26.06.2018 / Træning

Tankerne bag trænerlicensen

Forslaget om trænerlicens, ved DRF’s repræsentantsskabsmøde tilbage i april, har givet anledning til debat.  Men hvad handler det hele egentlig om. Opfattelsen (ihvertfald hvis man skal tolke debatten på diverse facebooksider) er, at det blot er endnu en indtægtskilde til at få flere penge i forbundskassen. Penge i forbundskassen er dog langt fra de tanker der lægger til grund for forslaget om trænerlicens.

06.06.2018 / Træning

Ny tendens: Mødre genoptager ridesporten efter årelang pause

En rapport fra Danmarks Idrætsforbund viser, at flere og flere ryttere melder sig ind i Dansk Ride Forbund som seniorryttere. Blandt de modne ryttere er der flest kvinder, som har gået til ridning, da de var børn og unge, men nu er klar til at genoptage sporten

02.06.2018 / Træning

Amalie Møller San Pedro: Ind med bagparten og op med ryggen for kvalitetstølt

For Amalie Møller San Pedro starter ethvert træningspas fra jorden, hvor hun lige får sin hest til at sætte bagbenene ind under sig, løfte ryggen og løsgøre sig uden rytterens vægt. Her kan læse med, når Amalie giver dig sine bedste tips og tricks til, hvordan du får opbygget en god og sund overlinje på din islandske hest, så den kan holde i mange år

19.05.2018 / Træning

Anna Blomgren og Will Rogers: Når Horsemanship og Dressur smelter sammen

Kuldegysninger er ordet der beskriver synet, når Anna Blomgren og Will Rogers får deres heste til at danse gennem presenninger, trave ind under flyvende motorcross maskiner og piaffere ved siden af et brændende tov. ​​​​​​​For selv den mest skeptiske rytter, bliver det pludseligt meget klart, hvad god mentaltræning kan gøre for samarbejdet mellem hest og rytter.

13.05.2018 / Træning

Genvind gnisten ved ridning

Føles ridningen nogle gange som en rutinesag for dig? Få her nogle fif til, hvordan du genvinder gnisten og glæden ved omgang med heste. Det er IKKE kun hesten der skal holdes glad. Det skal du som rytter også. Vi giver dig her nogle gode fif til hvordan du booster din rideglæde, så hesten og stalden bliver mere attraktiv.

06.05.2018 / Træning

Fra tikkende bombe til ridehest

Den store Dansk Varmblod-hoppe Lilo var blevet som en tikkende bombe under rytter. Derfor overdrog ejeren Lilo til adfærdstræner Camilla Stormont, som hjælper Lilo med at genfinde glæden ved ridning igen. Se video af træningen her:

02.05.2018 / Træning

Første gang på dyrskue: Hvad gør jeg?

Kathrine og DV-hoppen Majesty skal på dyrskue for første gang. Masser af miljøtræning og struktureret planlægning er en del af forberedelserne til sommerens hestefest.

29.04.2018 / Træning

Adfærdstræning af hesten handler om forståelse

Camilla Stormont driver et adfærdscenter for heste, og hun hjælper dagligt hesteejere med at løse store og små adfærdsproblemer. For Camilla Stormont vil gøre op med tankegangen “Det kan min hest ikke,”.

27.04.2018 / Træning

Berider Sille Hastrup: Rideundervisning handler ikke blot om den tid du sidder på hesten

Mange rideskoler er idag så pressede økonomisk, at de kan være nødsaget til at spare den mest elementære del af rideskolen væk; Den fagligt baserede undervisning. Berider Sille Hastrup mener, at vi som ryttere bør stille højere krav til vores undervisning. Ikke blot for vores egen skyld, men i høj grad også for vores hestes!

25.04.2018 / Træning

Overgange og øgninger

Fungerer dine overgange og øgninger? Her kan du læse om teknikker til at få dem til at sidde lige i skabet.

22.04.2018 / Træning

Hesteverdenen skal blive bedre til at snakke sammen

Camilla Stormont driver et adfærdscenter for heste. Hun interesserer sig for alle dele af hesteverdenen og forsøger hver dag at blive klogere. For det er gennem erfaringsudveksling og dialog på tværs af discipliner, at vi skaber den bedste hestevelfærd.

21.04.2018 / Træning

At ride op og ned ad bakker er god træning for din hest

Rideture i naturen er ikke kun for hyggens skyld, det kan også være god træning for hesten. Læs her, hvordan du bedst rider op og ned ad bakker i naturen.

17.04.2018 / Træning

Værd at vide om galop og galopanspring

Det er vigtigt, at du arbejder med din hest i alle tre gangarter og i vekslende ­tempo. Når du som rytter arbejder med hesten, lærer du den et sprog, som forstås af både hest og rytter. For at kunne springe an i galop er der tale om et sprog – et signal til hesten. Ikke en kæde af hjælpere, som bringer hesten til at udføre øvelsen, som når man f.eks. rider schenkelvigning. Ved galopanspring er der tale om ét bestemt signal, som hesten skal lære betyder anspring til højre- eller venstregalop.

