Dansk minister hopper i sadlen for at fejre nordisk samarbejde

 19.10.2018 12:00 | By Mathilde Louise Stenild Brejner

Foto: Folketinget: Eva Kjer Hansen, minister for nordisk samarbejde, skal søndag ud på hesteryg i de brostensbelagte gader i København. Anledningen er 100-året for Islands suverænitet samt 50 års jubilæum for Dansk Islandshesteforening.

 

Minister for fiskeri og ligestilling samt minister for nordisk samarbejde, Eva Kjer Hansen (V) går all in for at fejre 100-året for Islands suverænitet og Dansk Islandshesteforenings 50 års jubilæum. Derfor kan man se den kække minister på ryggen af en islandsk hest, når hun sammen med Islands minister for nordisk samarbejde, Sigurður Ingi Jóhannsson, skal ride rundt i et optog i Københavns gader.

 

Optoget, som finder sted på den sidste søndag i efterårsferien, nemlig den 21. oktober 2018, starter på Christiansborg Ridebane og slutter til et brag af en hestefest på Nordatlantens Brygge.

 

Det er staldmester, Niels Randløv, Den Kongelige Stald-Etat, som har tilbudt Dansk Islandshesteforening og Den Islandske Ambassade i København sin assistance. Det betyder, at Christiansborg Ridebane bliver en vigtig del af fejringen.

 

-Naturligvis åbner vi gerne vores faciliteter, så Dansk Islandshesteforening, Den Islandske Ambassade og de øvrige samarbejdspartnere får muligheden for en fantastisk start i herlige omgivelser på en festlig dag. Det sætter samtidig kolorit på vores i forvejen spændende hverdag i De Kongelige Stalde, siger Niels Randløv til islandshest.dk

 

Det kan du opleve?
Ved åbningsceremonien på Nordatlantens Brygge kl. 12.00, kan man blandt andet opleve taler ved Eva Kjer Hansen og Sigurður Ingi Jóhannsson – og ceremonien ledsages af islandsk korsang.

 

Islandske heste kan herefter opleves LIVE sammen med islandske kulturindslag og foredrag ved en række inspirerende foredragsholdere. Både familier, kendere og ikke-kendere af den islandske hest kan hele dagen stifte bekendtskab med racen og blive klogere på dens enorme betydning i islandsk kultur.

 

Det er samarbejdspartnerne Dansk Islandshesteforening, Islands Ambassade i København, Nordatlantens Brygge, Horses of Iceland og Dansk-Islandsk samfund, der står bag det kulturelle fremstød d. 21. oktober midt i Københavns stemningsfulde og historiske havneområde. Et detaljeret program vil blive offentliggjort på www.50aar.islandshest.dk og www.fullveldi1918.is