27.06.2018 / Aktuelt

Forskningsnyt: Hvad betyder rytterens vægt for hestens velbefindende?

For mange er det sund fornuft, at en lille hest bør rides af en let rytter, men indtil videre er der ikke meget forskning, som har haft fokus på, hvordan rytterens vægt påvirker hestens velbefindende. Med et nyt forskningsprojekt fra AU-Foulum, Aarhus Universitet, skal emnet nu undersøges nærmere

26.06.2018 / Aktuelt

Tigerlarver til kamp mod brandbæger

Engbrandbæger bliver et større og større problem at holde nede, men i Tyskland har man sat et forskningsprojekt i gang for at finde en giftfri bekæmpelsesmetode.

22.06.2018 / Aktuelt

Fynsk rideklub har fået forbud mod at bruge deres udendørs bane - Naboen har klaget over støjniveauet

Tilsyneladende er det en meget støjende affære, når eleverne undervises på Ebberup rideskole. Faktisk så støjende at det generer en nabo til klubben. Naboen har nu indgivet en klage der betyder, at rideskolen i en periode har forbud mod at bruge deres ene ridebane. 

22.06.2018 / Aktuelt

Hesteaktiviteter i weekenden uge 25

Det er fredag og derfor er det igen blevet tid til at se lidt på, hvad der sker i hesteverdenen. 

21.06.2018 / Aktuelt

Pavo fejrer 50 år jubilæum som specialister i hestefoder!

Der er specialtilbud og kampagner på bordet, når PAVO fejrer 50 års fødselsdag

21.06.2018 / Aktuelt

Aalborg Sportsrideklub: Video om opsadling er set tæt på 60.000 gange

Det giver unægteligt stof til eftertanke at en video omkring hvordan du sadler op, er set tæt på 60.000 gange.

20.06.2018 / Aktuelt

Sundhed: Pas på flåterne

Sommeren er over os, og selvom varmen ikke trykker lige nu, så skal du huske at være opmærksom på, at din hest kan blive bidt af flåter. 

20.06.2018 / Aktuelt

Prøv ridning - Kvit og frit

Dansk rideforbund tilbyder i samarbejde med 70 danske klubber gratis ridetimer.

20.06.2018 / Aktuelt

Sådan undgår du bøvl når du kører hoppen til hingst

Dansk Islandskhesteforening sender nu en opfordring til hoppeejerne om at få styr på papirerne, før du sender hoppen afsted til hingst – på den måde kan du undgå meget bøvl og besvær

18.06.2018 / Aktuelt

Fotosensibilisering hos heste - Giftige planter

For ikke så længe siden lavede vi en oversigt over giftige planter. Her nævnte vi bl.a. lupin og brandbæger, der kan være årsag til at hesten udvikler fotosensibilisering. En opdatering fra Seges tilføjer flere planter til listen. 

15.06.2018 / Aktuelt

Leder: Tid til selvindsigt

Facebook gør meget godt for os. MEN den gør det også svært for os, at navigere rundt i det kæmpe hav af information der strømmer ind i vores newsfeed. Vi har ikke en chance for at følge med i ALT, hvad der sker på facebook. Selvom vi gerne ville. 

14.06.2018 / Aktuelt

Undersøgelse af danske sportsheste sætter fokus på sporer, pisk og næseremme

Der er netop offentliggjort et studie, hvor skader efter sporer, bid og næseremme er kortlagt. Over 3143 danske sportsheste har medvirket i undersøgelsen.

13.06.2018 / Aktuelt

Hold din hest fluefri: 7 gode råd, så du kan komme fluerne til livs

Flue sæsonen er over os, og dermed opstår spørgsmålet, hvordan du bedst holder din hest fluefri. Der skal ikke mange varme dage til, før vi har en sand plage af fluer, som irriterer heste og mennesker. Fluer kan sprede sygdomme og infektioner, og særligt stikfluer kan skabe irritation og uro hos hestene. I denne artikel finder du 7 gode råd til, hvad du kan gøre for at beskytte dine heste mod deres plageånder.

09.06.2018 / Aktuelt

Billedgalleri: Roskilde dyrskue - En kæmpe hestefest

Roskilde dyrskue - En fest for hestefans i alle aldre. Har du endnu ikke haft fornøjelsen af at besøge danmarks største dyrskue, så er det vist på tide. Vi har samlet en masse stemningsbilleder her, så du kan se hvad du går glip af!

09.06.2018 / Aktuelt

Lastbilchauffør der påkørte en hest torsdag og efterfølgende stak af har meldt sig selv

I torsdags blev en 25-årig rytter og hendes hest ramt af en lastbil, da de var ude at ride tur. Og selvom hest og rytter nok ikke lige helt har været til at overse, så valgte lastbilchaufføren at køre videre uden at stoppe op.... Han har nu meldt sig selv.

