03.11.2018 / Dressur

Morgentræning og opvarmning til ridestævner

Hvordan forbereder du hesten til at præstere sit bedste til stævner? Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein fortæller, hvordan Digby blev varmet op og forberedt inden konkurrencedagen. Nogle af kodeordene er morgentræning, lange skridtture og shetlandsponytrav, som Nathalie kalder det

20.10.2018 / Dressur

Skal du se dressur fra World Cup i fjernsynet?

I morgen, søndag får du rig mulighed for at danse med stjernerne på dressurbanen ved World Cup-stævnet i MCH Messecenter Herning hjemme fra sofaen

20.10.2018 / Dressur

Kom i dressurskole med Patrik Kittel

Patrik Kittel lærer fra sig i nye undervisningsvideoer, som kan ses gratis på nettet.

12.10.2018 / Dressur

Lær at lave smukke rosenknopper

Måske skal du til stævne i weekenden og har behov for, at din hests rosenknopper bare sidder lige i skabet. Se, med her og lær, hvordan du laver de flotteste syede rosenknopper

02.10.2018 / Dressur

Sådan rider du traversade, renversade og sidetraversade

Traversade er nok den sværeste af sidebevægelserne, men også den flotteste. Her hjælper Everhorse dig godt i gang med en ikke helt let øvelse

23.09.2018 / Dressur

Vil du ride som WEG-stjernerne?

Har du samlet en masse inspiration fra dressur-klasserne ved WEG i Tryon, men lige mangler nogle fif til de forskellige øvelser? Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein giver sine bedste tips og tricks til trav- og galopøgninger

12.09.2018 / Paradressur

To nordjyske pararyttere skal ride til VM i Tryon

Pararytter Susanne Jensby Sunesen, som rider grad IV, samt pararytter Line Munk Madsen, som rider grad I, har begge lagt sig i selen, så de ved udtagelser under blandt andet årets DM, har fået adgangsbillet til VM i Tryon, North Carolina, USA

23.08.2018 / Dressur

Dressurlegende donerer en million kroner til forskning i hvordan rytterens sæde påvirker hesten

Dressurlegenden Ulla Håkanson har doneret en million kroner til forskning i, hvordan rytterens sæde påvirker hesten. Ulla Håkanson mener nemlig, at sædet og rytterens indvirkning igennem det både er interessant og relevant for ridesporten på et bredere plan, men også mere specifikt for dressursporten

13.08.2018 / Dressur

Ellen Glinvad Nielsen – Du kan ikke undgå at knytte bånd med hestene

Ellen Glinvad Nielsen fra Blue Hors er nok den groom, ALLE heste ville give deres højre forben for at få. Hvorfor? Fordi Ellen tager sig tid til hendes heste. Hun bliver i virkeligheden som en god ven der er med hestene i tykt og tyndt. Både når det går godt og hestene rejser rundt til stævner i ind og udland, men også når hestene har været uheldige og skal have renset sår eller behandlet skader.

06.08.2018 / Dressur

Allan Grøn: I ridning skal du fokusere på det der giver værdi!

Allan Grøn fra Blue Hors har en helt særlig tilgang til uddannelse af heste. En tilgang der bygger på en filosofi om at uddannelse af hesten, er et livslangt forløb. Du kan læse meget mere om Allans tilgang til grundridningen denne artikel, samt få forklaringen på hvorfor han ikke længere ses på stævnebanen.

30.07.2018 / Dressur

Robbie Sanderson - Manden der nyder at stå i kulissen

Der er noget fint, ja vel nærmest heroisk over den slags mennesker, der formår at finde glæde ved at se andre lykkedes. De mennesker, der glædeligt står i kulissen, og sikrer at spotlyset rammer rigtigt på hovedrolleindehaveren. Sådan et menneske er Robbie Sanderson. 

23.07.2018 / Dressur

Dressurlandshold udtaget til VM

Det bliver et stærkt dressurlandshold, der i september skal ride for Danmark ved Verdensmesterskaberne i dressur ved World Equestrian Games (WEG) i Tryon i USA. Landstræner i dressur, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, har netop udtaget holdet, og det består af: Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy, Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack, Anders Dahl og Selten HW samt Betina Jæger Jensen og Mane Stream Belstaff.

23.07.2018 / Dressur

Daniel Bachmann Andersen: Resultaterne skabes via godt samarbejde med hestene

Selvom Daniel Bachmann Andersen hver dag har en stald fyldt med eliteheste, der bare venter på, at han skal sætte sig i sadlen og ride, er det ikke ens betydende med at Daniel kommer nemt til sine sejre. Tværtimod.

19.07.2018 / Dressur

Torsdagshyldest: Søren Vallentin

Det er på tide med endnu en torsdagshyldest… Denne gang går den til en mester. En mester i undervisning tør vi vel godt kalde ham. En mand der igår fyldte rundt. 60 år helt præcist! 

13.07.2018 / Dressur

Isabell Werth: Verdens bedste dressurrytter er både ydmyg og tålmodig

Ved de olympiske lege i Rio 2016 blev dét slået fast, som vi var mange, der allerede vidste. Nemlig at Isabell Werth er verdens bedste dressurrytter. Vejen dertil har været lang og ikke uden ofringer – men med ydmyghed og tålmodighed kommer man ikke bare langt, men til tops, hvis man lytter til sine heste, mener Isabell Werth

12.07.2018 / Dressur

Ugens Torsdagshyldest: Maren Rieber Bakke

Vores torsdagshyldest går i denne uge til en Nordmand. Simone Hoppes norske staldpige Maren Rieber Bakke.  Den går til Maren, fordi hun altid sørger for at hestene er klar til at arbejde med Simone og fordi hun gør det med at smil. Som Simone sagde under et interview: Uden Maren kan det slet ikke lade sig gøre. 

