Revolutionerende sadelbom

 17.10.2018 12:00 | By Mathilde Falle

Saddelbommens design har ikke ændret sig meget i de sidste 100 år. Materialerne er blevet mere moderne, men designet er stort set det samme. Det har sadelmager Peter Horobin gjort noget ved.

Sadelmageren Peter Horobin har base i Australien. Han har for nogle år siden udviklet konceptet ”StrideFree”, som er en revolutionerende sadelbom. 
Efter at havde stoppet sin jockeykarriere i Tyskland, tog han hjem til Australien for at blive sadelmager. Men det er ikke nok at lave smukke sadler, og derfor har Peter Horobin Saddlery altid følt et ansvar om at lede sadelindustrien til nye dimensioner af innovation og design.

Peter Horobins oplevelse var, at flere af de traditionelle bomtyper ikke giver nok plads ved hestens skulder. Så når hesten bevæger skulderen, klemmes denne under sadlen. Det medfører at sadlen hæmmer hestens skulderfrihed, og det kan medføre smerter hos hesten. En stor problematik for hestens bevægelser og velbefindende. 

sadelbom_ImageResizer.jpg
Traditionel sadelbom

 

– Jeg købte en ny hest, som viste sig at have en rygproblematik. I længere tid havde vi prøvet flere forskellige behandlingsformer, som ofte hjalp i en rum tid, men problemet vendte tilbage. Hesten blev mere og mere sensitiv og der blev mere modstand under ridning. Til sidst gav hesten også modstand, ved blot at få sadlen på. På dette tidspunkt havde jeg fået tjekket, omstoppet og tilpasset min sadel flere gange, men dog uden effekt, fortæller Sisse Søby Dupont, fysioterapeut og medarrangør af den kommende clinic.

Peter Horobin har altid vægtet hestens velbefindende højst og fokuseret på hestens biomekanik. Derfor udviklede han ”StrideFree”, som har runde kanter, for undgå at hestens skulder og muskler bliver klemt. Kopjernet er bredere og justerbart, hvilket medfører, at sadlen formes efter hestens anatomi og kan tilpasses, efterhånden som hesten udvikler sig. Ikke nok med det, så er forsvitslens vægtbærende punkter fleksible, og især hestens kropsvarme blødgør dem. Dermed bevæger sadlen sig med hesten og sørger for maksimal bevægelsesfrihed.

2 (002).jpg
StrideFree sadelbom       Foto: Sisse Søby Dupont

 

– Selvom sadlen havde været tjekket og tilpaset et utal af gange, blev vi mere overbevist om, at den var årsag til de symptomer min hest viste. Vi opdagede i den forbindelse sadelmageren Peter Horobin, men da det ikke var et særligt kendt mærke i Danmark, tænkte vi endnu et nyt produkt, endnu en sælger. Alligevel var der noget bag den teori som måtte afprøves, så jeg prøvede en Peter Horobin sadel med ”Stridefree” sadelbom, hos en af de eneste, der ejede sådan en i Danmark. Det blev en øjenåbner for hvad ”hestens frie bevægelser under sadlen” betød og hvad det betyder for hestens velbefindende og arbejdsomhed. Ikke mindst blev det også starten på en ny og bedre forståelse af hestens anatomi og biomekanik, fortæller Sisse Søby Dupont, og afslutter med – Nogle problemer kan skyldes sadlen og vi alle er jo kun interesseret i at ride med god samvittighed.

Så hvis du vil lære mere om dette innovative koncept, så deltag i den spændende Clinic hos østrigske Kriemhild Morgenroth. Hun er uddannet berider og saddlefitter fra Peter Horobin, og administrerer hele Europa. Kriemhild tegner på hesten for at gennemgå hestens biomekanik og anatomi, i forhold til, hvordan hesten skal kunne bevæge sig frit under sadel og rytter. Hos Kriemhild handler det om kærlighed til heste, med fokus på hesteryggens sundhed og rytterens korrekte opstilling, for at sikre en sadel som er skræddersyet både til hest og rytter.

Clinicen finder sted på Slangerupgaard, onsdag d. 24. oktober fra 18-21.

Prisen er 140 kr. inkl. Sandwich og vand.

Der vil være mulighed for at booke et sadeltjek/testridning i en Peter Horobin sadel, med 50 % rabat (75€ inkl. rabat) Der er dog begrænsede antal pladser, så tilmelding vil ske efter først til mølle-princippet.

Tilmelding skal ske til Sisse Søby Dupont ved MobilePay på tlf.: tlf.: 28 89 70 70

Spørgsmål besvares gerne af fysioterapeut Sisse Søby Dupont.

 

Adresse: Slangerupgaard, Ejlstrupvej 140, 4100 Ringsted

 

Hør Peter Horobin fortælle mere om sin StrideFree sadler HER.

Andre lignende nyheder

28.04.2020 / Aktuelt

Everhorse lukker ned

Mediehuset Wiegaarden, der udgiver magasinet Ridehesten og driver hjemmesiderne Ridehesten.com, Hunden.dk og Everhorse.dk, har valgt at lukke Everhorse.dk på grund af svigtende interesse hos kunderne

27.11.2018 / Aktuelt

Fokus på salgsheste

I en periode har vi drevet Everhorse portalen, som et site med en blanding af nyheder, gode faglige artikler og spændende historier. Vi har imidlertid oplevet, at langt størstedelen af trafikken på siden går direkte til salgshestene. Derfor ændrer vi fokus og lader den gratis salgsdatabase komme i første række

17.11.2018 / Aktuelt

Breddeaktiviteterne optimeres

Et nyt og mere overskueligt Breddereglement er på trapperne med flere aktiviteter. Skal du være med til Landsdelsdage 2019?