Opdatering om muldyret Wallace - en kommende dressurstjerne

 11.07.2018 10:44 | By Helle Kristensen

Modelfoto: Shutterstock

 

Igår fortalte vi historien om det engelske muldyr Wallace og hans rytter Christie, der ikke måtte starte dressurstævner under det engelske dressurforbund, da muldyret Wallace hverken går som hest eller pony. En pudsig historie fra den virkelige verden. I England har sagen dog fyldt noget mere i medierne end vi først havde antaget. 

Vi er siden vores indlæg igår blevet informeret om, at det engelske dressurforbund pr. 9 juli har ændret deres afgørelse, således at Wallace kan få lov at konkurrere på lige fod med ponyer og heste. 

Læs også: Wallace må nøjes med at drømme om et liv som dressurstjerne

Det betyder at Wallace allerede skal starte sit første dressurstævne d. 21 juli i Gloucester. Wallaces faste rytter Christie McLean udtaler til det engelske nyhedssite Telegraph: 
“Denne afgørelse er vigtig, fordi den skaber muligheder for at andre ryttere og viser at man ikke forskelsbehandler i engelsk dressur. Således har alle dyr i hestefamilien mulighed for at startes i konkurrencer.” 

Således er der altså ikke længere, nogen regel der står til hinder for, at Wallace kan udfylde en skæbne som dressur-mule. 

Du kan se Wallace i action i ridehuset i dette videoklip. 

Andre lignende nyheder

19.07.2018 / Dressur

Torsdagshyldest: Søren Vallentin

Det er på tide med endnu en torsdagshyldest… Denne gang går den til en mester. En mester i undervisning tør vi vel godt kalde ham. En mand der igår fyldte rundt. 60 år helt præcist! 

13.07.2018 / Dressur

Isabell Werth: Verdens bedste dressurrytter er både ydmyg og tålmodig

Ved de olympiske lege i Rio 2016 blev dét slået fast, som vi var mange, der allerede vidste. Nemlig at Isabell Werth er verdens bedste dressurrytter. Vejen dertil har været lang og ikke uden ofringer – men med ydmyghed og tålmodighed kommer man ikke bare langt, men til tops, hvis man lytter til sine heste, mener Isabell Werth

12.07.2018 / Dressur

Ugens Torsdagshyldest: Maren Rieber Bakke

Vores torsdagshyldest går i denne uge til en Nordmand. Simone Hoppes norske staldpige Maren Rieber Bakke.  Den går til Maren, fordi hun altid sørger for at hestene er klar til at arbejde med Simone og fordi hun gør det med at smil. Som Simone sagde under et interview: Uden Maren kan det slet ikke lade sig gøre.