BLOG: Endelig i fol!

 21.05.2018 19:30 | By Kathrine Sørensen

Så er der endnu et indlæg fra vores blogger Kathrine Sørensen :) 

 

Som jeg sluttede mit sidste indlæg med, så blev Madame ikke ifolet i 2014 trods det var planen, i december 2013 kom jeg nemlig "til" at købe en hest for følpengene. Det var en ”once in a lifetime” chance, som man ikke kunne lade gå tabt.

 

LÆS FØRSTE INDLÆG FRA KATHRINE HER

Men på SU hang økonomien ikke helt sammen til 2 heste, så jeg forsøgte med parter samt udlånsannoncer som avlsoppe til Madame, og i august 2014 blev hun da også udlånt, til noget jeg troede ville blive godt. Men som udlån indimellem ender, måtte jeg hente en knap så pæn hest hjem i 2015.


Min økonomi så ikke bedre ud, og jeg tror på mennesker vil det bedste, så jeg forsøgte med endnu et udlån, nogle rigtig søde mennesker ville rigtig gerne prøve at lave pintoføl på hende, og havde ingen problemer med den lidt lave vægt.
Madame kom derover, men ville desværre ikke komme i brunst, så de blev nødt til at sende hende hjem igen. Madame fik sommeren hjemme ved mig – hvor hun hurtigt kom til at veje hvad hun skulle – og også lidt mere.


I august sker der det der IKKE måtte ske, men som alligevel gjorde at et føl blev muligt.
Min ”nye” ridehest væltede i en dyb ridehusbund, og fik en cyste i kronbenet. Vi behandlede hende med 3 forskellige ting, men efter 6 måneder var der absolut ingen bedring og 1. februar 2016 blev hun erklæret uanvendelig – med en besked om det bedste ville være aflivning.

Jeg fik en tid i en zoologisk have 2 ½ måned senere. – Jeg var splittet, for på den ene side var jeg knust – men på den anden side ”lettet” for havde ventet den dom længe, og forberedt mig på det. Og det gjorde det som sagt muligt at forfølge drømmen om føl, så jeg gik  i gang med at kigge på hingste til Madame, for nu vidste jeg der var penge til det.
Jeg gik i gang med ”projekt føl” med ca. 30.000 på den konto, et beløb, som jeg troede på ville være nok.


Men hvordan vælger man hingst for allerførste gang, når man intet aner om hvordan hoppen avler?
Jeg spurgte lidt til råds, var i Herning og kigge på de fine hingste, og bestemte mig for at følge mit hjerte. Jeg ville lave et føl til mig selv – ikke til alle mulige andre, og uanset hvad var jeg sikker på, at jeg ville få en fantastisk hest! Så det aller vigtigste for mig var sindet! Jeg var jo helt vild med Madame og hendes tænding, men mere var ikke nødvendigt. Så alle segl blev sat på en hingst, som sagde mig noget og som var god i hovedet.


I Herning faldt jeg for Don Deluxe, men kom alligevel fra ham, og bestemte mig egentlig for at bruge en tysk hingst, hvor sæden skulle bestilles gennem Euro-hingste-sæd.
Med hingsten på plads, skulle der tages stilling til, hvor inseminering osv. Skulle finde sted.  Madame har aldrig rigtig nydt at køre, men alligevel føltes det mere rigtigt for mig at sende hende på dyrehospital, da jeg her var mere overbevist om, at de kunne finde det helt rigtige tidspunkt at inseminere på. For nogen er det en for dyr løsning – for mig er jeg sikker på det var den helt rigtige, især når jeg ikke kendte hendes cyklus.

 


Ved første tydelige brunst i maj, viste det sig nemlig at Madames ægløsning kom meget tidligt i brunsten, hvilket betød at det i denne brunst ikke var muligt at inseminere. Men nu vidste vi, at vi skulle være tidligt ude i næste brunst! Så 14 dage senere blev Madame igen læsset og kørt afsted, hun ankom Mandag 30/5-2016, om tirsdagen blev sæden bestilt, men som det så ofte sker, så går tingene ikke efter planen, for fredag morgen var Madame klar, men en fejl i et system havde gjort sæden slet ikke var bestilt, og jeg skulle bestemme mig om NU! Jeg var hurtig til at sige Don Deluxe, jeg havde været vild med hingsten længe, så kunne det ikke blive den tyske, så skulle det være ham! Dyrlægerne var hurtige og udviste enorm service, ved selv at få en ven til at tage sæd med ned af, og så selv køre et langt stykke efter det. Virkelig service!


Madame blev insemineret fredag aften. Og mandag kunne jeg hente hende. Vi fik besked om det nok havde været for sent,  og de troede der skulle et nyt forsøg til, så 14 dage senere kørte vi afsted igen, vi kunne først komme sidst på eftermiddagen, så hun måtte overnatte og jeg kunne vente på svar på skolen – glæden ville ingen ende tage da dyrlægen skrev at Madame var DRÆGTIG!!
1 fint befrugtet æg – og termin 3. maj 2017!

Dette blogindlæg er skrevet af Kathrine Sørensen. Vær opmærksom på når du læser blogindlæg på Everhorse, at alt indhold i blogindlæg udtrykker bloggerens egne holdninger og meninger. 

Andre lignende nyheder

10.11.2018 / Blog

Blodorm hos heste - hvad er det egentlig?

Dyrlægestuderende Diane Dinesen fortæller i et spændende blogindlæg om blodorm, og hvorfor vi skal behandle hesten imod orm

08.11.2018 / Blog

Blog: Sava og ørnen Cherie skal møde hinaden for første gang

Blogger Diane Dinesen har endelig ladet hesten Sava og ørnen Cherie møde hinanden. Læs og se videoen om det første møde mellem de to

01.11.2018 / Blog

8 tips til rytterens selvbalance og kropskontrol

For at indvirke korrekt og effektivt på hesten kræver det, at rytteren er i stand til at ride i selvbalance, og at rytteren har udviklet en god kropskontrol. Grand Prix rytter Line Hermann Hass giver dig her en række gode tips til, hvordan du opnår selvbalance og kropskontrol