VIDEO: Dressurtræner kritiserer big lick på sociale medier

 31.10.2018 14:53 | By Mathilde Louise Stenild Brejner

Foto: Arkiv. Hesten på fotografiet lider ikke.

 

VIDEO: Showgangarten ”big lick”, som vises til stævner for Tennessee walking horses, skaber endnu engang debat efter den amerikanske dressurrytter Deanna Corby, har delt en video fra et nyligt besøg til et stævne for Tennessee walking horses, hvor hestene blev vist i gangarten 

Deanna Corby er forfærdet over, hvad hun så til stævnet for Tennessee walking horses, og derfor deler hun en video på de sociale medier, fordi hun gerne vil gøre alt for at hjælpe hestene, siger Deanna Corby til hippson.se

 

 

Ingen tid at spilde
I videoen fortæller Deanna om to år gamle heste, som rides af voksne mænd og som har tunge blokke spændt fast på hovene eller kæder om benene.

 

De her heste har brug for hjælp, og der er ingen tid at spilde. I industrien med Tennessee walking horses er der ingen, der holdes ansvarlige, selvom hestene får permanente skader, fortæller Deanna Corby.

 

Selvom det ikke er forbudt i USA at konkurrere i klasser med big lick, så er det forbudt at anvende metoder, der kendes som soring. Metoden indebærer, at der hældes kemikalier ud over hestens forben, så det fremkalder smerter. Det får igen hestene til at løfte forbenene ekstra højt, hvad der er en fordel i big lick-klasser.

 

Der er ingen, der ved, hvad der foregår hjemme i staldene. Blokken under hestenes hove vejer ikke så meget, så hvordan kan det være, at hestene bevæger sig så ekstremt?, spørger Deanna Corby retorisk.

 

Mange ønsker at stoppe big lick
Selvom Deanna er klar over, at det på ingen måde er alle Tennessee walking horse-organisationer, der støtter big lick, da mange vælger at vise hestenes naturlige gangarter, så mener hun alligevel, at der er for mange, der fortsat støtter big lick.

 

Til det stævne Corby besøgte i starten af oktober 18, skønner hun, at der var omkring 1000 menensker til stede under big lick-klasserne.

 

- Hestene kan ikke sladre, så det er op til os at være deres stemme, mener Deanna Corby.

 

Indtil videre er et amerikansk lovforslag omkring at skærpe reglerne for big lick lagt på is, men en underskriftsindsamling, som arbejder for en lovændring, er skudt i gang. Indtil videre har over 100.000 mennesker skrevet under.

Du kan se underskriftsindsamlingen her.

Kilde: Hippson.se