Bliv set i mørket

 12.11.2018 08:10 | By Cecilia Lindahl

Det bliver hurtigt mørkt, men har du styr på hvad du SKAL have på, når du rider ude i mørket?

I faktaboksen ved siden af kan du læse om lovgivningen for, hvad du SKAL have på, når du rider ude i mørket. 
Nogle ryttere opever dog et ønske om at gøre sig endnu mere synlige. Fx skal de ride fra stald til ridehus langs en vej het uden lygtepæle, midterlinjer på vejen eller pæle i vejkanten. Her bør man vælge at investere i lidt mere udstyr for at blive gjort ekstra synlig.

Smart med reflekser
Rider du meget på mørke veje, er et refleksdækken til hesten mest optimalt, men ellers kan du vælge at påsy reflekser på et lyst dækken. Du bør også selv have refleksvest på, ligesom der findes refleks-hjelm-bånd. Du kan også vælge at clipse en lille rød lygte bag på ridehjelmen, ligesom clipslygter kan sættes på din vest eller hestens dækken - naturligvis med hvide lys rettet fremad og røde bagud.

LED-lys
De seneste år er der også kommet pandebånd, tøjler  og benreflekser med LED-lys, der enten blinker eller lyser konstant, så mulighederne er mange, og der er helt sikkert et design, der passer til din smag. Er det meget mørkt, vælger nogle ryttere også at have en pandelampe på, ligesom en ekstra lommelygte i lommen kan tages frem på de allermørkeste passager.

Husk i øvrigt, at I skal placere jer i højre side af vejen - ligesom var du på cykel.