Helsekost til heste

 15.10.2018 07:44 | By Cecilia Lindahl

Helsekost til heste er rigtig populært blandt hesteejere, men kan du finde vej i en jungle af urter og tilskud?

Det findes et hav af forskellige urter og tilskudsprodukter til heste, men kan du finde vej i den store jungle?Magasinet Ridehesten har lavet en guide, der gennemgår en række urter og tilskud og deres virkning samt, hvilken betydning urter kan have for hesten.

Vidste du for eksempel, at magnesiummangel kan betyde stive muskler, reduceret elasticitet, problemer med koordinationen samt smerter fra diverse skader eller, at havalger er rige på vitaminer og specielt på mineraler og aminosyrer. Havalger siges, at indeholde mellem 10 og 20 gange så mange mineraler, som grønsager dyrket på land. Havalger indeholder blandt andet essentielle fedtsyrer, både omega 3 og 6.
Og når æbler omdannes til æblecidereddike, så har det flere virkemidler. Æblecidereddike har i flere hundrede år været brugt både udvortes, og indvortes mod ethvert tænkeligt problem, fx kan æblecidereddike bruges udvortes som et antiseptisk middel ved lidelser såsom ringorm. Det er især godt til at tage kløe ved sommereksem eller halekløe.

Du kan læse meget mere om helsekost til heste i marts-udgave af magasinet Ridehesten fra 2017