16.05.2018 / Forskning

Forskning afslører at heste kan bede mennesker om hjælp

Hvis hesten møder en vanskelig situation, som den ikke selv kan løse, er den i stand til at bede sit menneske om hjælp. Det viser forskning fra professor Shinya Yamamoto og Monamie Ringhofer, Kobe University Graduate School of Intercultural Studies

03.05.2018 / Forskning

Forskningsnyt: Ridning stopper børn og unge fra at begynde at ryge

Ny forskning viser nu, at børn og unge afholder sig fra at begynde og ryge, når de har interessante fritidsaktivitetet. Ridning er en af de aktiviteter, som virkelig er effektiv i kampen mod at børn og unge dropper at starte med de usunde røgpinde

30.04.2018 / Forskning

Forskning: Hesten husker dit humør

Det kan betale sig at smile, når du går i stalden. Ikke blot fordi det er dejligt at være sammen med hesten, men i høj grad også fordi et nyt studie viser, at hesten husker, hvorvidt du var glad eller sur, sidste gang den så dig! 

17.04.2018 / Forskning

Ny database kan samle alle hestens sundhedsoplysninger

Et svensk pilotprojekt har gennem de sidste 18 måneder arbejdet på at udvikle et system der gør det muligt for praktiserende dyrlæger at gøre hestens journal tilgængelig i et samlet databasesystem.  I Danmark eksisterer ikke et lignende værktøj, men flere fagfolk påpeger, at et sådan værktøj kan være til fordel for både fagfolk og den helt almindelige rytter. 

28.03.2018 / Forskning

Har du ondt lille hest?

Forskning afslører nu, om hesten har smerter. Netop oversete smerter er et stort problem for heste og deres ejere, som kan havne i triste situationer, hvor hesten må aflives, fordi skader opdages for sent.

24.01.2018 / Forskning

Gamacher - ikke altid en god idé

Skader i bevægeapparatet er en de årsager, vi oftest tilkalder dyrlægen til, så umiddelbart giver det god mening at forsøge at forebygge netop den slags skader med gamacher. Spørgsmålet er så, om det er det, vi gør, når vi pakker hestens ben ind.

05.01.2018 / Forskning

Hestens hud er tyndere end din og min

Australsk veterinær-retsmediciner, Dr. Lydia Tong, konkluderer at hestens hud er er tyndere og mere følsom end menneskers.

28.12.2017 / Forskning

Nye studier om brugen af pisk

På den årlige ISES-konference i 2017 blev der fremlagt en pilotundersøgelse hvor forskerne stillede spørgsmålstegn ved, om disse ændringer, der er blevet lavet for at forbedre hestevelfærden, har utilsigtede konsekvenser.

08.12.2017 / Forskning

Sørg for at der er lys i traileren, når du læsser

Et australsk forskningsprojekt har studeret, hvordan lyset i og omkring traileren påvirker hestenes stressniveau, når de læsses. Alle heste der blev læsset øgede hjerterytmen under læsning, uanset lyssætningen. Men adfærdet ændrede sig markant, trods uændret hjerterytme, når hesten skulle læsses fra lys til mørke.

07.12.2017 / Forskning

Ny genterapi kurerer halte heste på den halve tid og uden bivirkninger

Revolutionerende ny forskning i genterapi. Ny metode kurerer halte heste, heler dem hurtigere og har ingen nævneværdig tilbagefald.

17.10.2017 / Forskning

Ny regel for næsebåndets stramhed hos stævneheste

På baggrund af en omfattende videnskabelig udstyrs undersøgelse indfører Dansk Ride Forbund nu regler for næsebåndets stramhed.

07.10.2017 / Forskning

Heste over 14 år kan have dårlige tænder

Heste over 14 år er i risiko for at blive ramt af flere tandsygdomme. Røntgenbilleder kan afsløre flere af dem.

20.09.2017 / Forskning

Hvad inviterer du din hest til?

”Hesten er dit spejl. Han prøver aldrig at smigre dig. Han spejler din sindstilstand. Han spejler også dine op og nedture. Vær aldrig vred på din hest - du kan lige så godt være vred på dit eget spejlbillede”. (Rudolf G. Binding, 1943)

16.09.2017 / Forskning

Pilotstudie: Rytterens vægt påvirker hesten

Et pilotstudie indleder et forskningsprojekt der skal skabe retningslinjer for, hvornår en rytter bliver for stor og tung. Ifølge pilotstudiet er der ikke noget der taler imod, at store ryttere kan ride.

13.09.2017 / Forskning

Heste har brug for tætte venskaber

Et nyt forskningsprojekt fra Tyskland viser, at heste har brug for tætte venskaber, hvis de skal være glade og trygge.

23.04.2017 / Forskning

Undersøgelse: Tilbage i arbejde efter kolikoperation

En finsk undersøgelse har for nylig konkluderet, at de fleste heste efter en kolikoperation kommer sig og vender tilbage til arbejdet.

16.02.2017 / Forskning

Gel kan hjælpe heste med leddegigt

En vandbaseret gel har vist langtidsvirkende effekt på gigtplagede led hos heste.

06.01.2017 / Forskning

Nyt studie: Næsebånd spændes for hårdt

På næsten halvdelen af konkurrencehestene i undersøgelsen, var næsebåndet spændt så hårdt, at det var umuligt at få en finger ind under.