Sådan giver du gamacherne nyt liv

 13.11.2018 18:27 | By Cecilia Lindahl

Kender du det? Dine gamacher er blevet kedelig og grå, og det er som om farven helt er forsvundet. Nu kan du give nyt liv til dine gamacher

Gamacher kommer i mange forskellige materialer og udgaver. Og flere og flere ryttere vælger gamacher frem for bandager, men hvad gør du, når dine gamacher får et trist look?

Gamacher lavet af plastik bliver hurtigt meget matte i farven, men de kan hurtigt shines op. Først skal de rengøres og tørres. Læg gamacherne i blød i varmt vand tilsat neutralt vaskemiddel i ti minutter, så det værste snavs opløses, og brug derefter en strigle med bløde fibre tilsat ekstra vaskemiddel til at komme ind i alle krogene af gamachen uden at ridse yder- og indersiden. Skyl efterfølgende grundigt, så alle vaskemiddelrester kommer ud, tør gamacherne godt igennem med et håndklæde, og læg dem til at tørre i et varm rum på et gulv, der ikke kan suge restvandet, eller et håndklæde.

Når gamacherne er helt tørre, kan de sprayes med en specieldesignet gamachecleaner. Du kan også bruge vinyl makeup eller skosværte.  Vupti, så er de blanke igen!
Sørg også for at gennemgå velcroen, og hold den ren og fri for snavs, hår, strøelse og filt fra ridehusbunden eller andet, der kan medføre, at den mister sin styrke. Det er muligt at købe særlige børster i diverse rideudstyrsbutikker til formålet.

Har du brug for vejledning til valg af gamacher, så læs mere HER