Opdatering om muldyret Wallace - en kommende dressurstjerne

 11.07.2018 10:44 | By Helle Kristensen

Modelfoto: Shutterstock

 

Igår fortalte vi historien om det engelske muldyr Wallace og hans rytter Christie, der ikke måtte starte dressurstævner under det engelske dressurforbund, da muldyret Wallace hverken går som hest eller pony. En pudsig historie fra den virkelige verden. I England har sagen dog fyldt noget mere i medierne end vi først havde antaget. 

Vi er siden vores indlæg igår blevet informeret om, at det engelske dressurforbund pr. 9 juli har ændret deres afgørelse, således at Wallace kan få lov at konkurrere på lige fod med ponyer og heste. 

Læs også: Wallace må nøjes med at drømme om et liv som dressurstjerne

Det betyder at Wallace allerede skal starte sit første dressurstævne d. 21 juli i Gloucester. Wallaces faste rytter Christie McLean udtaler til det engelske nyhedssite Telegraph: 
“Denne afgørelse er vigtig, fordi den skaber muligheder for at andre ryttere og viser at man ikke forskelsbehandler i engelsk dressur. Således har alle dyr i hestefamilien mulighed for at startes i konkurrencer.” 

Således er der altså ikke længere, nogen regel der står til hinder for, at Wallace kan udfylde en skæbne som dressur-mule. 

Du kan se Wallace i action i ridehuset i dette videoklip. 

Andre lignende nyheder

03.11.2018 / Dressur

Morgentræning og opvarmning til ridestævner

Hvordan forbereder du hesten til at præstere sit bedste til stævner? Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein fortæller, hvordan Digby blev varmet op og forberedt inden konkurrencedagen. Nogle af kodeordene er morgentræning, lange skridtture og shetlandsponytrav, som Nathalie kalder det

20.10.2018 / Dressur

Skal du se dressur fra World Cup i fjernsynet?

I morgen, søndag får du rig mulighed for at danse med stjernerne på dressurbanen ved World Cup-stævnet i MCH Messecenter Herning hjemme fra sofaen

20.10.2018 / Dressur

Kom i dressurskole med Patrik Kittel

Patrik Kittel lærer fra sig i nye undervisningsvideoer, som kan ses gratis på nettet.