Få et indblik i min hverdag hos Kasprzak Dressage

 16.10.2018 18:24 | By Cecilia Lindahl

 

Everhorses nye blogger, Josefine Hoffmann startede som hestepasser og er siden blevet fast rytter hos en af ridesportens største profiler, men hvordan ser en helt almindelig hverdag ud med træning og pasning af de mange heste hos Kasprzak Dressage?

Dagen starter tidligt
Dagen starter med, at alle hestene bliver fodret til morgen kl. 6.30. Der har pigerne, og jeg hver især en fast dag i ugen, hvor vi fodrer og ellers starter arbejdsdagen kl. 7.00.

 

kasprzak2_ImageResizer.jpg
Staldgangen hos Kasprzak Dressage, hvor hestene venter på gulerødder

 

Herefter bliver de fleste heste lukket på fold, og alt efter hvordan de skal rides, bliver de taget ind løbende. Det kan variere lidt med, hvor mange heste jeg skal ride i løbet af en dag. Hvis jeg har mere end 3 heste, begynder jeg at ride med det samme, jeg møder ind. Ellers hjælper jeg pigerne med at lukke hestene ud og muge boksene, og jeg begynder så derefter at ride dem, som jeg har i løbet af dagen.

kasprzak1_ImageResizer.jpg
Her bliver en af hestene trukket ind fra folden i de smukke omgivelser hos Kasprzak Dressage


”Fridag” for hestene
Hver onsdag har hestene en ”fridag”, hvor de kommer på en skridttur på stien eller i skoven om formiddagen. Om eftermiddagen kommer de så ydermere på vandbånd, så de får brugt deres kroppe.

For det meste har hestene fri i weekenden, hvor de kommer på fold og efterfølgende en tur på vandbåndet igen enten lørdag eller søndag i løbet af dagen.

kasprzak3_ImageResizer.jpg

Det handler om at holde hestene smidige
I den daglige træning uden for konkurrencerne bruger jeg min tid på at holde hestene i gang i et helt lavt gear. Alt træningen er løsgørende arbejde, hvor de ikke bliver presset til noget, men  jeg rider dem lige så stille rundt i nogle lette øvelser og holder dem smidige i deres kroppe.
Udover det skal de selvfølgelig ikke kun gå i den samme firkantede ridehusbund, men jeg tager dem med udenfor, hvis vejret er til det og galopererer dem på vores super gode sti,  som vi har rundt om hele vores matrikel.

kasprzak4_ImageResizer.jpg

Op til stævnerne bliver de selvfølgelig sat mere og mere op i træning, men det er typisk 10 dage før et stævne. Det synes jeg fungerer super fint og selvfølgelig med god hjælp fra Anna.
De 10 dage er selvfølgelig ikke intensiv træning, men det handler om at holde motivationen på hestene høj, så de er glade for deres ”job”. Og selvfølgelig får de enten en fridag eller afsted på en skridttur, hvor de lige kan få lov til at restituere en lille smule.

josefine Hoffmann_ImageResizer.jpg
Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver