Opdatering om muldyret Wallace - en kommende dressurstjerne

 11.07.2018 10:44 | By Helle Kristensen

Modelfoto: Shutterstock

 

Igår fortalte vi historien om det engelske muldyr Wallace og hans rytter Christie, der ikke måtte starte dressurstævner under det engelske dressurforbund, da muldyret Wallace hverken går som hest eller pony. En pudsig historie fra den virkelige verden. I England har sagen dog fyldt noget mere i medierne end vi først havde antaget. 

Vi er siden vores indlæg igår blevet informeret om, at det engelske dressurforbund pr. 9 juli har ændret deres afgørelse, således at Wallace kan få lov at konkurrere på lige fod med ponyer og heste. 

Læs også: Wallace må nøjes med at drømme om et liv som dressurstjerne

Det betyder at Wallace allerede skal starte sit første dressurstævne d. 21 juli i Gloucester. Wallaces faste rytter Christie McLean udtaler til det engelske nyhedssite Telegraph: 
“Denne afgørelse er vigtig, fordi den skaber muligheder for at andre ryttere og viser at man ikke forskelsbehandler i engelsk dressur. Således har alle dyr i hestefamilien mulighed for at startes i konkurrencer.” 

Således er der altså ikke længere, nogen regel der står til hinder for, at Wallace kan udfylde en skæbne som dressur-mule. 

Du kan se Wallace i action i ridehuset i dette videoklip. 

Andre lignende nyheder

23.09.2018 / Dressur

Vil du ride som WEG-stjernerne?

Har du samlet en masse inspiration fra dressur-klasserne ved WEG i Tryon, men lige mangler nogle fif til de forskellige øvelser? Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein giver sine bedste tips og tricks til trav- og galopøgninger

12.09.2018 / Paradressur

To nordjyske pararyttere skal ride til VM i Tryon

Pararytter Susanne Jensby Sunesen, som rider grad IV, samt pararytter Line Munk Madsen, som rider grad I, har begge lagt sig i selen, så de ved udtagelser under blandt andet årets DM, har fået adgangsbillet til VM i Tryon, North Carolina, USA

23.08.2018 / Dressur

Dressurlegende donerer en million kroner til forskning i hvordan rytterens sæde påvirker hesten

Dressurlegenden Ulla Håkanson har doneret en million kroner til forskning i, hvordan rytterens sæde påvirker hesten. Ulla Håkanson mener nemlig, at sædet og rytterens indvirkning igennem det både er interessant og relevant for ridesporten på et bredere plan, men også mere specifikt for dressursporten