18.04.2018 / Træning

Søndagstur i vandkanten

Vejrudsigten for weekenden lover sol og temperaturer omkring 20 grader søndag. ​​​​​​​Derfor er det en OPLAGT mulighed for dig og hesten at tage en ridetur langs stranden. 

17.04.2018 / Træning

Værd at vide om galop og galopanspring

Det er vigtigt, at du arbejder med din hest i alle tre gangarter og i vekslende ­tempo. Når du som rytter arbejder med hesten, lærer du den et sprog, som forstås af både hest og rytter. For at kunne springe an i galop er der tale om et sprog – et signal til hesten. Ikke en kæde af hjælpere, som bringer hesten til at udføre øvelsen, som når man f.eks. rider schenkelvigning. Ved galopanspring er der tale om ét bestemt signal, som hesten skal lære betyder anspring til højre- eller venstregalop.

15.04.2018 / Træning

Træn din hest med Cavalettis

Alle heste kan have gavn af at blive trænet med cavalettis. De er gode som forberedelse til springning og til at styrke hestens koncentrations- og koordinationsevne. Læs her, hvordan du kan træne din hest med cavalettis 

11.04.2018 / Træning

Hvilken type hest passer til dig?

Mange af os har prøvet det. Forelsket os i en hest, der havde lige netop den farve, den gang eller det potentiale vi drømte om. Men da vi satte os op på hesten, var det lidt som om, der manglede noget.  Vi beskriver det ofte som kemi. Og god kemi mellem hest og rytter danner grundlaget for, om ridning bliver en fornøjelse eller en sur pligt. Men den gode kemi er ofte også et udtryk for, at hestens temperament og dit temperament passer sammen.

08.04.2018 / Træning

Bliv klogere på halve og hele parader

Her kan du læse om, hvad en halv og en hel parade er – og hvordan man laver dem

04.04.2018 / Træning

Balancetræning for rytteren

Ridning stiller krav til rytterens fornemmelse for bevægelse og koordinering. Rytteren skal kunne sidde i balance med hesten og indvirke på den med flere af hinanden uafhængige hjælpere. Derfor er det af stor betydning, at rytteren også træner sin koordinationsevne.

24.03.2018 / Træning

Hold dig i god fysisk form, rytter

Når vi ryttere forlanger af vores heste, at de skal præstere godt og stabilt, så skal vi huske at vende blikket mod os selv – for ridning er i allerhøjeste grad en teamsport, hvor både hest og rytter skal være i god form for at præstere

23.03.2018 / Træning

Tjek din håndstilling

Rytterens kontakt med hesten via hånden, tøjlen og biddet er yderst vigtig. Men hvordan skabes den rigtige kontakt?

23.03.2018 / Træning

Sådan gør du din hest trafikvant

Det kan være super hyggeligt at ride en tur ud i trafikken på hesten med veninderne, især hvis man rider på en hest, der er tryg i trafikken. Men hvis hesten er nervøs og bange for biler, traktorer og cykler, er det ikke så fornøjeligt. Her kan du læse om, hvordan du kan gøre din hest mere sikker i trafikken.

11.03.2018 / Træning

Forstå din hests kropssprog med Will Rogers

Den verdenskendte hestetræner Will Rogers hold foredrag til Hingstekåring i Herning. Her gav han et indblik i hestens kropssprog, naturlige behov for tryghed, og hvordan du kan bygge et tillidsbånd med din firbenede ven.

08.01.2018 / Træning

Årets træner 2017 er Rune Willum

Træner for blandt andre Cathrine Dufour, Rune Willum, tog sejren hjem og kan nu smykke sig med titlen som Årets træner 2017.

02.02.2017 / Træning

Kend din hest - og forebyg skader

Lad os nu slå det fast - én gang for alle! Når vi ryttere sætter os op på vores heste, så sætter vi os op på et levende dyr, som i høj grad kan fortælle os nogle ting, hvis vi ellers lytter efter. - Og hvis vi ikke lytter efter, bør vi lære at lytte efter.

29.01.2017 / Træning

5 gode råd til en succesfuld genoptræning

Genoptræning af heste med skader er et område, hvor der, desværre, ikke har lagt så meget fokus tidligere. Men en vellykket genoptræning kan være afgørende for, om din hest vender succesfuldt tilbage til sporten efter et længere skadesforløb.

28.01.2017 / Træning

Dyrlæge Mette Uldahl: Hvornår er rytteren for tung til hesten?

Øget kropsvægt er et stigende problem i den vestlige verden, og dette har i den senere tid resulteret i en øget debat om, hvornår vi som ryttere er for tunge til vores heste. Men hvornår er vi egentlig for tunge til at ride på vores heste. Hvornår udgør vores vægt et problem, for hestens fysik?

30.12.2016 / Træning

Lang og dyb er vejen til succes

I midten af maj blev resultaterne offentliggjort på en undersøgelse, der viser, at fordelene ved at ride hesten lang og dyb, ikke kun er af fysisk karaktér. Ifølge den norske undersøgelse, styrker den afslappede holdning hestens mentale tilstand, såvel som det har positive følger for fysikken.

30.12.2016 / Træning

Bevægelse i vandkanten styrker din hest og forbedrer dens bevægelse

En ridetur i strandkanten er ikke kun balsam for sjælen, den er også særdeles sund for din hest.

28.12.2016 / Træning

Variation booster hestens holdbarhed

Under hingstekåringen i Herning i marts tidligere i år, gav berider Anke Ter Beek, fysioterapeut Claus Toftgaard og dyrlæge Rikke Munch hver især deres bud på holdbar træning i magiterningform. Koncentreret og ind til benet og de fleste blandt publikum sad nok og ønskede, at foredraget havde været endnu længere, for det var superinteressant og meget konkret.