15.04.2018 / Træning

Træn din hest med Cavalettis

Alle heste kan have gavn af at blive trænet med cavalettis. De er gode som forberedelse til springning og til at styrke hestens koncentrations- og koordinationsevne. Læs her, hvordan du kan træne din hest med cavalettis 

11.04.2018 / Træning

Hvilken type hest passer til dig?

Mange af os har prøvet det. Forelsket os i en hest, der havde lige netop den farve, den gang eller det potentiale vi drømte om. Men da vi satte os op på hesten, var det lidt som om, der manglede noget.  Vi beskriver det ofte som kemi. Og god kemi mellem hest og rytter danner grundlaget for, om ridning bliver en fornøjelse eller en sur pligt. Men den gode kemi er ofte også et udtryk for, at hestens temperament og dit temperament passer sammen.

08.04.2018 / Træning

Bliv klogere på halve og hele parader

Her kan du læse om, hvad en halv og en hel parade er – og hvordan man laver dem

04.04.2018 / Træning

Balancetræning for rytteren

Ridning stiller krav til rytterens fornemmelse for bevægelse og koordinering. Rytteren skal kunne sidde i balance med hesten og indvirke på den med flere af hinanden uafhængige hjælpere. Derfor er det af stor betydning, at rytteren også træner sin koordinationsevne.

24.03.2018 / Træning

Hold dig i god fysisk form, rytter

Når vi ryttere forlanger af vores heste, at de skal præstere godt og stabilt, så skal vi huske at vende blikket mod os selv – for ridning er i allerhøjeste grad en teamsport, hvor både hest og rytter skal være i god form for at præstere

23.03.2018 / Træning

Tjek din håndstilling

Rytterens kontakt med hesten via hånden, tøjlen og biddet er yderst vigtig. Men hvordan skabes den rigtige kontakt?

23.03.2018 / Træning

Sådan gør du din hest trafikvant

Det kan være super hyggeligt at ride en tur ud i trafikken på hesten med veninderne, især hvis man rider på en hest, der er tryg i trafikken. Men hvis hesten er nervøs og bange for biler, traktorer og cykler, er det ikke så fornøjeligt. Her kan du læse om, hvordan du kan gøre din hest mere sikker i trafikken.

11.03.2018 / Træning

Forstå din hests kropssprog med Will Rogers

Den verdenskendte hestetræner Will Rogers hold foredrag til Hingstekåring i Herning. Her gav han et indblik i hestens kropssprog, naturlige behov for tryghed, og hvordan du kan bygge et tillidsbånd med din firbenede ven.

08.01.2018 / Træning

Årets træner 2017 er Rune Willum

Træner for blandt andre Cathrine Dufour, Rune Willum, tog sejren hjem og kan nu smykke sig med titlen som Årets træner 2017.

02.02.2017 / Træning

Kend din hest - og forebyg skader

Lad os nu slå det fast - én gang for alle! Når vi ryttere sætter os op på vores heste, så sætter vi os op på et levende dyr, som i høj grad kan fortælle os nogle ting, hvis vi ellers lytter efter. - Og hvis vi ikke lytter efter, bør vi lære at lytte efter.

29.01.2017 / Træning

5 gode råd til en succesfuld genoptræning

Genoptræning af heste med skader er et område, hvor der, desværre, ikke har lagt så meget fokus tidligere. Men en vellykket genoptræning kan være afgørende for, om din hest vender succesfuldt tilbage til sporten efter et længere skadesforløb.

28.01.2017 / Træning

Dyrlæge Mette Uldahl: Hvornår er rytteren for tung til hesten?

Øget kropsvægt er et stigende problem i den vestlige verden, og dette har i den senere tid resulteret i en øget debat om, hvornår vi som ryttere er for tunge til vores heste. Men hvornår er vi egentlig for tunge til at ride på vores heste. Hvornår udgør vores vægt et problem, for hestens fysik?

30.12.2016 / Træning

Lang og dyb er vejen til succes

I midten af maj blev resultaterne offentliggjort på en undersøgelse, der viser, at fordelene ved at ride hesten lang og dyb, ikke kun er af fysisk karaktér. Ifølge den norske undersøgelse, styrker den afslappede holdning hestens mentale tilstand, såvel som det har positive følger for fysikken.

30.12.2016 / Træning

Bevægelse i vandkanten styrker din hest og forbedrer dens bevægelse

En ridetur i strandkanten er ikke kun balsam for sjælen, den er også særdeles sund for din hest.

28.12.2016 / Træning

Variation booster hestens holdbarhed

Under hingstekåringen i Herning i marts tidligere i år, gav berider Anke Ter Beek, fysioterapeut Claus Toftgaard og dyrlæge Rikke Munch hver især deres bud på holdbar træning i magiterningform. Koncentreret og ind til benet og de fleste blandt publikum sad nok og ønskede, at foredraget havde været endnu længere, for det var superinteressant og meget konkret.