Air-bagvesten som beskytter nakken

 29.03.2018 08:15 | By Mathilde Louise Stenild Brejner

 

Everhorse.dk tog en snak med Dorte Hannover fra Rytterstuens Rideudstyr i Charlottenlund om, hvilken vest hun mener, der er den bedste på markedet lige nu. Hun mener, at Hit Air vesten er den sikreste lige nu - blandt andet fordi den både beskytter nakken og halebenet.

 

Se videoen herunder, hvor Dorte Hannover demonsterer, hvor og hvordan vesten beskytter rytteren.

Hit Air vesten, som er en såkaldt air-bag-vest, der udløses ved fald, er i mine øjne den bedste vest, man kan ride med, fortæller Dorte Hannover. Det mener hun, den er, af mange forskellige årsager:

 

”Først og fremmest, så mener jeg, at vesten er den sikreste, fordi den beskytter nakken. Derudover går den rigtig lang ned, så hvis den bliver udløst, beskytter den også nede i lænden,” fortæller Dorte Hannover. 

 

På den måde beskytter vesten både hoftepartiet og halebenet, fortæller Dorte. Når vesten ikke er slået ud, fylder den ikke særlig meget, men når den puster sig op, så bliver den som en hel ballon – det er jo en air-bag, fortæller Dorte, og demonstrerer, hvordan air-bag-delen i nakken kommer ekstra højt op, så den kan beskytte ved en eventuelt fald.

 

Vesten er meget populær hos jagt – og springryttere, men i mine øjne burde langt flere ryttere ride med vesten, fordi den er den eneste vest, som beskytter så godt i nakken – og hvis man brækker sin nakke, så er man bare på den,” fortæller Dorte.

 

Vesten beskytter i sin standardmodel ribben og ryg, men man kan få en ekstra indsats til ryggen, hvis man har brug for noget ekstra beskyttelse dér, fortæller Dorte og demonstrer, hvor på midten af ryggen, at den ekstra beskyttelse skal sidde. Hun mener, at det kan være aktuelt for de ryttere, som rider meget i skoven.

 

Dorte fortæller, at vesten er meget komfortabel for rytteren, da den ikke fylder særlig meget og ikke vejer særlig meget – og sidst, men ikke mindst, fortæller Dorte, at vesten heller ikke er varm at have på. Så hendes erfaring er, at man ikke rigtig mærker, at man han vesten på.

 

Dorte fortæller, at hun allerede har fået meget positiv feedback fra de ryttere, som rider med vesten, som har oplevet at falde af hesten med vesten på. Blandt andet fortæller rytterne, at de har undgået at slå netop ryggen og nakken alvorligt ved styrt og fald, fordi vestens air-bag pustede sig op i tide, fortæller Dorte.