning, har jeg netop været på hjertescanningskursus. Dette kan du læse mere om på min facebookside.

Fantastisk sommer med Sava
Sava har hele sommeren været i hænder hver dag, og det har gjort en fantastisk udvikling. Hun er gået fra at være lidt urolig at trække tur med, svær at løfte ben på og dårlig til at stå i spiltorv, til nu at kunne trækkes ture alene med, løfte alle ben på kommando (sådan da) og stå rimelig pænt i spiltorv (hvis det ikke er alt for længe, for så keder hun sig)

Jeg er meget stolt af den dejlige hest, hun udvikler sig i meget positiv retning.I sidste blogindlæg kunne I jo se nogle af de dejlige ture, vi fik gået i naturen omkring gården.

Nu er jeg som sagt startet på uni igen i KBH, derfor kan Sava ikke være i hænder hver dag. Min løsning har været at sætte hende og Surprice (hendes mor) på døgnfold med 4 dejlige fjordheste hos min flinke nabo.Så får Sava masser af stimulering, og jeg skal slet ikke have dårlig samvittighed over ikke at få trænet hende.

Adfærdstræner til Sava
Jeg havde i sommer en adfærdstræner ude og vejlede mig omkring Sava. Det er nemlig sådan, at Sava er en utrolig kvik unghest, som gerne vil udfordres hele tiden. Hun elsker at være i hænder og blive arbejdet med. For at udnytte dette bedst muligt og mest korrekt, er jeg nu begyndt at klikkertræne hende. Hvis ikke du selv har prøvet det, vil jeg klart anbefale det! Hold nu op, det er sjovt at samarbejde med hesten på den måde!

blog2.jpg

Isak - den russiske steppeørn
Jeg har også en frygtelig nyhed, som jeg har gemt til sidst i dette indlæg.

Isak, vores skønne russiske steppeørn, som er Sava’s træningsmakker er blevet aflivet.

Det skete efter en skade, der gjorde vi tog et røntgenbillede og erfarede forandringer omkring hans venstre hofteskål. Vi besluttede at aflive ham på stedet, da han formentlig har haft smerter af det.

Det er et stort tab for mig, da jeg har brugt utrolig mange timer på træning af den ørn.

Nu er det Cherie, der må blive træningsørn for hesten, selvom jeg syntes det bliver en stor udfordring, som jeg skrev i forrige indlæg. Hun er dog blevet fantastisk at flyve og arbejde med ellers meeeen.. Det er nok med ørne som med heste.

Vallaker skal man bede om tingene

Hingste skal man diskutere med

Hopper skal man spørge!

Lad os bare sige, at Isak var en vallak og Cherie er mere en hoppe. Så det bliver ret spændende at følge udviklingen.

Tak fordi du læste med !

Diane

blog3.jpg