Heste hjælper mennesker af med angst

 10.10.2018 10:09 | By Mathilde Louise Stenild Brejner

Foto: Ifølge tidligere praktiserende læge Anna Maria Olsen kan heste hjælpe mennesker af med stress og angst.

 

Tidligere praktiserende læge Anna Maria Olsen arbejder dedikeret med at hjælpe mennesker, der lider af angst, af med deres sygdom – og i kampen for bedre livskvalitet bruger hun heste til at hjælpe sine klienter med at få det godt igen 

 

Hos Stald og Klinik A.Mol, arbejdes der målrettet med, at mennesker, der lider af angst, skal få det bedre. Klinikken er udendørs, så der lydbilledet er et miks af fuglefløjt og hesteprust, og i de landlige rammer, er der plads til, at mennesker, der er ramt af livet, kan sætte fokus på de steder, hvor det gør ondt og gøre noget ved dem.

 

Ejer og stifter af klinikken er den tidligere praktiserende læge, Anna Maria Olsen, som foruden sin uddannelse i medicin også er uddannet healer. Anna Maria Olsen driver sin klinik i Broby, hvor hun igennem heste-assisteret terapi tilbyder mennesker hjælp til deres angstlidelser.

 

Hestene hjælper Anna Maria Olsens klienter med at få kontakt til det, de har brug for at få talt om, forklarer hun. Det er hovedsageligt kvinder, som opsøger hjælp til at få kontakt til de indre konflikter, så de kan komme videre med livet, og leve som de gerne vil.

 

-Forskellen på mig og andre psykologer er, at de vil have, at man fortæller sin historie igen og igen, men det traumatiserer klienterne på ny. For mig er sleve historien ikke vigtig. Det handler om, hvad der skete inde i vedkommende, og så ved hjælp af hestene og naturen her får de fat i historiens essens, og finder selv en løsning, siger Anna Maria Olsen til fyens.dk

 

Det er Anna Maria Olsens mening, at heste har nogle helt særlige egenskaber, der gør, at de har unikke evner i angst-terapi. Det drejer sig nemlig om nogle såkaldte calming signals, som hestene fra naturens side bruger til at berolige sig selv og andre heste i flokken.

 

-Heste er enormt sociale flokdyr, der er afhængige af et velfungerende fællesskab. Fordi det er så vigtigt for dem, at flokken har det godt, bruger de disse beroligende signaler som kommunikation. Jeg har oplevet, at hestene mærker spændingen og stressen hos mine klienter, som hestene forsøger at gøre noget ved, fordi de ser dem, der kommer hos mig, som en del af flokken, siger Anna Maria Olsen til fyens.dk

 

Faktisk er Anna Maria Olsen så sikker i sin teori omkring calming signals, at hun er ved at samle case-personer til et forskningsstudie, der skal påvise sammenhængen mellem de her beroligende signaler og den forløsning, som hendes klienter kommer ud med i sidste ende. Hun forventer at kunne starte det i efteråret.

 

Selvom Anna Maria Olsen har oplevet skepsis fra sine tidligere fagfæller, synes hun alligevel, at hun kan fremvise en stor håndfuld glade og tilfredse klienter, som har fået det meget bedre.

Anna Maria Olsen mener dog ikke, at der er tale om en hurtig, magisk naturløsning.

 

-jeg har på ingen måde de De Vises Sten. Det, jeg hjælper folk med, er at finde svaret inde i dem selv. Det kræver tid, tillid og at man er klar til at turde kigge ind i sig selv. Det kræver selvindsigt, før man får noget ud af komme hos mig, siger Anna Maria Olsen til fyens.dk