Kan heste føle jalousi?

 14.10.2018 07:42 | By Cecilia Lindahl

 

Det har et brasiliansk forskerhold netop spurgt en række erfarne hestefolk om, og ?

Ja, det mener hele 41 % af de hesteejere, der har deltaget i en brasiliansk undersøgelse. Undersøgelsen viste desuden, at hele 94 % af de deltagende mente, at heste kan føle smerte, og 92 % slog fast, at heste også kan føle frygt, mens 65 % holdte på, at heste også kan kede sig, det rapporterer Horsetalk.

Undersøgelsen afslørede, at flere kvinder end mænd troede på, at heste kunne udtrykke smerte, jalousi, tristhed, angst og kedsomhed. Og det var samtidig dem som kategoriserede sig selv som hesteejere, der, i størst grad, mente at heste kan føle jalousi.

Nogle af de adfærdsmønstre, der beskrives som eksempler på udtryk for smerte, glæde og jalousi, tyder på at mange flere er opmærksomme på deres hests følelser, fortæller de brasilianske forskerne fra universitetet i Santa Catarina.

Og den opdagelse kan nu bruges som grundlag for at forbedre heste velfærden. Resultaterne kan nemlig bruges, når der skal uddannes folk i den daglige omgang med heste, og på den måde være med til at undgå eller minimere smerte, frygt, kedsomhed og frustration hos heste.