17.05.2018 / Aktuelt

Sommervejr: Lad hunden blive hjemme når du tager i stalden

Dyrenes beskyttelse advarer hundeejere - lad ikke hunden sidde i bilen uden opsyn.  Hunden er menneskets bedste ven. Og måske også hestens. Men når du tager hjemmefra for at se til din elskede hest, bør du lade hunden blive hjemme, hvis ikke du har mulighed for at have hunden med hvor du selv opholder dig.

16.05.2018 / Aktuelt

Planerne for Everhorse fremadrettet

Everhorse har gennem det sidste år været igennem en turbulent rejse. Det har resulteret i, at vi har fået en del spørgsmål fra flere sider om, hvad Everhorse ER og skal være fremadrettet. Det vil vi forsøge at klarlægge her. 

15.05.2018 / Aktuelt

Tia Lundemose Andersen: Stævnearrangørerne og klubberne har lidt økonomisk i debatten om herpes

Én ting er, at det er ekstremt svært at finde sponsorer til ridestævner. Det i sig selv er en udfordring, der er svær at løse. Men når frygten for herpes bliver tilføjet, kommer klubberne og stævnearrangørerne på en nærmest umulig opgave i forsøget på at få økonomien i de allerede planlagte stævner til at hænge sammen. 

15.05.2018 / Aktuelt

Beslagsmedens råd: Plej de tørre hove og tilfør fugt

Fuglene synger, solen skinner og solens varme betyder at vores mudrede folde ENDELIG begynder at blive til fast grund under hestehovene. MEN - de tørre folde, og det tørre vejr generelt betyder også, at det kan være en god ide at udvide din daglige hovpleje med tilførsel af fugt.  For det er ikke nok blot at smøre hestens hove med fedt eller olie, hvis hoven er udtørret. 

14.05.2018 / Aktuelt

Hest sagsøger tidligere ejer for vanrøgt

Hesten Justice anlægger sag mod sin tidligere ejer for vanrøgt og mishandling. 

11.05.2018 / Aktuelt

Britisk dyrlæge advarer mod systematisk brug af bandager

Den britiske dyrlæge Campbell Thompson, der tidligere har fungeret som dyrlæge for det britiske landshold, italesætter at den stigende tendens med at bandagere hesten under træning, potentielt kan skade hesten på sigt. Han mener reelt kun at ét behov bliver tilgodeset i processen - nemlig rytterens behov for matchende udstyr. 

08.05.2018 / Aktuelt

Nye regler: Dit nyfødte føl skal have hestepas

Nye regler betyder at alle heste i EU skal være identificeret. Uden undtagelser! Det betyder, at hvis du står i den lykkelige situation, at du er ejer af et føl, skal du have lavet hestepas til føllet.  Et hestepas får du ved at kontakte SEGES. Uden hestepas må dit nyfødte føl ikke rejse med sin mor eller ammehoppe.  Heste skal være identificeret inden de forlader fødselsdriften permanent, eller når de er 12 måneder gamle. 

08.05.2018 / Aktuelt

Opdatering på Herpes

I sidste uge tog dyrlæger et stort antal stikprøver i hele landet til analyse for forekomst af herpesvirus og andre typer smitsomme sygdomme. Resultatet af disse prøver er i dag offentliggjort, og der er ikke fundet positive prøver for herpesvirus type 1. Der er fundet to positive herpesvirus type 4 og i øvrigt er nogle prøver positive for kværke.

06.05.2018 / Aktuelt

Dyrlæge til aflivet hest: Der BØR være indberetningspligt på herpes

Måske er du ligesom mange andre hesteejere ved at kværkes i opdateringer om Herpes i denne tid. Informationerne flyver rundt. Nogle er nemmere at forholde sig til end andre, og det er svært at hitte hoved og hale i hvad der er rygter og fakta. Og du er ikke alene om denne følelse. Mange dyrlæger er i disse dage, lige så frustrerede som dig. 

05.05.2018 / Aktuelt

Har du høfeber? - tag på ridetur i skoven alligevel

Det er blevet forår, blomsterne springer ud, græsset grønnes og birkepollen flyver lystigt omkring i luften. Måske er du én blandt mange danskere, der lider af høfeber. I så fald er der gode nyheder til dig, hvis du kan lide at ride skoven. For netop dér, er det optimalt at motionere, hvis du har pollenallergi

05.05.2018 / Aktuelt

Frida gik fra forsømt føl til flyvende sportspony

Selvom Frida fik en svær start på livet, da hun blev misrøgtet som føl, har hun udviklet sig til at være en super god sportspony, som både springer og går dressur på højt plan

