BLOG: Mit liv med travheste

 26.03.2018 16:12

Foto: Gormfoto.dk

I dette blogindlæg kan du læse lidt om mit ungdomsliv med heste og travsport. Hvordan jeg kom ind i sporten, hvilke heste jeg træner, og hvordan det kan hænge sammen med skole, lektier og venner. Malou Cordt er fast juniorblogger for Everhorse.

Jeg kører trav fordi, at jeg elsker farten og samarbejdet med hesten. Mit navn er Malou Cordt Søndergaard Petersen, jeg er 15 år gammel, og i min fritid kører jeg trav.

Til daglig går jeg i en elitesportsklasse i 9.klasse. Det betyder, at jeg tirsdag og torsdag morgen kan være ude ved hestene indtil bøgerne kalder kl. 10.  

Jeg er super glad for denne mulighed, for det bringer mig tættere på hestene og gør, at jeg få en god start på dagen. Jeg har kørt ponytrav siden 2014, og første gang jeg prøvede det, blev jeg totalt forelsket i travsporten.

Trav er noget af det sjoveste og det fedeste. At kunne lave noget andet med sin hest og pony er super dejligt.

Lidt om mine heste og træningsheste

Daylight:
Jeg har min egen travhest som hedder Daylight. Hun er en brun hoppe på 166-167 i stang og er lige blevet 3 år. Jeg har haft hende siden august 2017, så vi skal stadig lære hinanden at kende. Hun er en unghest med fart over feltet, som er super sød, men også en bestemt dame.

Jeg tror, at der er nogle af jer derude, der kan nikke genkendende til, at jeres heste, ikke vil stå stille på staldgangen, eller at hesten ikke vil have løftet sit ben for at få renset hoven. Sådan en hest er hun.

Daylight travhest jpeg

Elvira:
Elvira er en hvid connemara hoppe på 9 år og 145 i stang. Jeg begyndte at ridetræne hende i februar 2017. Hun har tidligere været brugt som dressur- og springpony, men også som galop- og montépony. Elvira er ikke min egen, men hun er en pony, som betyder utrolig meget for mig. I fjor blev vi nr. 3 til DM for montéponyer under 148 cm i stang.

Hun bliver ikke brugt som montépony mere, da hun ikke kan holde til det. Hun begyndte at gå rigtig dårligt, og så fik hun desværre ondt i ryggen. Nu er hun i stedet blevet kørt til, da det ikke er nær så hårdt for ryggen som ridning. Forhåbentlig får hun en god sæson som kørepony. Hun er en pony, som står mit hjerte meget nært.

Det er rart at lære at køre forskellige ponyer og heste, da man lærer en del, og ikke alle heste er ens. Ligesom når man rider, er alle heste ikke ens at ride på. De har hver deres måde at bevæge sig på. På samme måde har travhestene hver deres forskellige måde at bevæge sig på. Nogle heste puller (trækker afsted) og er tunge i munden, andre er søde og blide.

Elvira travpony.JPG

Foto: Gormfoto.dk

Problemer med ponyerne
Det sidste lange stykke tid, har jeg følt, at jeg har været inde i en dårlig periode med træningen. Både med Daylight, som jeg ikke har været 100% tilfreds med, hver gang jeg kom ind i stalden efter træning. Det var virkelig frustrerende og irriterende.

Her tirsdag d. 13 marts, kørte jeg hende i et hurtig-arbejde og prøvede en ny taktik. Den nye taktik er, at jeg vil lade hende løbe i lige det tempo, hun vil. Tirsdag startede hun med at løbe med alt, hvad hun kunne, for at komme af med noget af al den energi hun har i sig.

Da hun havde gået, hvad hun kunne de første par kilometer, blev hun mere medgørlig. Hun var meget bedre og løb fantastisk. Jeg var helt høj, da jeg kom ind i stalden og smilede over hele femøren.

Det samme gjaldt Elvira. En dag blev hun irriteret over, at der var en lille pony, der skridtede langsomt, og vi skulle vente på de andre. Så hun stillede sig på bagbenene. Hun væltede med vognen på. Jeg hoppede af vognen. Jeg blev meget forskrækket, da hun aldrig har hverken lavet bukkespring eller stejlet med mig før.

Hun rejste sig igen, stillede sig på bagbenene og væltede så på tværs af vognen. Elvira var klog, og blev stående, da vi skulle have vognen af. Jeg ved virkelig ikke, hvorfor hun gjorde det. Hun blev tjekket af kiropraktoren dagen efter, og der var ikke noget at komme efter.

Jeg sikrede mig, at hun fik en god oplevelse i vognen efter episoden ved at lade travtræner John Køhler køre hende. Han sagde, at hun var fin. Elvira har ikke gjort noget siden og har gået et par gode træninger siden, hvor hun har rendt fornuftigt og ikke prøvet på noget som helst, men lyttet efter mig. Så husk på, at selvom det går skidt, kommer der altid en god periode igen.

Hvis du kunne tænke dig at følge mig på Instagram så hedder min profil : @peeetersen

Dette blogindlæg er skrevet af Malou Cordt, og det udtrykker bloggerens egne holdninger.

Vil du også blogge for everhorse.dk, kan du skrive til redaktion@everhorse.dk