20.07.2018 / Aktuelt

DM for Kuske: Så er der mulighed for at se actionpacked kørsel

Der er i dagene frem til 22. juli mulighed for at se toppen af poppen inden for danske mesterkuske og deres køreheste, når DM skydes i gang

16.07.2018 / Aktuelt

Tørken resulterer i et stigende antal heste med kolik

Dyrlægerne hos Horsedoc.dk ved Århus har denne weekend haft ekstremt travlt. Det varme vejr har nemlig resulteret i et ualmindeligt højt antal kolikbesøg. Helt præcist hvad det skyldes, og hvad du kan gøre for at minimere risikoen, forklarer dyrlæge Peter Hjuler i denne artikel...

16.07.2018 / Aktuelt

DM for islandske heste bød på stærke sportslige præstationer og flot fremmøde for de frivillige

Der var flotte sportslige præstationer blandt både senior, junior og børn til DM for islandske heste i Herning. Også de frivillige bakkede op om arrangementet, så DM ved hjælp af fælles kræfter bød på dejlige oplevelser for både de to – og firbenede

16.07.2018 / Aktuelt

England: 13 overvægtige ryttere blev bedt om at stige af hesten

I England har man gennem flere år ikke blot talt om, hvornår en rytter er for stor til sin hest. Man har også taget handling. 

11.07.2018 / Aktuelt

Antallet af vanrøgtssager hos hestens værn er steget grundet tørken

Tørken giver ikke blot problemer med at sikre foder til den kommende sæson. Tørken har også betydet at Hestens værn modtager flere henvendelser om vanrøgtede og udsultede heste end normalt. 

10.07.2018 / Aktuelt

Muldyret Wallace må nøjes med at drømme om et liv som dressurstjerne

Ridning er ikke bare ridning. Og ridning tæller ikke som ridning, hvis du rider på et mulddyr. Ihvertfald ikke i England. Den engelske rytter Christie McLean har fået afslag på at starte dressurklasser på muldyret Wallace. 

07.07.2018 / Aktuelt

Der bliver mangel på hestefoder som følge af tørken

Du har nok ikke kunne undgå at bemærke at hestens græsmark ser lidt tør og nedslidt ud. Har du heste gående på døgnfold, er du måske én af de mange, der er begyndt at udfodre med grovfoder på folden. Men udfodring på folden og risiko for at hesten får solstik, er faktisk ét af de mindre problemer i forbindelse med tørken.

07.07.2018 / Aktuelt

Hingsten Vestergaards Nilson søger en ny ven for livet

På Everhorse skriver vi artikler og nyheder. Og så har vi en salgsportal.  Det er 2 ting der normalt ikke har så meget med hinanden at gøre. Men - en særlig situation kræver et særligt tiltag. Så nu laver vi noget vi ALDRIG har lavet før, men vi håber, at I vil tage godt imod det. Vi laver en salgsartikel! For en helt særlig hingst.

06.07.2018 / Aktuelt

Landskuets bedste brugshest er Frieser

Helle Fynbo og hendes frieser på 7 år løb med titlen som landskuets bedste brugshest.  Det handler om gode reelle gangarter og sind der passer til rytteren når landskuets bedste brugshest skal kåres. Og dette år  

05.07.2018 / Aktuelt

Ugens Torsdagshyldest: Eva Søndergaard

Det er blevet tid igen. Tid til at hylde en person der fortjener et skulderklap.  Denne uge har vi valgt en person, der i disse dage har skiftet hendes faste adresse ud med en campingvogn på landsskuepladsen i Herning. 

02.07.2018 / Aktuelt

Meld din hest til festlige dage på Store Hestedag 1.-2. september 2018

Tilmelding til Danmarks største udendørs hestearrangement Store Hestedag åbnede 1. juli 2018 på websiden storehestedag.dk.

02.07.2018 / Aktuelt

Bekymret dyrlæge slår alarm: Ryttere behandler heste mod headshaking med ormekure

Et eksempel hvor ryttere forsøger at behandle deres heste for headshaking ved hjælp af ormekure, får nu en britisk dyrlæge til at stå frem og advare ryttere mod selv at forsøge sig med diagnostisering og medicinering. Selvdiagnostisering og behandling er dog også et problem herhjemme.

29.06.2018 / Aktuelt

Guldregn over Danmark i Drammen

For filan hvor har dansk ridesport da nogle vanvittigt dygtige unge ryttere…!!  Man kan jo slet ikke få hænderne ned efter de seneste par dages præstationer under de nordiske mesterskaber i Drammen. 

29.06.2018 / Aktuelt

Weekendens aktivitetskalender

Ærligt - vores liste over denne weekends hesteaktiviteter er lidt tynd… Som i meget tynd! Faktisk har vi kun et stævne på vores liste. Og det er Morsø. 

