Sille Engermann er et fantastisk eksempel på at fokus på talentudvikling i dressur har båret frugt

 11.06.2018 13:38 | By Helle Kristensen

 

Egentlig skrev vi allerede igår om Sille Engermanns præstation på banen i Broholm. 
Og selvom vi har en uskreven regel her på redaktionen om, ikke at fremhæve nogle ryttere frem for andre, så bliver vi altså nødt til liiiige at skrive lidt mere om den 19 årige pige - der knokler R.... ud af bukserne for at få tingene til at hænge sammen, så hun kan gøre det hun er allerbedst til: Ride.

Historien om Sille Engermann der for 3. år i streg kan kalde sig dansk mester for U25, er ikke kun et eksempel på at Dansk Rideforbund har lykkedes missionen om talentudvikling i dressuren. Det er også en historie om en pige, der har tilsidesat ALT, for at nå dertil hvor hun er idag. 
Dressursporten har længe haft et ry for at være en sport for de rige. Men Sille Engermann er pigen der beviser, at med stærk vilje og tro på egne og hestens evner kommer man langt. Og det er historie der er værd at fortælle! 

Hun er gennem mange år blevet trænet af tidligere landstræner for Junior og Young riders Jon D. Pedersen. Og selvom Jon normalt ikke smider om sig med roser, så sporer man respekt og stolthed, når snakken falder på pigen, der med begrænsede midler og viljestyrke, har bevist at drømme bliver til virkelighed. Hvis bare man knokler hårdt nok for dem. Og iøvrigt får den rigtige træning undervejs. 

 

Hårdt arbejde og fokus
"Vi har så mange dygtige ryttere rundt omkring i Danmark. Det der gør, at Sille gang på gang præsterer på det niveau, som hun gør, trods det faktum at hun ikke har de midler og det hestemateriale, som mange andre af hendes konkurrenter har er, at hun virkelig VIL sporten og hendes hest. Det kan hurtigt komme til at lyde som om jeg skamroser Sille - Og det er faktisk ikke min hensigt. Men hun har virkelig opnået meget. Sille er flittig og hun er utroligt målrettet. Hun har fravalgt alt andet i hendes ambition om at blive så god som hun er nu. 
ALT hvad hun og familien tjener går til træning, undervisning og stævner. Det er også det der gør hende til så fantastisk et eksempel for så mange unge ryttere." 

Men selvom Sille er fantastisk dygtig, målrettet og abitiøs, så erkender hendes familie også at det er svært at være med på det helt høje niveau. Særligt økonomien lider. 
Sille rider andre folks heste, og de penge hun tjener på dette sparer hun op, så hun kan få råd til at starte de store stævner. 
I tillæg har hun nogle fantastiske sponsorere understreger Trine Lykke Engermann - Og uden dem kan det slet ikke hænge sammen. 
"Vi skal hele tiden vægte og veje, hvilke stævner vi skal starte”, forklarer Silles mor. "Ikke blot i forhold til økonomi, men også i forhold til Darius’ velbefindende. Darius fik i sensommeren en foldskade, der har betydet at DM på Broholm var hans første stævne i år." 

 

Et kort på hånden
At Sille har kunne starte DM og vinde for 3. gang i streg, og hermed forhåbentlig komme i betragtnig til EM, har udelukkende kunne lade sig gøre, fordi vi har “sparet” Darius så meget som muligt. 
Sille har knoklet - som jeg aldrig har set hende knokle før. Så eksamen og træning har kunne gå op i en højere enhed. Og derfor er det også bare SÅ fedt når tingene lykkedes.
- Særligt fordi Sille KUN har det ene kort på hånden. Darius. Hun har ikke flere heste hun kan sætte i spil, når han får en skade. Så vi har gjort alt hvad vi kunne for at sikre at Darius er fit for fight. 

Silles træner Jon understreger, at Darius kun har kunne komme tilbage på dette niveau, fordi han har så meget erfaring i bagagen, og ikke har skulle slide i ridehuset for at blive klar. 

"Sille har en forståelse for hendes hest, som kun de færreste har. Og det er det der gør at hun har kunne præstere det hun gjorde med Darius igår. De to er sammen en rigtig stærk ekvipage."


EM i sigte - men først eksamen

Hvorvidt Sille og Darius er med på landstrænerens liste til EM vides endnu ikke. 
Holdsammensætningen er endnu ikke er offentligtgjort. Men det ser lovende ud for Sille og hendes bananelskende Darius efter deres comeback på Broholm. 

Vi ville gerne have haft en udtalelse fra hovedpersonen selv. Men Sille knokler lige nu på livet løs, for at bestå hendes eksamen.
Kommentar eller ej... Silles historie er vigtig at få ud. Man kan hvad man vil!! Og selvom ridning er svært - og mange ting skal gå op i en højere enhed.