14.06.2018 / Dressur

Torsdagshyldest

Hasse Hasse Hasse ..... Kan denne uges torsdagshyldest overhovedet gå til andre?? Hasse Hoffmann modtog i weekenden Lis Hartels mindepris... og spørger du os, er det er fuld fortjent!! Hvorfor kan du læse her.

11.06.2018 / Dressur

Sille Engermann er et fantastisk eksempel på at fokus på talentudvikling i dressur har båret frugt

Egentlig skrev vi allerede igår om Sille Engermanns præstation på banen i Broholm. Og selvom vi har en uskreven regel her på redaktionen om, ikke at fremhæve nogle ryttere frem for andre, så bliver vi altså nødt til liiiige at skrive lidt mere om den 19 årige pige - der knokler R.... ud af bukserne for at få tingene til at hænge sammen, så hun kan gøre det hun er allerbedst til: Ride.

10.06.2018 / Dressur

Sille Engermann og Darius... En ekvipage hvor drømmene indfries

Sille Engermann gjorde det igen. Nappede DM guldet med hendes trofaste makker - den bananelskende Darius

09.06.2018 / Paradressur

Dansk paradressur i en liga for sig!

Paradressurrytterne var flyvende, og man kan ikke undgå at tænke at med det niveau de danske paradressurryttere har fremvist i år på Broholm, har Danmark SÆRDELES gode muligheder for at hive metal med hjem fra WEG i Tryon.

08.06.2018 / Paradressur

Favoritter til tops ved DM i paradressur

Medaljefavoritterne lagde virkelig fra land i dagens første afdeling af DM i paradressur.

08.06.2018 / Dressur

DM i dressur - Cathrine tæt på Hattrick

Endnu en dag under solen er gået på Broholm.  Det blev en dag hvor temperaturerne næsten rundede 30 grader. Hvor 2 favoritter holdt deres pladser og en ung joker gav seniorfeltet kamp til stregen.

07.06.2018 / Dressur

Dressur: Hvornår må du smide jakken

Denne weekend tegner til at blive endnu en stævneweekend i solskinnets tegn. Men hvornår er det egentligt for varmt til at ride med jakke? 

05.06.2018 / Paradressur

Fra EM sølvvinder til debutant i DM for paradressur

Fra EM sølvvinder til debutant i DM for paradressur Tilbage i 80’erne var hun med til at ride sølv hjem til Danmark sammen med legendariske Anne Grethe Tørnblad og Marzog. I weekenden starter Renee Igelski for første gang til DM - som paradressurrytter.

02.06.2018 / Dressur

Rekordstort felt i U25 mesterskabet

Det tegner godt for dansk dressur, at feltet af unge kommende stjerner, der er til start i det danske mesterskab for U25, er det højeste nogensinde.

01.06.2018 / Dressur

Anna Kasprzak til start ved DM

Igår aftes kom det frem at den tidligere danmarksmester Anna Kasprzak er klar til start ved dette års DM. Anna Kasprzak fødte i maj, og efter kun 4 ugers barsel er hun nu tilbage i sadlen og klar til at ride DM på Broholm.

30.05.2018 / Dressur

Tilbageblik: Daniel Bachmann Andersen: "Der findes ingen genveje til gode resultater"

For godt og vel 2 år siden lavede vi (Hestemagasinet) dette interview med Daniel Bachmann Andersen. I den forbindelse udtalte han "Zepter er min fremtid!" Og Daniel fik ret!  I weekenden dansede han og Zepter igen op af midterlinien i Grand Prix med en legende lethed, der betød at han indtog førstepladsen både lørdag og søndag.  

29.05.2018 / Paradressur

Tobias fik 7 brud på kroppen i februar - Nu melder han klar til DM på Broholm

Få ryttere formår at overkomme SÅ store hindringer som den danske pararytter Tobias Thorning Jørgensen. I februar faldt han af sin mors hest og brækkede lårben, korsben, bækkenet og hans venstre arm. Lidt brud på knoglerne “hist og her” er dog ingen hindring for Tobias. På trods af sine skader var han lynhurtigt tilbage i sadlen. Han var med da Danmark vandt guld til NM for hold i maj, og nu er han klar til at give sine konkurrenter kamp til stregen ved dette år DM på Broholm.

28.05.2018 / Dressur

Simone Hoppe - Ægte rideglæde udspringer af god kemi mellem hest og rytter

​​​​​​​For Simone Hoppe handler den gode ridetur ikke om, hvorvidt hun rider på en islænder eller på en varmblodshest.  Den gode ridetur er ikke defineret af blodlinjer, afstamning eller forben der spjætter op mod mulen. Glæden ved ridning kommer indefra og fra en følelse af, at hun og hesten arbejder sammen.

