Antallet af vanrøgtssager hos hestens værn er steget grundet tørken

 11.07.2018 09:01 | By Helle Kristensen

Foto: Hestens Værn

Tørken giver ikke blot problemer med at sikre foder til den kommende sæson. Tørken har også betydet at Hestens værn modtager flere henvendelser om vanrøgtede og udsultede heste end normalt. 

Sidste år havde man hos Hestens Værn på denne tid 145 anmeldelser om vanrøgtede heste. I år er tallet steget til 178 anmeldelser om vanrøgtede heste. En bekymrende tendens. Stigningen i antallet skyldes primært, at alt for mange hesteejere ikke er opmærksomme på, at hestene ikke kan få næring nok via det udpinte og tørre græs. Derfor modtager man hos organisationen rigtigt mange henvendelser om heste i dårlig foderstand. 

LÆS OGSÅ: ANTALLET AF VANRØGTEDE HESTE ER STIGENDE

Til Landbrugsavisen udtaler sekretariatsleder Ghita Zanger Madsen at dyrevelfærdsorganisationen får et højt antal henvendelser omhandlende tynde og radmagre heste, samt på heste der ikke har adgang til vand. 

Det er i denne sammenhæng vigtigt at huske, at når græsset er så tørt, som det er i disse dage, så optager hesten ikke væske gennem græsset, og derfor er det særligt vigtigt, at hestene har adgang til rigelige mængder vand på folden. Mange hesteejere vil opleve at hesten drikker mere end normalt. 

Ghita Zanger Madsen opfordrer de hesteejere der har heste gående på døgnfold til at sørge for, at hestene får adgang til eksempelvis frøgræs på folden og tjekke flere gange dagligt at der er vand på folden. Hun påpeger endvidere, at heste der står på fold flere timer dagligt i bagende sol, bør have adgang til skygge.  


Kilde: Landbrugsavisen

Andre lignende nyheder

20.07.2018 / Aktuelt

DM for Kuske: Så er der mulighed for at se actionpacked kørsel

Der er i dagene frem til 22. juli mulighed for at se toppen af poppen inden for danske mesterkuske og deres køreheste, når DM skydes i gang

16.07.2018 / Aktuelt

Tørken resulterer i et stigende antal heste med kolik

Dyrlægerne hos Horsedoc.dk ved Århus har denne weekend haft ekstremt travlt. Det varme vejr har nemlig resulteret i et ualmindeligt højt antal kolikbesøg. Helt præcist hvad det skyldes, og hvad du kan gøre for at minimere risikoen, forklarer dyrlæge Peter Hjuler i denne artikel...

16.07.2018 / Aktuelt

DM for islandske heste bød på stærke sportslige præstationer og flot fremmøde for de frivillige

Der var flotte sportslige præstationer blandt både senior, junior og børn til DM for islandske heste i Herning. Også de frivillige bakkede op om arrangementet, så DM ved hjælp af fælles kræfter bød på dejlige oplevelser for både de to – og firbenede