11 måneder er MEGET lang tid....

 03.06.2018 12:06 | By Kathrine Sørensen

Foto: Privat

 

Kathrines hest Madame er endelig kommet i fol, men også drægtigheden skal vise sig at være en prøvelse for vores blogger.... 


Med første flueben sat, manglede der så 11 måneder, en masse planlægning og endnu flere flueben der skulle sættes.
Det næste flueben skulle sættes på dag 40 i drægtigheden, da jeg her fik scannet i tilfælde af hun havde tabt det og det her var ved at være sidste chance for nyt forsøg. Men på dag 40 var der stadig liv.


Næste store mål var at nå de 70 dages drægtighed – også dette mål blev der sat flueben ved og lykken var stor.  Så skulle beslutningen omkring abortvirus vaccinen tages – om i samråd med dyrlægerne blev beslutningen at Madame skulle vaccineres. Jeg ved rigtig mange fravælger den vaccine, fordi der bliver sagt at de kan abortere af mange grunde, der er risiko ved abort pga. vaccinen og så fordi den er dyr. Alle ting er rigtige, men jeg ville ikke risikere at miste mit drømmeføl fordi jeg ville spare småpenge.


Fordi jeg havde været et fjols og indsendt regning for 70 dages tjekket for sent til forsikringen (i forbindelse med føl/foster forsikring) så blev jeg nødt til at få tjekket Madame igen – her var vi i starten af november – altså 5 måneder henne. Dyrlægen var ude at bedøve for tandlægen, men denne dyrlæge kunne ikke mærke føllet! Jeg var i chok! Og panikkede nok en lille smule!

Dyrlægen mente jeg skulle ringe til de mere hestekyndige, det fløj jeg nærmest ind og gjorde og ville have dem ud – hellere i går end i dag!
Dagen efter kom de, og der var ingen tvivl, selvfølgelig var der liv. Selvom føllet var så stort at det er svært at scanne, prøvede dyrlægen at zoome så meget ud at vi kunne se lidt bevægelser. Og jeg blev beroliget med at der var masser af liv i den bette. Her startede et tæt samarbejde med dyrlægen Jens, som i de kommende måneder blev min klippe – jeg kan allerede nu røbe, at uden Jens, kunne min beretning stoppe nu.

 

LÆS FØRSTE INDLÆG FRA KATHRINE  


Sammen med Jens rådførte jeg mig også med foder til den runde dame – det store Facebook panel, mente jo at det var STRENGT NØDVENDIGT at skifte til specielt drægtighedsfoder med mange FE og forholdsvis høj dosering. Jeg snakkede med Jens, og han var heldigvis enig med mig i, at det var ikke løsningen for Madame, som ikke udelukkende var rund pga. føllet.
Madame gik derfor sin drægtighed igennem på vitaminer (selvfølgelig afstemt til drægtige), lucerne og så først de 2-3 sidste måneder fik hun 200 gram fiberpiller pr. dag. Hø ad libitum var heller ikke noget der skete hos os. Madame havde kunne trille hvis jeg havde givet hende fri adgang til hø. Men sammen med dyrlægen var jeg tryg ved min løsning.

 

MAdame drægtig.png
29/4-2017, en smuk, tilpas og højdrægtig Madame


Jeg brugte månederne på at købe overvågningskamera, læse om folinger og hvordan det var bedst at gøre efterfølgende osv.osv..
En månd før termin lagde jeg halm ind i boksen så hun folede på det i stedet for på træpillesmuld.
Ellers gik jeg bare og ventede og ventede, og så min smukke dame blive tykkere og tykkere.

Jeg nød at se på hende, for hvor mærkelig den hest den end havde været, så var der ingen tvivl om hun virkelig nød at være drægtig! Man kunne se hun var tilpas og jeg var heller ikke i tvivl om hun skulle have lov til at være drægtig igen, så da en låner meldte sig og kemien var god, blev aftalen lavet om hun skulle ifole Madame efter folingen.
Jeg fik sat kamera op – for nu ind i søren hvor var det en avanceret opgave, og det endte med jeg måtte låne noget trådløst internet af én fra rideklubben. Folealarm var blev lånt af ridehestens avlere/ejere, men den blev opgivet, for kunne simpelthen ikke få skidtet til at virke. Så måtte tro på min evne til at overvåge.

 

LÆS ANDET INDLÆG FRA KATHRINE - ENDELIG I FOL


Alle brikker faldt så småt på plads, og det blev sværere og sværere at vente.
En hobbyfotograf kom i rideklubben for at tage lowkey billeder og Madame skulle selvfølgelig foreviges – min smukke dame stillede sig op og var super fotogen, og jeg er i dag så glad for min beslutning om at få taget de billeder!

I starten af april begyndte yveret stille og roligt at vokse, og jeg troede faktisk følle ville melde sin ankomst før termin – men snydt igen Kathrine, følle kom præcist da følle ville, og det var 11. maj 2017.

 

Andre lignende nyheder

10.11.2018 / Blog

Blodorm hos heste - hvad er det egentlig?

Dyrlægestuderende Diane Dinesen fortæller i et spændende blogindlæg om blodorm, og hvorfor vi skal behandle hesten imod orm

08.11.2018 / Blog

Blog: Sava og ørnen Cherie skal møde hinaden for første gang

Blogger Diane Dinesen har endelig ladet hesten Sava og ørnen Cherie møde hinanden. Læs og se videoen om det første møde mellem de to

01.11.2018 / Blog

8 tips til rytterens selvbalance og kropskontrol

For at indvirke korrekt og effektivt på hesten kræver det, at rytteren er i stand til at ride i selvbalance, og at rytteren har udviklet en god kropskontrol. Grand Prix rytter Line Hermann Hass giver dig her en række gode tips til, hvordan du opnår selvbalance og kropskontrol