Frederiksborghingste klar til kåring

 17.09.2018 13:27 | By Cecilia Lindahl

Frederiksborg Hesteavlsforeningen gør klar til at kåre årets hingstekollektion. Søndag d. 30. september lægger Allerupgård ved Odense for 4. gang hus til Frederiksborgernes årlige hingstekåring 

Frederiksborghesten – kongernes hest  
Frederiksborg hesteracen blev grundlagt af de danske konger Frederik II og Christian IV, der samlede det bedste hestemateriale fra datidens europæiske kongelige stutterier og udviklede det, der senere blev kendt som Frederiksborghesten. Racen blev grundlagt med stort fokus på avl af heste i forskellige farver og efter mange år, hvor den røde farve har været meget dominerende i avlen, er avlerne begyndt også at skele lidt til farverne i deres avlsarbejde. Ved årets kåring på Allerupgård kan man således møde Frederiksborghingste i flere forskellige farver, blandt andet skimmel, rød og isabella (palomino).   
Vigtigt bevaringsarbejde 
Idealet for Frederiksborgracen er en hest, der har ydre lighed med rytterstatuen på Amalienborg slotsplads, som blev fremstillet ud fra de bedste hingste i kongens stutteri på Frederiksborg Slot.  
 

Holmegaards_Sarif_ved_kaaringen_2017 (1).jpg
Holmegaards Sarif ved Kaar


 
Men avlerne af de elegante Frederiksborgheste skal ikke blot have eksteriør og brugsegenskaber for øje, når de avler. De har også ansvar for et vigtigt bevaringsarbejde og hos hingstene er der særligt fokus på bevaring af racens to tilbageværende hingstelinjer, Zarif og Regulus. ”Zariflinjen har i en årrække stået relativt svagt med kun få hingste fremstillet til kåring. Vi glæder os derfor over, at der netop i disse år bliver fremstillet flere hingste fra Zariflinjen til bedømmelse”, siger Reno Olesen, der er formand for foreningens avlsudvalg.  
 
Ved kåringen søndag d. 30. september på Allerupgård i Odense SØ kan man følge udvælgelsen af de hingste, der fremover kommer til at sætte deres præg på racen. Arrangementet starter med måling af hingstene kl. 08.30 og alle er velkomne til at kigge forbi i løbet af dagen og stifte bekendtskab med den elegante hesterace.   
 
Læs mere om frederiksborghesten og se program for kåringsarrangementet HER

/Pressemeddelelse

Avl