29.06.2018 / Aktuelt

Oplev en sand hestefest ved Landsskuet og få en gratis ridetime

Ridesportens breddeaktiviteter er først og fremmest sjov og underholdning for hest, ryttere og tilskuere. Men aktiviteterne styrker også klubånden, samspillet mellem hest og rytter samt rytternes grunduddannelse, og nu kan I opleve de festlige ryttere og heste folde sig ud på Landsskuet den 5. – 7. juli. Du kan også få en gratis ridetime, hvis du kigger forbi Dansk Ride Forbunds stand

28.06.2018 / Aktuelt

Vallensbæk Ridecenter sætter ridning på skoleskemaet

Vallensbæk Ridecenter har præsenteret et helt nyt tiltag. Ridning er nu at finde på skoleskemaet på Vallensbæk Skole. Ikke blot som valgfag. Nej som et obligatorisk fag på linie med svømning og klassisk idræt. Alle børn i 5. klasse skal efter sommerferien én gang om ugen deltage i rideundervisning. Og tankerne bag tiltaget er ikke blot at uddanne dygtige ryttere. Nej tankerne er at give børnene en grundlæggende forståelse for det ansvar det er at håndtere et dyr. 

28.06.2018 / Aktuelt

Talenter har bestået prøve til ridelæreruddannelsen men nogle mangler praktikplads

Der har netop været optagelsesprøver til ridelæreruddannelsen, hvor 15 håbefulde unge ridelærerspirer var til prøve. Ud af dem bestod 12 prøven. Flere af eleverne har allerede en praktikplads, men der er fortsat elever, der mangler lærested

27.06.2018 / Aktuelt

Forskningsnyt: Hvad betyder rytterens vægt for hestens velbefindende?

For mange er det sund fornuft, at en lille hest bør rides af en let rytter, men indtil videre er der ikke meget forskning, som har haft fokus på, hvordan rytterens vægt påvirker hestens velbefindende. Med et nyt forskningsprojekt fra AU-Foulum, Aarhus Universitet, skal emnet nu undersøges nærmere

26.06.2018 / Aktuelt

Tigerlarver til kamp mod brandbæger

Engbrandbæger bliver et større og større problem at holde nede, men i Tyskland har man sat et forskningsprojekt i gang for at finde en giftfri bekæmpelsesmetode.

22.06.2018 / Aktuelt

Fynsk rideklub har fået forbud mod at bruge deres udendørs bane - Naboen har klaget over støjniveauet

Tilsyneladende er det en meget støjende affære, når eleverne undervises på Ebberup rideskole. Faktisk så støjende at det generer en nabo til klubben. Naboen har nu indgivet en klage der betyder, at rideskolen i en periode har forbud mod at bruge deres ene ridebane. 

22.06.2018 / Aktuelt

Hesteaktiviteter i weekenden uge 25

Det er fredag og derfor er det igen blevet tid til at se lidt på, hvad der sker i hesteverdenen. 

21.06.2018 / Aktuelt

Pavo fejrer 50 år jubilæum som specialister i hestefoder!

Der er specialtilbud og kampagner på bordet, når PAVO fejrer 50 års fødselsdag

21.06.2018 / Aktuelt

Aalborg Sportsrideklub: Video om opsadling er set tæt på 60.000 gange

Det giver unægteligt stof til eftertanke at en video omkring hvordan du sadler op, er set tæt på 60.000 gange.

20.06.2018 / Aktuelt

Sundhed: Pas på flåterne

Sommeren er over os, og selvom varmen ikke trykker lige nu, så skal du huske at være opmærksom på, at din hest kan blive bidt af flåter. 

20.06.2018 / Aktuelt

Prøv ridning - Kvit og frit

Dansk rideforbund tilbyder i samarbejde med 70 danske klubber gratis ridetimer.

20.06.2018 / Aktuelt

Sådan undgår du bøvl når du kører hoppen til hingst

Dansk Islandskhesteforening sender nu en opfordring til hoppeejerne om at få styr på papirerne, før du sender hoppen afsted til hingst – på den måde kan du undgå meget bøvl og besvær

18.06.2018 / Aktuelt

Fotosensibilisering hos heste - Giftige planter

For ikke så længe siden lavede vi en oversigt over giftige planter. Her nævnte vi bl.a. lupin og brandbæger, der kan være årsag til at hesten udvikler fotosensibilisering. En opdatering fra Seges tilføjer flere planter til listen. 

15.06.2018 / Aktuelt

Leder: Tid til selvindsigt

Facebook gør meget godt for os. MEN den gør det også svært for os, at navigere rundt i det kæmpe hav af information der strømmer ind i vores newsfeed. Vi har ikke en chance for at følge med i ALT, hvad der sker på facebook. Selvom vi gerne ville. 

14.06.2018 / Aktuelt

Undersøgelse af danske sportsheste sætter fokus på sporer, pisk og næseremme

Der er netop offentliggjort et studie, hvor skader efter sporer, bid og næseremme er kortlagt. Over 3143 danske sportsheste har medvirket i undersøgelsen.

13.06.2018 / Aktuelt

Hold din hest fluefri: 7 gode råd, så du kan komme fluerne til livs

Flue sæsonen er over os, og dermed opstår spørgsmålet, hvordan du bedst holder din hest fluefri. Der skal ikke mange varme dage til, før vi har en sand plage af fluer, som irriterer heste og mennesker. Fluer kan sprede sygdomme og infektioner, og særligt stikfluer kan skabe irritation og uro hos hestene. I denne artikel finder du 7 gode råd til, hvad du kan gøre for at beskytte dine heste mod deres plageånder.