Hvorfor longere hesten?

 22.10.2018 20:51 | By Cecilia Lindahl

Er longering skadeligt for hesten, eller handler det i virkeligheden om, hvordan du longerer?

Du kan ved longering lære hesten at gå volter, hvor den ikke belaster sin krop på en destruktiv måde. Ofte hører man, at volter er skadeligt for hesten, fortæller Heike Wilde, og fortsætter: Det er for så vidt også korrekt, når man tænker på, hvordan hesten vil bevæge sig naturligt. Fra naturens side af vil hesten gerne kigge ud af volten og smide sig på indvendige skulder. Måske fordi den på den måde kan gribe længst frem for sig, og den næsten udelukkende bruger kraftige venddinger til flugt eller kamp.

Derfor har vi ansvaret for at lære hesten at runde sig til den side, som den skal gå på volte i, for ikke at belaste sine ben uhensigtsmæssigt og for at undgå rygproblemer. Det kan vi bedst gøre ved at bruge en kapsun. Den påvrker hesten med et træk på næsen og en drejning sideværts i nakken. 

Longerer man hesten i en grime kan den risikere et meget forkert træk eller ryk i nakken, fordi man så hiver hovedet på skrå, især hvis hesten hopper til siden, fortæller Heike.

Longering kræver meget mere af longeføreren end de fleste forestiller sig. Derfor er longering noget man skal undervises i og øve sig på.
Det er vigtigt, at vi sender hestens skulder væk med pisken, når vi vil runde hesten og ikke trækker den ind med tovet, da hesten så vil komme mere på forparten samt fastholde sig i nakken.

I det hele taget rettes hesten mest med din krop og med pisken, for den skal finde sin egen balance og ikke holdes eller trækkes.

Vil du lære mere om longering af Heike Wilde? Så kan du købe hendes bog HER