Kæledyrsvenligt hotel?

 26.08.2018 07:51 | By Merete Haahr

Kæledyr tilladt? Hesteejer tjekker hesten ind til på kæledyrsvenligt hotel

En ung kvinde var på rejse med sin fuldblodshest, og da hun spurgte om heste var tilladt på et kæledyrsvenligt hotel, fik hun og hesten en varm velkomst.

Lindsey Partridge fra Canada rejser ofte med sin hest, en tidligere væddeløbshest ved navn Blizz. Hun skulle deltage i et show i Kentucky dagen efter, og hun besluttede sig for en overnatning på et nærliggende hotel. Hun faldt i snak med receptionisten, og da de kom til at tale lidt om hotellets kæledyrspolitik, spurgte Lindsey lidt i sjov, om hun måtte tage hesten med ind. Receptionisten tog det helt roligt, ” kom bare ind med den”, og det lod Lindsey sig ikke sige to gange. Hun gik promte gik ud og hentede hesten fra traileren. Blizz var lidt forvirret, da de først kom ind på hotellet, men på grund af deres tætte forhold var hesten helt tryg ved sin ejer, og alt gik godt. 

Værelset var på førstesal, så trapperne var ikke noget problem.

Blizz så ud til at nyde sit ophold og var i det hele taget meget afslappet. De så lidt fjernsyn sammen, og Blizz satte særlig stor pris på de mange småkager de delte.

Den tilbragte dog ikke hele natten på hotellet, men kom ud i sin trailer igen og blev opstaldet for natten i en boks, som var mere velegnet til heste. Næste dag deltog Blizz i stævnet og fik en flot 3. plads.

Lindsey er kendt som Canada´s hestehvisker, og hun finder gamle varmblods- og væddeløbsheste, som ingen andre vil have, træner dem og giver dem et nyt liv. Hun er dedikeret til arbejdet med kommunikation mellem heste og mennesker, og hun træner sine heste efter principperne om frihedstræning, ofte uden udstyr som sadel og hovedtøj. 

Hun fortæller om, hvor langt man kan komme, hvis man har et godt forhold til sin hest. Mange varmblodsheste har et ry for at være uregerlige og temperamentsfulde, men med den rigtige forståelse og træning, kan de være helt rolige, selv i usædvanlige situationer. Der er så mange negative holdninger til store heste, og ofte er det netop disse store smukke dyr, som ender med at blive aflivet eller solgt videre, når de ikke bliver forstået. Hele denne hotel-happening er et bevis på, hvor god opførsel en hest kan udvise, hvis den bare får den rette træning, forklarer Lindsey.

Lindsey ville nok tøve lidt med gentage successen og lade en hest blive hele natten på hotelværelset.

Regningen for rengøring ville nok være lidt for høj, og måske skulle vi se os om efter en ble til hesten.  Desuden sover heste jo også kun nogle få timer af gangen, så den ville nok blive oppe hele natten og se fjernsyn, fortæller Lindsey Partridge med et glimt i øjet.

 

Du kan læse mere om Lindsey Partridges træning HER

Læse mere om kommunikation med heste HER