04.05.2018 / Aktuelt

Opdatering vedr. herpesvirus 1, pr. 4. maj 2018

Dansk Rideforbund, SEGES og foreningen for danske dyrlæger har lavet en fælles anbefaling for hvorledes du bør forholde dig til Herpes... "På baggrund af de seneste dages udvikling omkring herpesvirus 1 har Dansk Ride Forbund, SEGES og ”Den Danske Dyrlægeforening – Faggruppe Heste” følgende bemærkninger:"

04.05.2018 / Aktuelt

18 verificerede tilfælde af herpes i Danmark - 3 af disse er i Jylland

Der er bekræftet 3 tilfælde af herpes i Jylland

03.05.2018 / Aktuelt

Weekendens aktivitetskalender

Denne weekends aktivitetskalender bærer præg af af mange ryttere og hesteejere er smule skræmte over al den usikkerhed der er omkring herpes virus i disse dage. Som følge deraf er også rigtigt mange stævner blevet aflyst.  Vi har dog alligevel valgt at fremhæve 2 arrangementer i denne weekend, som du kan deltage i, hvis du gerne vil i nærheden af en hest. 

03.05.2018 / Aktuelt

Dyrlæge Peter Hjuler: Vi har alle et ansvar

Dyrlæge Peter Hjuler udsendte her til formiddag en liveudsendelse, hvor han oplyste om herpes og risikoen forbundet med den meget omtalte virus. Han opfordrede i den forbindelse til, at vi som hesteejer tager fælles ansvar for at begrænse, at virussen får mulighed for at sprede sig. 

02.05.2018 / Aktuelt

Sådan håndterer du herpesvirus

I dag har Rideforbundet, SEGES og Den Danske Dyrlægeforening udarbejdet en række anbefalinger om håndtering af herpesvirus 1 pr. dags dato. Herpesvirussen har indtil videre kostet flere heste livet. Forbundene anbefaler en høj grad af ansvarlighed og åbenhed blandt alle hesteejere, da det er nøglen til at stoppe smittespredningen af den frygtelige sygdom.

02.05.2018 / Aktuelt

Hesteforbund kontakter Højgård Hestehospital for at stoppe herpesudbruddet sammen

En række af de danske hesteforbund melder sig nu ind i kampen for at stoppe herpesudbrud så hurtigt som overhovedet muligt. Hesteforbundene vil helt konkret være med til at sprede budskabet om virus og de anbefalinger, der følger med.

29.04.2018 / Aktuelt

Luksusferie i Frankrig for hestefans

Rid igennem smukke vinmarker, autentiske landsbyer og nyd egnens lækre specialiteter i det naturskønne Alsace i Frankrig. Og så ovenikøbet på hesteryg. Vi byder velkommen til luksusrideferien!

27.04.2018 / Aktuelt

Advarsel fra beslagsmed: Der er krudt i forårsgræsset...!

Forfangenhed: Forårsgræsset er en farlig cocktail for din hest

26.04.2018 / Aktuelt

Weekendaktiviteter i hestens tegn

Skal weekenden stå i hestens tegn, får du her 4 forslag til arrangementer, hvor der helt sikkert er mulighed for at tilbringe tid med andre hesteentusiater.... 

25.04.2018 / Aktuelt

Broholm Horseshow støtter forskning i demenssygdomme

Når sommeren melder sin ankomst, og det atter bliver tid til DM i dressur på Broholm Gods, vil der blive samlet ind til forskning i demens

24.04.2018 / Aktuelt

Sådan tager du gødningsprøven korrekt

Forår og lyse sommeraftener er også lig med at det igen er tid til at få hesten undersøgt for orm. En gødningsprøve er den eneste korrekte måde at undersøge hesten for orm på. Men det er faktisk ikke helt ligemeget, hvordan du tager gødningsprøven. 

23.04.2018 / Aktuelt

Sundhed: Derfor bør der udfordres med hø eller wrap før kraftfoder tildeles

Det kan være en god investering for din pengepung at sikre at fodring ALTID starter med tildeling af grovfoder. 

22.04.2018 / Aktuelt

Tronsøskolen samarbejder med Blue Hors og skaber populært uddannelsestilbud

Tronsøskolen oplever netop nu stor succes med at tilbyde en hestelinje, hvor tæt samarbejde med topryttere og avlere er en del af uddannelsesprogrammet. Det har været et langt sejt træk på hele 13 år at finde den magiske formel, der skaber succes og fyldte hold på skolen

20.04.2018 / Aktuelt

Forebyg smitte

Både Herpes såvel som kværke skal tages alvorligt, men der er ingen grund til at du som hesteejer går i panik og lukker stalden ned, hvis ikke du har begrundet mistanke om at din hest kan være inficeret. Læs her dyrlæge Louise Lundgaards bedste råd til at forebygge smitte og infektion.

20.04.2018 / Aktuelt

Weekendaktiviteter i hestens tegn

Skal weekenden stå i hestens tegn, får du her 5 forslag til arrangementer, hvor der helt sikkert er mulighed for at tilbringe tid med andre hesteentusiater.... 

