04.11.2018 / Trivsel

Er din hest sømstukket?

Hesteejere, der står med en halt hest efter den er skoet, tror det er noget forfærdeligt der er sket, og at beslagsmeden helt sikkert har sjusket. Men har han det?

23.10.2018 / Træning

Snubler din hest?

Har din hest også et par bevægelsesfejl såsom smedning og strygning? Eller måske snubler din hest? Læs her, hvad du kan gøre for at afhjælpe problemet

09.03.2018 / Aktuelt

Kvindelig beslagsmed kæmper sig frem mod alle odds

Nynne Navntoft på 23 år er selvstændig beslagsmed. Hun søgte lærerplads i 5 år uden held. Med en ukuelig viljestyrke kæmpede hun for sin drøm, og i dag deltager hun ved DM i beslagsmede til Hingstekåringen i Herning.

06.12.2017 / Aktuelt

Dansk beslagsmed består topuddannelse

Der findes kun én beslagsmed i Europa udenfor England med verdens mest anerkendte uddannelse inden for faget, FWCF. Han er dansker, hedder Henrik Berger og driver Berger’s Smedie i Nr. Aaby på Fyn. Den 1. december modtog han i London sit eksamensbevis samt guldmedalje for meget veludført eksamen, og hans afhandling bliver nu trykt i en lærebog for beslagsmede.

27.11.2017 / Andet

Beslagsmedens råd mod sur stråle

Sur stråle er en anaerob bakterie og anaerobe bakterier trives i et miljø med lavt iltindhold, så når hesten går på fugtige områder, har vi hurtigt problemet. Beslagsmed Tobias Villsen fortæller, hvordan sur stråle bedst undgås.

01.04.2017 / Andet

Dansk smed i Hall of Fame

Henrik Berger er som den første dansker blevet optaget i smedenes Hall of Fame, the International Horseshoeing Hall of Fame.

21.02.2017 / Aktuelt

Beslagskolen flytter fra Taastrup

Beslagskolen har i en årrække været en del af Universitetshospitalet for Store Husdyr i Taastrup. Fra 1. august flytter skolen til Kolding.

02.02.2017 / Politik

Flertal for Hesteloven tegner sig

Revisionen af Lov om Hold af Heste er i dag på Folketingets dagsorden, hvor et snævert flertal ser ud til at stemme for revisionen uden større ændringer.

24.01.2017 / Politik

3. betænkning klar til revision af hestelov

Efter en periode med spørgsmål og deputationer til miljø- og fødevareudvalget angående kvalifikationskrav til dem, der beskærer og beslår heste, ligger der nu en 3. betænkning klar på ft.dk.

23.01.2017 / Politik

Demonstration på Christiansborg Slotsplads

Folk uden uddannelse, skal ikke længere kunne ernære sig som beslgasmede. Ihvertfald ikke hvis det står til Foreningen for danske beslagsmede. 

14.12.2016 / Politik

Hov - revidering af hesteloven udskudt

2. behandling af lovforslaget om revidering af hesteloven, som hestesektoren har ventet på siden 2012, er yderligere udskudt tilsyneladende på grund af ønske fra S og DF om krav til faglig uddannelse af dem, der beskærer og skoer heste.