26.05.2018 / Dressur

Frederikke Gram Jacobesen - Med horn i panden og nerver af stål!

Frederikke Gram Jacobsen kan noget helt specielt, når hun rider på banen. Noget som mange ryttere  ville give deres højre arm for at opnå. Hun formår at omdanne pres og forventninger til drive.

20.05.2018 / Dressur

Dansk 2. plads i Nations Cup og endnu en SUVERÆN sejr til Cathrine og Cassidy

Cathrine Dufour vandt IGEN - og det danske hold brillierede med en flot 2. plads i Nations Cup

20.05.2018 / Dressur

Dressur: Landstræneren red sig til placering i Frankrig

Landstræner og tidligere OL-rytter Nathalie Zu Sayn Wittgenstein red sig ind på en femteplads, da hun tidligere idag startede Grand Prix Special CSI3* under det store stævne i Compeigne, Frankrig. 

19.05.2018 / Dressur

Cathrine og Cassidy suveræne vindere af dagens klasse i Frankrig

Catherine Dufour og Atterupgaards Cassidy viste storform i Frankrig tidligere idag, da de red sig til en 1. plads under dagens Grand Prix i Compeigne. 

18.05.2018 / Dressur

Broholm ånder lettet op

Efter ugers bekymring glæder arrangør Anne Lütken sig over, at Broholm Horseshow nu med sikkerhed bliver afviklet.

23.04.2018 / Dressur

Danmarks største sommerfest for dressurentusiaster nærmer sig

Broholm Gods er efterhånden blevet inbegrebet af DM i dressur. Den smukke gamle hovedbygning, skaber igen i år den perfekte baggrund, når danmarks bedste dressurryttere skal dyste om guld, sølv og bronze. 

14.04.2018 / Dressur

Daniel og Blue Hors Zack S-U-V-E-R-Æ-N-E

Han gjorde det igen. Chefberider Daniel Bachmann Andersen hos Blue Hors red sig endnu engang ind i toppen af feltet. Med en score på 80,532 % ved dette års World Cup Finale i Paris beviste den unge berider nok engang, at han og Blue Hors Zack er et makkerpar i verdensklasse. 

14.04.2018 / Dressur

Dommerens primære opgave er at hjælpe dig

Mange ryttere bliver forvirrede og vrede, når de ser deres kritikker ude på stævnepladserne. Ofte skydes skylden – og vreden – på dommeren. Her ser vi på, hvordan dommerne vurderer og på, hvordan du kan blive bedre til at forstå kritikken.

09.04.2018 / Dressur

Valegros sko kan blive din

Har du lidt ekstra plads på væggen i sadelrummet, hvor du lige mangler “prikken over iét” og lidt ekstra kapital på bankkontoen, så kan du nu erhverve dig en forsølvet udgave af tophesten Valegros hestesko. 

02.04.2018 / Dressur

Bag om paraden

En parade er et optimalt samspil mellem hest og rytter. Det er vigtigt at gøre sig klar, at der er forskel på at lave en parade og så holde stille. Få tips til at lave den gode parade her.

27.03.2018 / Dressur

Kyra Kyrklund: Dressurryttere skal være innovative

Når du rider og træner din hest, skal du hele tiden være bevidst om, at du til enhver tid påvirker din hest. Derfor må du udvælge de specifikke ting, som du vil ændre på eller gøre bedre, og når du får orden på nogle af de store udfordringer, løser nogle af de mindre sig ofte automatisk. Sådan siger seks gange OL-deltager, Kyra Kyrklund, som også er landstræner for det svenske dressurlandshold.

22.03.2018 / Paradressur

Muskelsvind stopper ikke Line

Danmarks måske sejeste dressurrytter hedder Line Munk Madsen. Hun har muskelsvind, men den svækkede muskelstyrke stopper ikke Line i at træne, fokusere og vinde i de internationale dressurklasser

18.03.2018 / Dressur

"Jeg har et specielt forhold til den kür"

Minitema: I dag er vi nået til et pragteksempel på en nutidig kür. For med Anna Kasprzak og Donnperignon kan man om nogen tale om en signaturkür, hvor musikken er blevet synonym med parret.

14.03.2018 / Dressur

"Det var vores mål at få folk til at klappe med"

Minitema: I denne omgang af vores minitema om kür kan du læse om Andreas Helgstrand, der tog verden med storm i sadlen på Blue Hors Matiné ved VM i 2006 i Aachen. Særligt deres søvvindende kür satte sit aftryk og fik publikum til - helt uhørt - at klappe med undervejs.

