Stævne til fordel for julemærkehjem - ”Min drøm er at det bliver et landsdækkende arrangement”

 28.05.2018 09:30 | By Mathilde Louise Stenild Brejner

Tommy Nielsen, som er formand for Langagergaard i Varde, har haft et travlt forår, hvor han har arbejdet på at skabe et helt nyt velgørenhedskoncept, som skal støtte udsatte børn og unge. Konceptet hedder ”Rid Med Hjertet”

 

Inspireret af velgørenhedskonceptet Ræs Med Hjertet er Tommy Nielsen i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på i forbindelse med afviklingen af det første ridestævne, som skal afholdes for at skabe glæde og samtidig indsamle penge til udsatte børn og unge.

Læs mere om konceptet her

 

Julemærkehjemmet støttes
I første omgang er det Julemærkehjemmet, som støttes igennem, at alle startkontingenter går ubeskåret til dem. Det er dog Tommy Nielsens drøm, at konceptet på sigt kan blive landsdækkende, og måske udbredes, så det støtter andre udsatte grupper. Eksempelvis børn og ung med kræft, fortæller han.

 

”Jeg har haft nogle rigtig gode snakke med formanden for Julemærkehjemmet i Kollund, hvor vi blev enige om, at udsatte børn og heste er en fantastisk kombination, som skaber glæde for børnene,” siger Tommy Nielsen.

 

Derfor møder børnene fra Julemærkehjemmet da også talstærkt op til det første stævne, som afholdes på Langagergaard i Varde den 9. juni 2018. Her er det blandt andet planen, at de børn, der kan og vil, skal hjælpe med at sætte spring op og afvikle stævnet, fortæller Tommy Nielsen.
 

Et ganske almindeligt stævne
Stævnet er som sådan et ganske almindeligt stævne, hvor det lidt specielle består i, at banebygger, dommer og dagligt personale har sagt ja til at medvirke uden at få løn for det. Man kan tilmelde sig via DRF GO.

 

Til de glade deltagere er der rosetter og medaljer, som virksomheden DK Rosetter har ladet Tommy Nielsen indkøbe til kostpris, da de gerne vil være med til at støtte op om velgørenhedsarrangementet. Derudover er der gratis adgang og for de små, er der mulighed for at få en gratis træktur på en venlig pony, fortæller Tommy Nielsen. Det er nemlig alles ønske, at børn og unge skal have en fantastisk dag, hvor der samtidig er fokus på at gøre noget for dem, der har det sværest.

 

Varde Kommune bakker op
Også Varde Kommune er gået ind i projektet, hvad der betyder, at de stiller vand, elektricitet og skraldespande til rådighed for stævnet uden, at det skal koste stævne-arrangøren noget.

Borgmesteren for Varde Kommune, Erik Buhl, ankommer i en åben hestevogn sammen med børn og unge fra Julemærkehjemmet for at åbne stævnet,” siger Tommy Nielsen.

Tommy Nielsen mener, at det er et vigtigt budskab Vardes borgmester Erik Buhl (V) sender ved at være med til at støtte op om, at der er fokus på aktive unge mennesker i Varde Kommune.

 

Lønnen er at sprede glæde
Heldigvis møder også de frivillige talstærkt op, og Tommy Nielsen har blandt andet fået lovning på, at bedsteforældre og andre med tilknytning til stævnet, vil fylde cafeteriet med sunde fristelser som agurk – og gulerodsstænger. Der skal nemlig også være fokus på sund mad og livsstil på dagen, fortæller Tommy Nielsen.

 

Mange har spurgt mig, hvad vi får i honorar for vores arbejde. Og svaret er klart: Vi får vores løn ved, at når stævnedagen er slut, der er ryddet op, og sidste mand er gået hjem, så kommer vi til at sove fantastisk,” siger Tommy Nielsen.

 

Andre lignende nyheder

01.09.2018 / Arrangementer

Store Hestedag samler hesteverdenen

I denne weekend er Store Hestedag i fuld gang i Roskilde. Her er alle typer hestefolk og alle typer heste. Se flotte stemningsbilleder og video her.

25.08.2018 / Arrangementer

Sydbank SommerCamp: En unik ridelejr for alle

Deltagerne på Sydbank SommerCamp bliver udvalgt på baggrund af en indsendt video. Campen er for alle hesteinteresserede.

28.07.2018 / Arrangementer

DHE Træf: Lad dig inspirere

Fællesskab, vidensdeling og udvikling. Det er omdrejningspunktet for DHE Træf, som foregår i disse dage på Djursland. Et træf med foredrag, workshops og konkurrencer. Her vil de gerne samles om den faglige viden og den gode hestevelfærd.