Kæphestestævne med stor succes

 17.10.2018 19:19 | By Mathilde Falle

Det er efterårsferie for mange, og netop i den forbindelse havde TIKA-Rideudstyr og den populære youtuber Marianne Eiby samarbejdet om et sjovt og anderledes stævne – nemlig kæphestestævne.

Kæphesteridningen startede med at blive kaldt ”en dille”, men sporten har virkelig slået igennem i løbet af de sidste par år, og det kunne mærkes til gårsdagens stævne.

– Vi har haft en fantastisk dag. Vi er overrasket over den store tilslutning på hele 125 starter, men de friske kæphesteryttere kom både fra lokalområdet, og så langt væk som Sjælland, Mors og Fyn, fortæller Tina Præstiin, som er indehaver af TIKA-Rideudstyr.

Selvom hestene ikke er levende, kræver kæphesteridning rytme og gymnastisk kontrol, samt atletiske evner til at klare spring over forhindringer og på samme tid bevare kontrollen over sin kæphest. Ikke mindst kræver det en god fantasi og kreativitet.

– Der blev redet dressur, hvor kreativiteten var i top, og et World Cup stævne værdigt. I springning blev der sprunget højt - imponerende 120 cm i højdesprings konkurrencen! Trods enkelte styrt på opvarmingsbanen klarede alle ekvipager sig godt igennem konkurrencerne, fortæller Tina Præstiin.

Ligesom i ridesporten, har kæphestesporten også en væld af forskellige hesteracer. Og det var en ren farvelade af alle de forskellige kæpheste, der havde taget turen til stævnet hos TIKA-Rideudstyr. Udover en lang og god dag med konkurrencer, hvor der blev observeret trætte ben og røde kinder, blev der hygget på højt plan uden for banerne.

– Der blev taget fotos sammen med Youtuber Marianne Eiby, som tog sig god tid til alle. Der var en fantastisk stemning, en masse glade børn med deres forældre. Kæphesteridning er en skøn interesse, som vinder indpas flere steder her i landet. Pragtfuldt at man kan ”gå til ridning” på lavt budget, og hygge med veninder samtidig. Vi er blevet opfordret til at gentage succesen, så lad os se om vi også næste år fylder ridehallen med fyrige gangere og friske ryttere, afslutter Tina Præstiin.

På TIKA-Rideudstyrs Facebook side kan man se billeder fra dagen.

Andre lignende nyheder

28.04.2020 / Aktuelt

Everhorse lukker ned

Mediehuset Wiegaarden, der udgiver magasinet Ridehesten og driver hjemmesiderne Ridehesten.com, Hunden.dk og Everhorse.dk, har valgt at lukke Everhorse.dk på grund af svigtende interesse hos kunderne

27.11.2018 / Aktuelt

Fokus på salgsheste

I en periode har vi drevet Everhorse portalen, som et site med en blanding af nyheder, gode faglige artikler og spændende historier. Vi har imidlertid oplevet, at langt størstedelen af trafikken på siden går direkte til salgshestene. Derfor ændrer vi fokus og lader den gratis salgsdatabase komme i første række

17.11.2018 / Aktuelt

Breddeaktiviteterne optimeres

Et nyt og mere overskueligt Breddereglement er på trapperne med flere aktiviteter. Skal du være med til Landsdelsdage 2019?