Kender du typen?

 11.11.2018 12:02 | By Cecilia Lindahl

Et hvert ridecenter byder på mange forskellige personligheder - kan du kende typen?

Engelske Horse and Hound har igen været i det vittige hjørne og fundet frem til 9 persontyper, som du sikkert også er stødt på på et ridecenter.

1. Ved alt
Denne frygteligt hjælpsomme person vil fortælle dig, hvilket dækken du burde have lagt på din hest, hvilket bid/hvilken sadel/træner/terapi, der vil forvandle din ridning, og hvad du virkelig burde gøre med din hest. Alt denne hjælpsomhed er åh så eftertænksom og vil blive leveret til dig, før du overhovedet selv har overvejet at bede om den.

2. Kan ikke magte sin hest
Denne har købt en hest, som engang var helt fremme i topsporten, og/eller her erhvervet en talentfuld unghest. Desværre kan denne ejer ikke ride nogen af dem. Begge dyr har altid kun været redet af fagfolk og har ikke nogen anelse om, hvad denne nye rytter beder dem om, så i stedet gør hestene lige, hvad der passer dem.

3. Den ikke-ridende rytter
Denne person ankommer i ridetøj hver dag og mangler ikke tid, men er endnu ikke set på en hest. Vedkommende ser opmærksomt til, når træneren rider hesten, longerer og træner måske også fra jorden.

4. Den, hvis hest altid er syg
Denne rytter er tværtimod desperat efter at ride. Vedkommende kan bare ikke, fordi hesten har boksro – igen. Lige når de var kommet sig over en lidelse eller skade, og den var kommet godt i gang med træningen, så er den gal igen. Vedkommende skifter dyrlæge igen og igen, læser om de nyeste behandlingsmetoder og stresser over de stævner, de ikke når eller går glip af.

5. Ponyforælderen
Du får ikke en chance for at booke tid ved berideren, for alle tider er allerede snuppet takket være ponyrytterens mor eller far. De har købt barnets nye ”OL-prospekt” og har talt med samtlige toptrænere om, hvordan netop deres barn er den nye stjernerytter. Ofte er barnet dog mere interesseret i skole, fester og venner, end at stå tidligt op, for at træne/gøre hesten klar til stævne, men heldigvis står forælderen altid klar til at give en hånd med.

6. Altid på tværs
Har du mistet din hovrenser, trillebør, skridttæppe? Så har altid på tværs-personen sikkert lånt det og glemt at levere tilbage. Men det kan næsten også være lige meget, for vedkommende har allerede booket ridehallen/træneren på det eneste tidspunkt, hvor du har tid til at ride – og det er mørkt, så en ridetur er udelukket. Hans/hendes trailerlæsning/foderlevering blokerer også gerne ridecentrets indkørsel, når du skal nå et tog eller lignende. Bedste råd: Tag en dyb indånding og tæl til ti.

7. Den slibrige kæreste
Denne person er som oftest mand. Han udviser ikke den store interesse for sin partners hobby, på nær når det gælder staldens julefrokost, sommerfest og de sommerdage, hvor de kvindelige ryttere træner i små sommertoppe – hvor han gerne kommer med tilråd og kommentarer som ”Lækker hoppe – og hesten er heller ikke værst, ha ha”.

8. Træner-groupie
Denne er til gengæld oftest kvinde. Hun bærer make-up i stalden, når træneren er til stede. Rider han hendes hest, så følger hun ham tæt og bøjer jeg gerne frem over barrieren, når han rider forbi. Hendes udringede top er gerne en størrelse eller to for lille. Når hun bliver undervist, hører hun hvert eneste af trænerens ord, men dog uden nogen sinde at forbedre sin ridning.

9. Den perfekte
Dennes hest kostede det samme som udbetalingen til et hus, og den sætter aldrig en hov forkert på stævnebanen, og rytteren kan faktisk godt ride den. Vedkommende er flot, udadvendt, smart i tøjet og opgiver måske snart ridningen til fordel for et studie ved Oxford Universitet eller topjobbet ved Apple i New York. Du ville gladeligt hade vedkommende, hvis ikke han/hun var så forbandet venlig – ikke at I taler meget sammen, for vedkommende er altid på vej videre for at arrangere et større velgørenhedsarrangement og redde verden.