11.07.2018 / Dressur

Opdatering om muldyret Wallace - en kommende dressurstjerne

Igår fortalte vi historien om det engelske muldyr Wallace og hans rytter Christie, der ikke måtte starte dressurstævner under det engelske dressurforbund, da muldyret Wallace hverken går som hest eller pony. En pudsig historie fra den virkelige verden. I England har sagen dog fyldt noget mere i medierne end vi først havde antaget. Og det har fået det engelske dressurforbund til at ændre deres afgørelse.

14.06.2018 / Dressur

Torsdagshyldest

Hasse Hasse Hasse ..... Kan denne uges torsdagshyldest overhovedet gå til andre?? Hasse Hoffmann modtog i weekenden Lis Hartels mindepris... og spørger du os, er det er fuld fortjent!! Hvorfor kan du læse her.

11.06.2018 / Dressur

Sille Engermann er et fantastisk eksempel på at fokus på talentudvikling i dressur har båret frugt

Egentlig skrev vi allerede igår om Sille Engermanns præstation på banen i Broholm. Og selvom vi har en uskreven regel her på redaktionen om, ikke at fremhæve nogle ryttere frem for andre, så bliver vi altså nødt til liiiige at skrive lidt mere om den 19 årige pige - der knokler R.... ud af bukserne for at få tingene til at hænge sammen, så hun kan gøre det hun er allerbedst til: Ride.

10.06.2018 / Dressur

Sille Engermann og Darius... En ekvipage hvor drømmene indfries

Sille Engermann gjorde det igen. Nappede DM guldet med hendes trofaste makker - den bananelskende Darius

09.06.2018 / Paradressur

Dansk paradressur i en liga for sig!

Paradressurrytterne var flyvende, og man kan ikke undgå at tænke at med det niveau de danske paradressurryttere har fremvist i år på Broholm, har Danmark SÆRDELES gode muligheder for at hive metal med hjem fra WEG i Tryon.

08.06.2018 / Paradressur

Favoritter til tops ved DM i paradressur

Medaljefavoritterne lagde virkelig fra land i dagens første afdeling af DM i paradressur.

08.06.2018 / Dressur

DM i dressur - Cathrine tæt på Hattrick

Endnu en dag under solen er gået på Broholm.  Det blev en dag hvor temperaturerne næsten rundede 30 grader. Hvor 2 favoritter holdt deres pladser og en ung joker gav seniorfeltet kamp til stregen.

07.06.2018 / Dressur

Dressur: Hvornår må du smide jakken

Denne weekend tegner til at blive endnu en stævneweekend i solskinnets tegn. Men hvornår er det egentligt for varmt til at ride med jakke? 

05.06.2018 / Paradressur

Fra EM sølvvinder til debutant i DM for paradressur

Fra EM sølvvinder til debutant i DM for paradressur Tilbage i 80’erne var hun med til at ride sølv hjem til Danmark sammen med legendariske Anne Grethe Tørnblad og Marzog. I weekenden starter Renee Igelski for første gang til DM - som paradressurrytter.

02.06.2018 / Dressur

Rekordstort felt i U25 mesterskabet

Det tegner godt for dansk dressur, at feltet af unge kommende stjerner, der er til start i det danske mesterskab for U25, er det højeste nogensinde.

01.06.2018 / Dressur

Anna Kasprzak til start ved DM

Igår aftes kom det frem at den tidligere danmarksmester Anna Kasprzak er klar til start ved dette års DM. Anna Kasprzak fødte i maj, og efter kun 4 ugers barsel er hun nu tilbage i sadlen og klar til at ride DM på Broholm.

30.05.2018 / Dressur

Tilbageblik: Daniel Bachmann Andersen: "Der findes ingen genveje til gode resultater"

For godt og vel 2 år siden lavede vi (Hestemagasinet) dette interview med Daniel Bachmann Andersen. I den forbindelse udtalte han "Zepter er min fremtid!" Og Daniel fik ret!  I weekenden dansede han og Zepter igen op af midterlinien i Grand Prix med en legende lethed, der betød at han indtog førstepladsen både lørdag og søndag.  

29.05.2018 / Paradressur

Tobias fik 7 brud på kroppen i februar - Nu melder han klar til DM på Broholm

Få ryttere formår at overkomme SÅ store hindringer som den danske pararytter Tobias Thorning Jørgensen. I februar faldt han af sin mors hest og brækkede lårben, korsben, bækkenet og hans venstre arm. Lidt brud på knoglerne “hist og her” er dog ingen hindring for Tobias. På trods af sine skader var han lynhurtigt tilbage i sadlen. Han var med da Danmark vandt guld til NM for hold i maj, og nu er han klar til at give sine konkurrenter kamp til stregen ved dette år DM på Broholm.

28.05.2018 / Dressur

Simone Hoppe - Ægte rideglæde udspringer af god kemi mellem hest og rytter

​​​​​​​For Simone Hoppe handler den gode ridetur ikke om, hvorvidt hun rider på en islænder eller på en varmblodshest.  Den gode ridetur er ikke defineret af blodlinjer, afstamning eller forben der spjætter op mod mulen. Glæden ved ridning kommer indefra og fra en følelse af, at hun og hesten arbejder sammen.