13.03.2018 / Dressur

Piaffe – det skal leges ind i hesten

Indøvning af piaffe behøver ikke at være en træls affære, hvor hesten skal presses til at lære de smukke trin på stedet. Men det kræver tid, og derfor kan man næstens ikke begynde for tidligt. Det mener en af de beridere herhjemme, der har ry for at være blandt de bedste til at lære hestene piaffe

11.03.2018 / Dressur

Vi skal udvikle os sammen

Carina Cassøe Krüth og sin 15-årige dressurhest May-Day Graftebjerg har kun arbejdet sammen i et år, men de rider allerede Grand Prix til Hingstekåringen. Det handler om at blive bedre sammen.

11.03.2018 / Dressur

Hvad tænker dressurdommeren?

Everhorse.dk har sat en af Danmarks dygtigste dressurdommer Susanne Baarup Christensen stævne til en samtale om dansk dressur, vigtigheden i talentudvikling, og hvorfor at vi bare elsker dressur.

10.03.2018 / Dressur

Cathrine Dufour: Mine fans er fantastiske

Hele Danmarks dressurstjerne, Cathrine Dufour, besøger Hingstekåring, hvor hun smilende møder sine fans til autografskrivning og fotografering. Se Everhorse’ videointerview med Dufour, hvor hun fortæller om Dufour Club, og hvordan hun bruger sociale medier.

09.03.2018 / Dressur

Nanna Merrald: Man bliver aldrig færdig i dressur

Til Hingstekåringens gratis dressurclinic sponsoreret af Natalie Horse Care red Nanna Merrald blandt andet på banen og fremviste dressurens svære kunst. Under kyndig kommentering og vejledning af landstræner Dennis Fisker og dressurdommer Susanne Baarup Christensen blev publikum vidne til rytterens forvandling fra gummistøvler til polerede lakridestøvler.

28.02.2018 / Dressur

Amatørrytter red sin drømmehest helt til finalen

Der stod Andreas Helgstrand, Severo Jurado Lópes, Danial Bachmann Andersen – og adskillige lige så prominte navne på startlisten til 4-års klassen ved Dansk Ride Forbunds championatfinaler for ungheste på Blue Hors tilbage i midten af oktober sidste år. Og så stod der Nadja Aaboe Sloth og Favour Gersdorf

25.02.2018 / Dressur

Anne Grethe Törnblad & balletdanseren Marzog

Minitema:  I dag tager vi dig en tur med tilbage i tiden i vores lille serie om den fascinerende kür-disciplin. Omdrejningspunktet er et af de allerstørste stjernepar, når det kommer til at sætte dressurprogrammer sammen med musik: Anne Grethe Törnblad & balletdanseren Marzog

23.02.2018 / Dressur

Vejen til ridesportens top er belagt med hårdt arbejde - og masser af talent

Forleden bragte vi historien om Josefine Hoffmann, der, siden hun begyndte sit job som staldpige hos Anna Kasprzak, har nået nye højder med sin karriere på stævnebanen. Josefines metode med at ”gå i lære” for at avancere i sin sport er ikke helt uprøvet - og faktisk har flere af ridesportens helt store profiler sat gang i deres karrierer på samme måde. Du kan læse om et par af dem i artiklen her

18.02.2018 / Dressur

Minitema: Kürens historie

I første del af vores minitema, Den gode kür fortalte vi forleden om, hvad det egentlig er, der fascinerer os ved disciplinen, der blot bliver mere og mere populær. I dag - i anden del af serien - kan du læse mere om, hvordan kür blev opfattet, da den blev introduceret ved den første World Cup-serie i dressur i 1985.

11.02.2018 / Dressur

Den gode kür

Kür-disciplinens popularitet har været støt voksende siden dens introduktion ved World Cup serien i 1986, hvor danske Anne-Grethe Törnblad på legendariske Marzog tog den allerførste kürtitel ved finalestævnet i Hertogenbosch. Men hvad er det egentlig, kürdisciplinen kan? Hvad skal der til for, at en kür fungerer? Hvad er det, der giver os kuldegysninger og tårer i øjenkrogene?

30.01.2018 / Paradressur

Kommune støtter internationalt paradressurstævne

Vejle Kommune støtter samarbejde mellem Parasport Danmark og Blue Hors om at skabe et internationalt paradressurstævne hos Blue Hors ved Randbøldal til marts

28.01.2018 / Dressur

Masser af pony kür i Vejle

I weekenden afholdte Vejle Rideklub et stort vellykket landsstævne for ponyer med med bl.a. den populære årlige Horseworld Cup, der løb over alle stævnets tre dage. I dag søndag stod den på finaler for alle 3 kategorier, der for kat. 1 og kat. 2 blev afholdt i kür

27.01.2018 / Dressur

Veludført kür af Daniel og Zack

Daniel Bachmann Andersen, der viste en super fin kür i sadlen på Blue Hors Zack, blev placeret på en niende plads i eftermiddagens Grand Prix Kür, mens sejren ikke overraskende gik til en suveræn Isabell Werth