Velkommen til vores nye blogger: Diane Dinesen

 07.05.2018 10:00 | By Diane Dinesen

Føllet Sava, ca. 2 måneder gammel, og Isak, 1 år gammel (russisk steppeørn), møder hinanden for første gang. Foto: Privat

Falkoner, dyrlægestuderende og hestepige. Diane Dinesen på 26 år har gang i en masse spændende ting, som vi på Everhorse har fået lov at følge. Byd velkommen til vores nye faste blogger!

Halløj med dig!

Jeg har fået lov til at dele en masse om mig selv, mit liv og ikke mindst min hest her på Everhorse.

Mit navn er Diane Dinesen, 26 år og bosat på Samsø.

Jeg er uddannet veterinærsygeplejerske i 2016 og besluttede efterfølgende at læse videre til dyrlæge med start på studiet i sep. 2017. Uddannelsen til dyrlæge foregår på det gamle Landbohøjskolen i København, hvilket betyder at jeg bor et par dage om ugen i KBH.

Jeg arbejder på Samsø som falkonér på Falkecenter Samsø, og det job har en helt særlig betydning i forhold til min træning med min hest.

diane og ørn.jpg
Diane med den russiske steppeørn Isak, som var den første ørn Sava fik lov til at møde. Foto: Privat

 

Lad mig præsentere min lille prinsesse
Rønnebjerggårds Dancing Sava er hendes navn (mindre kunne ikke gøre det). Sava har jeg selv lavet på min gamle søde dressurhoppe Surprice, og med lidt hjælp fra Blue Hors Don Olymbrio fik vi altså dette vidunder ud af det. Hun kom til verden natten til d. 9/6-2017.  

Min drøm med Sava er, at hun skal være min ridehest i de næste 20 år.

Jeg bruger meget energi på at tilvænne hende til livet hos mig, og udsætter hende for alt, hvad jeg overhovedet kan finde på. Det fedeste af det hele er at Sava tager tingene relativt roligt, hvilket fortæller mig, at hun har potentiale til at blive lige det, jeg ønsker af hende. Jeg vil nemlig, udover at have hende som ridehest, gerne uddanne hende til at være falkonérhest.

føl og mor færdig.jpg
Sava ca. 8 timer gammel sammen med mor Surprice. Foto: Privat

 

Og hvad betyder det så?
Som falkonér træner jeg rovfugle og ugler. Særligt har jeg en forkærlighed for Russisk Steppeørne, og da jeg fik ansvaret for at træne vores 1 årige russiske steppeørn Isak, besluttede jeg at kombinere hest og rovfugl. Derfor startede jeg træningen langsomt, og da Sava var 2 måneder, mødte hun ørnen for første gang. Det var ret fantastisk at se, hvordan mit lille føl helt modig og stolt snuste til ørnen, der sad på handsken af min chef (fra Falkecenteret). Selvom ørnen rystede sig lidt og sad uroligt, klarede Sava det i helt roligt tempo. Det var i august, og september vi startede træningen.

Efterfølgende blev Sava sendt i følbørnehave, da alternativet var at gå alene hjemme med mor. Nu er hun netop kommet hjem til Samsø igen og jeg er gået i gang med hende igen.

I sidste uge kom det sidste nye familiemedlem hjem til mig. Jeg har nemlig købt min egen russiske steppeørn Cherie, som skal bliver den ørn, jeg skal fortsætte træningen med. Formålet og drømmen er, at jeg skal have Cherie på min handske, mens jeg rider på Sava, og bloggen her vil fremover bl.a. omhandle træningen med rovfuglen og hesten.

ørn føl menneske.jpg
Sava ca. 2 måneder gammel og Isak 1 år gammel (russisk steppeørn) møder hinanden for første gang. 
Foto: Privat

 

Sidst men ikke mindst vil jeg også fremover dele nogle af de ting, jeg spekulerer over ved min egen hest sammenholdt med det, jeg lærer på dyrlægestudiet. Sava skal jo også være den hest, jeg benytter til at øve mig i forskellige undersøgelser på.

Du kan også følge med på min facebookside: ”Rønnebjerggårds Dancing Sava”

Håber du vil læse med fremover.

Læs næste blogindlæg fra Diane Dinesen her: 

Dette blogindlæg er skrevet af Diane Dinesen, og det udtrykker bloggerens egne holdninger.

Vil du også blogge for everhorse.dk, kan du skrive til redaktion@everhorse.dk