Rytter om ny riderute i Mols Bjerge: ”Hold kæft, hvor er det godt herude”

 07.11.2018 10:35 | By Mathilde Louise Stenild Brejner

Foto: Der er næppe mange steder i Danmark, hvor kurvede bakker og naturlig beplantning er lige så flot som i Mols Bjerge. Nu har rytterne fået deres egne stier på det maleriske sted.

 

Der er næppe mange steder i Danmark, hvor naturen kurver og bugter sig lige så malerisk, som den gør i Mols Bjerge på Djursland. Her kan de mange ryttere, der gerne vil nyde det lækre og rekreative område nu ride ud på hele 25 kilometer ridestier, der specifikt er tilegnet heste og deres ryttere

 

 

De nye ridestier i Mols Bjerge er blevet til for at sikre, at nationalparkens mange besøgende – som både tæller cyklister og ryttere – ikke bumper ind i hinanden, når der skal frisk luft i lungerne.

 

Derfor kunne Mols Bjerge byde velkommen til hele 54 heste og ryttere, som mødte op til åbningen af de nye ridestier den 4. november 2018.

I mellem de mange fremmødte var der også ekvipager, der var kørt hele halvlangt for at være med. Blandt andet fordi manglen på gode ridestier nær stalden.

 

-Der, hvor vi har vores heste stående, er der ikke særlig gode risemuligheder. Så vi savner virkelig ridemuligheder. Mange bliver sure over, at man rider rundt omkring, når vi rider i naturen, hvor der ikke er deciderede rideruter, siger Dagmar Ludvigsen til TV2 ØSTJYLLAND.

 

De nye ridestier er anlagt, så de primært er egnede til heste – og det betyder, at cyklister muligvis vil have svært ved at holde balancen på stien, hvis de rytterne på jernheste, først får trillet deres tohjulede gangere ud på stierne. Gående derimod kan godt få glæde af de bløde ridestier.

 

Stierne er blevet en realitet som en konsekvens af et samarbejde mellem Naturstyrelsen og Nationalpark Mols Bjerge. Og det er Naturstyrelsen, som ligger jord til ridestierne. I Nationalparken, vil der være områder, hvor ridestierne følges med andre stier, da man fra Nationalpark Mols Bjerges side ikke ønsker, at naturen skal fyldes helt op med stier.

 

En anden rytter, der havde taget turen fra Brabrand til Molsbjerge på åbningsdagen, var ikke tilbageholdende med at give sin mening til kende:

 

-Det er flot herude i naturen. Hold kæft, hvor er det godt herude. Vi kommer helt sikkert tilbage, siger Jesper Thuesen til TV2 ØSTJYLLAND.
 

Se video fra åbningen her