Min egen historie: Oliver og Zickat giver aldrig op

 07.11.2018 14:35 | By Mathilde Louise Stenild Brejner

Foto: Privat: Credit: Gorm Foto. Oliver og Zickat har haft en skæv start på deres samarbejde, men Oliver nægtede at opgive sin Zickat.

 

Oliver Kristoffersen er blot 13 år gammel, men han har allerede prøvet mere end så mange andre drenge på samme alder. For Oliver har vejen ind i ponytravsport ikke været lige, og der har været udfordringer nok – alligevel giver Oliver og hans pony Zickat aldrig op

 

Oliver bor tæt på Odense, og i modsætning til mange andre drenge på hans alder, så er hans dage fyldt med ponyer og vogne, timing af tid og træning som alt sammen er forudsætningen for at køre sejre hjem i ponytravsport.

 

Kørsel slog ridning
Allerede da Oliver var fem år gammel begyndte han at gå til ridning. Der gik imidlertid ikke længe, for han smed sadlen væk og i stedet kravlede ombord i sin første sulky. Ponytrav havde fanget Olivers interesse og interessen kom ikke fra fremmede, da både Olivers mor og moster også begge havde travheste.

 

Oliver startede med at få verdens bedste gave af sine bedsteforældre – nemlig shetlandsponyen Fighter. Igennem tre år blev Oliver bare bedre og dygtigere til at køre ponytrav sammen med Fighter, indtil Fighter til sidst nåede en alder, hvor han blev nødt til at komme på pension.

 

Heldigvis kunne Fighter også sprede glæde i sit otium, hvor han været besøgshest på plejehjem til stor glæde for plejehjemsbeboerne, fortæller Oliver stolt.

 

En værdig afløser
Til at fylde de store sko ud, som den skønne shetlandspony Fighter efterlod, fik Oliver en ny travpony, som hed Ralley. Det skulle senere vise sig, at Ralley ikke kunne fungere som travpony, så efter adskillige dyrlægebehandlinger, tons af energi og hårdt arbejde måtte Oliver desværre tage den tunge beslutning, at også Ralley måtte på pension. Derfor går Fighter og Ralley nu sammen og nyder livet hos Olivers moster.

 

Oven på den omgang, som selvfølgelig var hård, formåede Oliver alligevel af bevare motivationen, og derfor gik jagten videre på en ny afløser, som kunne køre ponytrav sammen med Oliver. Oliver og familien var grundige, så de brugte et halvt år på at finde den rette pony til Oliver.

 

I december 2017 stoppede familiens søgen, da de fandt Zickat, som på det tidspunkt stod i Sverige. Det blev arrangeret, at Zickat kom til Danmark, hvor hun begyndte sin træning frem mod sæsonstart i 2018.

 

Angsten for en ny problemhest
Der var dog bare et eller andet, som ikke fungerede som det skulle med Zickat. Hendes trav stemte ikke for hende, og derfor præsterede hun heller ikke, som hun skulle til løbende. Ovenpå hele historikken med Ralley var Oliver nervøs for, om han nu igen havde fået købt en problemhest.

 

Dagene med Zickat gik med at prøve diverse behandlinger og afprøvning af nyt udstyr, men det hjalp ikke for alvor. Det betød, at selvom Oliver og Zickat skule have startet DM i Ponytrav i august 2018, så valgte Oliver at trække Zickat fra start, fordi hun simpelthen ikke var i trivsel, og derfor tænkte Oliver, at løbet nok heller ikke ville gå som han ønskede, hvis han startede hende.  

 

Mange nævnte for Oliver, at han måske bare skulle sætte Zickat lidt på plads, fordi hun jo var en rødhåret og egenrådig hoppe. Det havde Oliver slet ikke lyst til – men til gengæld begyndte samtaler om, at Zickat så måske skulle sælges at tage plads ved familiens spisebord. Alligevel havde Oliver heller ikke spor lyst til, at hans Zickat skulle sælges, og både Oliver og hans mormor, som desværre var blevet alvorligt syg, troede fortsat på Zickat.

 

Det blev Olivers moster, der fandt en løsning, som kom til at fungere for Zickat. Olivers moster fandt nemlig en side om dyretelepati på nettet – og det besluttede familien, at de ville prøve, som et allersidste forsøg til Zickat, før hun alternativt ville blive sat til salg.

 

Ring til tandlægen
Dyretelepeuten kom hurtigt og gik straks i gang med Zickat. Allerede samme dag fik Oliver at vide, at de skulle få fat i tandlægen, for Zickat havde store problemer med sine tænder. Den melding kom meget bag på Oliver og hans familie, fordi de havde fået ordnet Zickats tænder i forbindelse med købet. Derudover fik de at vide, at Zickat skulle bruge et andet bid, end det vanlige, man bruger til løb. Hun ville have et almindeligt trensebid på, som man også bruger til ridesport. Derudover skulle hun have en behandling med kranio sakral terapi.

 

Som sagt så gjort – og både tænder, bid, nakke og kæber fik den anbefalede omgang, som dyretelepeuten havde anbefalet.

 

Det viste sig, at det ikke havde været spildte penge at ringe efter tandlægen, som kunne konstatere, at Zickat skulle have to tænder hevet ud og derudover skulle have slebet og rettet på sine tænder.

 

Derpå fik Zickat en pause kun med kranio sakral-behandlinger og besøg fra dyretelepeuten – og der blev købt et nyt bid.

 

Efter pausen kunne Oliver til sin store glæde konstatere, at han havde fået en helt anden pony, som bare fungerede og var med ham. Pludselig var Zickat rolig og ustresset og hun havde selvværd og tro på sig selv, kunne Oliver mærke.

 

Privat, ponytrav.png

Foto: Privat: Fotocredit: Gorm Foto. Endelig! Efter en skæv start føltes sejren ekstra sødmefuld.
 

Zickat og Oliver er flyvende
Det lange seje træk med Zickat viste sig heldigvis at være rigtig godt – for siden har Zickat startet til fire ponytravløb, hvor hun har spurtet to tredjepladser, en andenplads og senest en førsteplads i overlegen stil med en ny tidsrekord.

 

Den sidste sejr var utrolig vigtig for Oliver på et personligt plan, fordi han så gerne ville glæde sin alvorligt syge mormor. Med sejren i hus kunne Oliver aflevere en smuk vinderbuket blomster og brede smil til sin mormor.

 

-Jeg er så glad for, at vi gav det forsøg, for vi har fået en helt anden pony, og derfor glæder vi os til sæsom 2019, for det tyder på at efter lidt startproblemer i 2018, så går det den rigtige vej, siger Oliver Kristoffersen.

For Oliver Kristoffersen er travsport blevet en endnu større og vigtigere del af livet, end da han startede. Nu arbejder Oliver nemlig også i travstald, hvor han passer og hjælper med træningen af to travheste.

 

-Jeg kan kun sige, at arbejdet med de skønne dyr er superfedt, siger Oliver Kristoffersen afsluttende.