19.04.2018 / Aktuelt

Stævner i midtjylland aflyst som følge af kværke og mistanke om Herpes virus

To midtjyske rideklubber har valgt at aflyse stævner denne weekend, som følge af konstateret kværke og mistanke om Herpes

19.04.2018 / Aktuelt

Lidt spænding før stævnet er godt men lad ikke nervøsiteten tage over

Nervøsitet er et komplekst begreb på den måde, at én ting er, hvad vi oplever i kroppen, når vi er under pres, mens en anden ting er vores egen oplevelse af at være nervøse

18.04.2018 / Aktuelt

Neurologiske problemer og aborter kan være konsekvens af aggressiv virus i omløb

Der er konstateret aggressiv herpes på flere heste efter et stævne på Fyn. Det får nu Højgård Hestehospital til advare hesteejere om smittefaren

14.04.2018 / Aktuelt

Jeanetts føl er en vaskeægte fighter med hele tre mødre

For hobbyavler og dressurrytter Jeanett Spelmann, blev det første hjemmeavlede føls ankomst til verden til noget af en ilddåb. Hendes rugehoppe mistede nemlig moderinstinktet, så Jeanett måtte ud og finde en ammehoppe i al hast.

13.04.2018 / Aktuelt

Hvor må jeg ride i naturen?

Åhh, endelig kom de lange aftener med masser af dagslys tilbage. Og det betyder, at det atter er tid til at komme afsted på nogle skønne skovture. Her kan du læse mere om reglerne for ridning på Naturstyrelsens arealer

12.04.2018 / Aktuelt

Popmusiker indspiller musikvideo med prinsessehest på Møn

Den 35 årige tyske singer-songwriter Synje Norland, som blandt andet har lavet hittet ”Who Says I Cant´?” fortæller nu om sin fascination af heste i kunsten og af Møn.

11.04.2018 / Aktuelt

Stjerneryttere klar til start ved Aalborg Dressage Event

Hos Sportsrideklubben Aalborg er forberedelserne i fuld gang forud for det kombinerede CDI*3 og landsstævne i dressur fra 25.-29. april. Stævnet har fokus på talentudvikling med internationale klasser helt fra pony til U25 samt stor- og lilletur for seniorerne.

10.04.2018 / Aktuelt

Førstehjælp til den udpinte græsfold

Efter en lang våd og mudret vinter melder foråret endeligt sin ankomst. Men den mudrede vinter har for mange hesteejere resulteret i at foldene over det meste af landet er godt trådt op, og der er langt mellem græstuerne. What to do?! Helt konkret er der 3 muligheder når målet er følgende; At sikre hestenes adgang til græs på folden i sommerperioden.  Helt konkret hvordan du griber det an i praksis, kan du læse om her....

09.04.2018 / Aktuelt

Føl fundet dødt i hoppens dækken

Den britiske hesteejer Amberley Jane Baker fik sig en slem forskrækkelse, da hun d. 3 april fandt et livløst føl klemt fast i hendes hoppes dækken. Nu advarer hun andre hesteejere om ikke at begå samme fejl.

04.04.2018 / Aktuelt

Antallet af vanrøgtede heste i Danmark er stigende

I weekenden kom det frem at stutteriejer John Byrialsen endnu engang er anmeldt for vanrøgt på Stutteri Viegården. Og det er ikke første gang stutteriejeren fra Skals kommer i mediernes søgelys grundet vanrøgt.  Desværre er sagen fra Skals ikke enestående. Antallet af vanrøgtede heste i Danmark er stigende.

03.04.2018 / Aktuelt

Sådan gør du stalden mindre attraktiv for rotter

De milde vintre skaber ikke blot problemer med mudrede folde og tabte sko. Klimaet er også medvirkende til at vi hestefolk i langt højere grad skal kæmpe mod de uønskede beboere i vores stalde. Rotterne.  

29.03.2018 / Aktuelt

Air-bagvesten som beskytter nakken

Everhorse.dk tog en snak med Dorte Hannover fra Rytterstuens Rideudstyr i Charlottenlund om, hvilken vest hun mener, der er den bedste på markedet lige nu. Hun mener, at Hit Air vesten er den sikreste lige nu - blandt andet fordi den både beskytter nakken og halebenet.

26.03.2018 / Aktuelt

Smart og synlig i trafikken

Selvom de lysere tider er på vej, er vi stadig mange, der rider i trafikken i lygtetændingstiden, og så er der visse sikkerhedsregler, der skal overholdes.

21.03.2018 / Aktuelt

28 hingste kom igennem nåleøjet

Dansk Varmblod har netop afsluttet 10-dages observationstesten, hvor 28 friske, glade hingste kom igennem nåleøjet, så de nu har tilladelse til bedækning i 2018.