Antallet af vanrøgtssager hos hestens værn er steget grundet tørken

 11.07.2018 09:01 | By Helle Kristensen

Foto: Hestens Værn

Tørken giver ikke blot problemer med at sikre foder til den kommende sæson. Tørken har også betydet at Hestens værn modtager flere henvendelser om vanrøgtede og udsultede heste end normalt. 

Sidste år havde man hos Hestens Værn på denne tid 145 anmeldelser om vanrøgtede heste. I år er tallet steget til 178 anmeldelser om vanrøgtede heste. En bekymrende tendens. Stigningen i antallet skyldes primært, at alt for mange hesteejere ikke er opmærksomme på, at hestene ikke kan få næring nok via det udpinte og tørre græs. Derfor modtager man hos organisationen rigtigt mange henvendelser om heste i dårlig foderstand. 

LÆS OGSÅ: ANTALLET AF VANRØGTEDE HESTE ER STIGENDE

Til Landbrugsavisen udtaler sekretariatsleder Ghita Zanger Madsen at dyrevelfærdsorganisationen får et højt antal henvendelser omhandlende tynde og radmagre heste, samt på heste der ikke har adgang til vand. 

Det er i denne sammenhæng vigtigt at huske, at når græsset er så tørt, som det er i disse dage, så optager hesten ikke væske gennem græsset, og derfor er det særligt vigtigt, at hestene har adgang til rigelige mængder vand på folden. Mange hesteejere vil opleve at hesten drikker mere end normalt. 

Ghita Zanger Madsen opfordrer de hesteejere der har heste gående på døgnfold til at sørge for, at hestene får adgang til eksempelvis frøgræs på folden og tjekke flere gange dagligt at der er vand på folden. Hun påpeger endvidere, at heste der står på fold flere timer dagligt i bagende sol, bør have adgang til skygge.  


Kilde: Landbrugsavisen

Andre lignende nyheder

27.11.2018 / Aktuelt

Fokus på salgsheste

I en periode har vi drevet Everhorse portalen, som et site med en blanding af nyheder, gode faglige artikler og spændende historier. Vi har imidlertid oplevet, at langt størstedelen af trafikken på siden går direkte til salgshestene. Derfor ændrer vi fokus og lader den gratis salgsdatabase komme i første række

17.11.2018 / Aktuelt

Breddeaktiviteterne optimeres

Et nyt og mere overskueligt Breddereglement er på trapperne med flere aktiviteter. Skal du være med til Landsdelsdage 2019?

16.11.2018 / Aktuelt

Stil spørgsmål til Grand Prix rytter Line Hermann Hass

Har du et problem, et ønske eller bare brug for et godt råd? Så kan du lige nu få hjælp af Everhorses faste blogger, Grand Prix rytter Line Hermann Hass