08.06.2018 / Aktuelt

Vil du være med til at præge fremtidens elevskole

Dansk Rideforbund søger medlemmer til det nye Elevskoleudvalg ​​​​​​​Vil du være med til at styrke og udvikle elevskolerne i forbundets medlemsklubber?

07.06.2018 / Aktuelt

Rekordlavt udbytte af hø kan potentielt resultere i mangel på grovfoder den kommende sæson

Udbyttet af stråfoder er i år lavere end normalt. Og det betyder at du allerede nu skal overveje at få købt grovfoder hjem til hesteholdet.

06.06.2018 / Aktuelt

Nanna Merrald trækker sig fra DM grundet feber i stalden

Nanna Merrald meldte idag ud via sin facebook, at hun grundet feber i stalden har måttet trække sig fra DM

06.06.2018 / Aktuelt

Hovedskader skal kortlægges

I de seneste år har der været mere fokus på hjernerystelser erhvervet ved fald fra hesten, end tidligere. Det har FEI valgt at gøre noget ved, for når en rytter falder af til et internationalt stævne, skal det fremadrettet rappoteres til FEI

05.06.2018 / Aktuelt

Giftige planter: En liste over de mest kendte giftige planter for heste i Danmark

Nu hvor mange heste tilbringer det meste af deres dag på folden, er det vigtigt at gennemgå folden for giftige planter. Vi giver dig her en oversigt over hvilke planter du skal være opmærksom på at få fjernet fra folden (nogle planter mere kendte end andre), og hvilke symptomer der opstår i forbindelse med en forgiftning. 

01.06.2018 / Aktuelt

Rømø Beach jump har seriøst vokseværk 

Det er ved at være sidste chance hvis du skal tilmelde dig det populære Rømø Beach Jump stævne. Dagen idag er dagen hvor Rømø Beach Jump lukker for tilmeldinger. Et stævne der i løbet af få år er har vokset med en eksplosiv fart. En vækst der både skyldes de fantastiske forhold, men også klubbens evne til konstant at tænke i nye muligheder og retninger. 

31.05.2018 / Aktuelt

Flest islandske heste tilmeldt Landsskuet i Herning

Når Danmarks største dyrskue for heste, Landskuet i Herning, åbner dørene for 600 heste, der kommer fra hele landet, vil der være flest islandske heste repræsenteret

30.05.2018 / Aktuelt

Pararytter vinder idrætspris: ”Hun er et fantastisk forbillede der viser hvor langt man kan nå på ren viljestyrke"

Pararytter Line Munk Madsen modtog tirsdag aften Den NORDJYSKE Idrætspris ved et kæmpe show i Arena Nord, Frederikshavn. Hun vinder blandt andet prisen, fordi hun har en imponerende indstilling og motivation, sagde dommerkomiteen

29.05.2018 / Aktuelt

10 gode råd til heste med sommereksem

Sommeren er højtid for mitter og andre insekter.  Her får du 10 råd der kan hjælpe dig og hesten til en lidt mere udholdelig sommer.

27.05.2018 / Aktuelt

God holdånd og hårdt arbejde hos gardehusarerne

Hele holdet eskorterede kronprinseparret sikkert igennem Københavns gader i anledning af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. For på Gardehusarregimentets Hesteskadron er det holdindsatsen, der tæller. Everhorse fulgte husarerne hele dagen igennem – Læs og se stemningsvideo her.

27.05.2018 / Aktuelt

Nordic International Sales: 11 timer på vejen og 550.000 kroner rigere

75000 euro - Svarende til godt og vel 550.000 DKK. Så meget endte tyske Christoph Stümpel med at få for sit 4 uger gamle føl efter Franklin/Belstaff. En pris der til fulde indfriede den tyske hobbyavlers forventniger.

26.05.2018 / Aktuelt

Kronprinsen til hest

Danmarks kommende konge fylder 50 år i dag. Everhorse giver dig her en billedkavalkade af en ganske ung kronprins Frederik til hest, hvor han blandt andet giver sig i kast med den voltigering.

25.05.2018 / Aktuelt

Elitesport og familieliv kan sagtens kombineres

Campingvogn, 2 børn i en tvillingevogn, dressur på internationalt niveau og en hverdag der er bygget op omkring et liv med heste. Det er opskriften på den tilværelse Michael Nielsen og Tanja Pedersen fra Herning trives allerbedst med. 

25.05.2018 / Aktuelt

Bag kulisserne ved Equitour

Equitour er i fuld gang, og vi har pakket kameratasken og computeren, og er klar til endnu en dag i det nordjyske....

24.05.2018 / Aktuelt

Sådan passer du på hesten i sommervarmen

Sommervarmen er for alvor over os. Og mens det for mange af os betyder lange aftener på terrassen og grillmad, så betyder det desværre også at Hestens Værn dagligt modtager mange opkald vedrørende heste der ikke har adgang til vand på folden eller mulighed for skygge.