Blog: Sommerhilsen fra Samsø

 15.08.2018 06:30 | By Diane Dinesen

Der er nyt blogindlæg fra vores blogger Diane Dinesen, der bruger sin sommer på samsø, hvor hun træner med hest og ørne

 

Hej til Everhorse og de der læser med her J

Nu er det blevet tid til lidt opdatering på min hverdag og træningen med Sava. 

Eksamen i anatomi og fysiologi er bestået og det er helt fantastisk at have sommerferie på Samsø! 

 

Rovfuglene

Mine dage er dog travlt beskæftiget med arbejde på Falkecenter Samsø, hvor vi har masser af glade sommergæster på besøg. 

Jeg træner min ørn Cherie, men det er en lang proces. 

Grundprincipperne i træning af rovfugle er meget lig hestetræningen. 

Ro , tålmodighed, forståelse og konsekvent i sine handlinger. Man skal ikke tvivle i sin beslutning. Dyret bliver forvirret hvis man ikke udfører sin handling konsekvent, men svæver i mellem to beslutninger inde i hovedet. Cherie som er 6 år gammel har været trænet af andre før mig. Jeg kan mærke hun er forvirret og nervøs for nye ting. Jeg tror desværre ikke hun bliver den ørn der skal samarbejde med Sava. Jeg har endnu ikke introduceret dem for hinanden, for det er vigtigt for mig at Sava kun får gode og rolige oplevelser med rovfuglene i starten. 

 

Diane Dinesen1.png
Cherie og jeg

 

Træning af en plag

 

Min sommerferie i 2017 bestod af træning af et 2 mdr gammelt føl. 

Nu er det træning af en 14 mdr gammel plag. Det er sjovt og udfordrende og jeg er simpelthen så stolt af Sava hver dag. 

Jeg sørger for at have hende i hænder minimum 5 dage om ugen. Nogle dage er det 1 time af gangen og andre dage kun 10 minutter. 

En stor udvikling i vores træning er, at jeg kan trække tur alene med Sava. Det gør jeg 3 gange om ugen. Vi går til stranden, på stubmark og på vej. 

Selvom hun er voldsomt generet af fluer i denne her sommerhede og kaster med hovedet og stamper med benene, så er hun ”med mig” hele tiden. Jeg stoler fuldstændig på hende nu og det er noget helt særligt at kunne have den connection med sin hest. Det har jeg aldrig oplevet før. Hun følger mig igennem hver udfordring jeg byder hende. 

Vi er ved at lære hinanden at kende endnu og hver gang hun bliver udsat for noget nyt finder jeg ud af mere og mere omkring hende. 

I får lidt billeder fra alt vores træning i hverdagen samt en lille video hvor Sava viser hvor cool hun er sammen med den russiske steppeørn Isak. 

Surprice, hendes mor,  er nu 20 år. Hun har fået konstateret EMS for et par år siden, så jeg er meget opmærksom på tegn på forfangenhed. Det er der garanteret også mange af jer andre som har været nervøse for i år! Jeg har heldigvis sluppet udenom det og Surprice har det godt sammen med Sava J

 

Diane Dinesen2.png
Gåtur på markvej 

 

Diane Dinesen3.png
Smedebesøg

 

Diane Dinesen4.png
Træning på stubmark

 

 

Andre lignende nyheder

10.11.2018 / Blog

Blodorm hos heste - hvad er det egentlig?

Dyrlægestuderende Diane Dinesen fortæller i et spændende blogindlæg om blodorm, og hvorfor vi skal behandle hesten imod orm

08.11.2018 / Blog

Blog: Sava og ørnen Cherie skal møde hinaden for første gang

Blogger Diane Dinesen har endelig ladet hesten Sava og ørnen Cherie møde hinanden. Læs og se videoen om det første møde mellem de to

01.11.2018 / Blog

8 tips til rytterens selvbalance og kropskontrol

For at indvirke korrekt og effektivt på hesten kræver det, at rytteren er i stand til at ride i selvbalance, og at rytteren har udviklet en god kropskontrol. Grand Prix rytter Line Hermann Hass giver dig her en række gode tips til, hvordan du opnår selvbalance og kropskontrol