20.07.2018 / Aktuelt

DM for Kuske: Så er der mulighed for at se actionpacked kørsel

Der er i dagene frem til 22. juli mulighed for at se toppen af poppen inden for danske mesterkuske og deres køreheste, når DM skydes i gang

19.07.2018 / Blog

Blog: 6 heste, 3 grise, 4 katte, 2 hunde og 4 børn og faderen til alle børnene...

Der har været familieudvidelse siden vi sidst hørte fra Anne og søde Valegra, der fik en lidt hård start på livet er fuld af spilopper .... Der er fuld fart på, når man bor på landet.

19.07.2018 / Dressur

Torsdagshyldest: Søren Vallentin

Det er på tide med endnu en torsdagshyldest… Denne gang går den til en mester. En mester i undervisning tør vi vel godt kalde ham. En mand der igår fyldte rundt. 60 år helt præcist! 

18.07.2018 / Forskning

Forskning: Hesten pruster når den har det godt

Nu viser nye forsøg, at der er grund til at glæde sig over, hvis hesten pruster – altså puster luft ud igennem næseborene, så det siger en høj prustende lyd. Det er nemlig et tegn på, at hesten har det godt

17.07.2018 / Blog

Blog: Det første døgn

Kathrines føl er endelig kommet til verden, men hendes hoppe Madame er langt fra sig selv.... Og Kathrine må få dyrlægen ud midt om natten....

17.07.2018 / Trivsel

Grovfodermangel - 5 Alternativer til hø

Grovfodermangel giver os en udfordring i forhold til den mængde grovfoder vores heste har behov for. Hvis der ganske simpelt ikke er tilstrækkeligt grovfoder, så bliver det nødvendigt, at tænke over hvilke alternativer, der er for at få grovfoderet til at række hele vinteren. Vi har her skrevet lidt om, hvilke alternativer du har for at supplere eller erstatte dit grovfoder med til vinter, så hestens mave og tarmsystem holdes i gang.

16.07.2018 / Aktuelt

Tørken resulterer i et stigende antal heste med kolik

Dyrlægerne hos Horsedoc.dk ved Århus har denne weekend haft ekstremt travlt. Det varme vejr har nemlig resulteret i et ualmindeligt højt antal kolikbesøg. Helt præcist hvad det skyldes, og hvad du kan gøre for at minimere risikoen, forklarer dyrlæge Peter Hjuler i denne artikel...

16.07.2018 / Aktuelt

DM for islandske heste bød på stærke sportslige præstationer og flot fremmøde for de frivillige

Der var flotte sportslige præstationer blandt både senior, junior og børn til DM for islandske heste i Herning. Også de frivillige bakkede op om arrangementet, så DM ved hjælp af fælles kræfter bød på dejlige oplevelser for både de to – og firbenede

16.07.2018 / Aktuelt

England: 13 overvægtige ryttere blev bedt om at stige af hesten

I England har man gennem flere år ikke blot talt om, hvornår en rytter er for stor til sin hest. Man har også taget handling. 

13.07.2018 / Dressur

Isabell Werth: Verdens bedste dressurrytter er både ydmyg og tålmodig

Ved de olympiske lege i Rio 2016 blev dét slået fast, som vi var mange, der allerede vidste. Nemlig at Isabell Werth er verdens bedste dressurrytter. Vejen dertil har været lang og ikke uden ofringer – men med ydmyghed og tålmodighed kommer man ikke bare langt, men til tops, hvis man lytter til sine heste, mener Isabell Werth

13.07.2018 / Trivsel

Sundhed: Frem med fluemasken og undgå øjenbetændelse

Lige nu ser du rigtigt mange heste stå på marken og have hovedet pakket ind som en anden kamphest fra middelalderen. Men selvom hestene ser fjollede ud, så er der god grund til at forsyne dem med en fluemaske. 

12.07.2018 / Træning

Hvad får du af trænings – og sundhedsfordele som rytter?

Om du rider hver dag eller blot et par gange om måneden, så er der både trænings- og sundhedsfordele at hente, når du svinger dig i sadlen og tager på ridetur. Måske har du tænkt over, hvad du egentlig vinder (udover enorme mængder glæde) når du er rytter – og her kan du blive klogere på, hvad du helt konkret får af trænings – og sundhedsfordele som rytter

12.07.2018 / Dressur

Ugens Torsdagshyldest: Maren Rieber Bakke

Vores torsdagshyldest går i denne uge til en Nordmand. Simone Hoppes norske staldpige Maren Rieber Bakke.  Den går til Maren, fordi hun altid sørger for at hestene er klar til at arbejde med Simone og fordi hun gør det med at smil. Som Simone sagde under et interview: Uden Maren kan det slet ikke lade sig gøre. 

12.07.2018 / Forskning

Hvorfor har min hest knuder i huden?

Kender du det? Din ellers så velplejede hest har fået en underlig knude i huden, som måske ikke virker som om, at den generer hesten, men til gengæld generer den dig – for hvad er nu det? Her kan du læse mere om, hvorfor din hest kan få knuder i huden samt, hvad du kan gøre ved det

12.07.2018 / Træning

Sundhed: Værd at vide om elektrolytter og hestens indtag af vand

Hvornår er det bedst at tildele elektrolytter? Hvor meget vand drikker hesten dagligt? Og hvorfor er det ikke "nok" at tildele vand når hesten har svedt? Det kan du læse mere om her.

11.07.2018 / Islænder

Stines mavefornemmelse førte hende til Kveikja

Stine Deleuran er hestepigen der elsker at ride med blingbling og glimmer, men for alt i verden vil undgå den traditionelle ridebane. Hun er rytteren der ikke vil undvære stævnerne, men samtidigt heller ikke bryder sig om at alle kigger på hende. Og sidst men ikke mindst er hun pigen der troede at islændere var for ryttere der havde givet op, men istedet endte hun med at finde den ægte rideglæde, i det øjeblik hun satte sig på ryggen af en islandsk hest.  

11.07.2018 / Dressur

Opdatering om muldyret Wallace - en kommende dressurstjerne

Igår fortalte vi historien om det engelske muldyr Wallace og hans rytter Christie, der ikke måtte starte dressurstævner under det engelske dressurforbund, da muldyret Wallace hverken går som hest eller pony. En pudsig historie fra den virkelige verden. I England har sagen dog fyldt noget mere i medierne end vi først havde antaget. Og det har fået det engelske dressurforbund til at ændre deres afgørelse.

11.07.2018 / Aktuelt

Antallet af vanrøgtssager hos hestens værn er steget grundet tørken

Tørken giver ikke blot problemer med at sikre foder til den kommende sæson. Tørken har også betydet at Hestens værn modtager flere henvendelser om vanrøgtede og udsultede heste end normalt. 

10.07.2018 / Trivsel

Eva Søndergaard: Fleksibilitet bør præge det moderne hestehold

Eva Søndergård er agronom og har en Ph.d. i hesteadfærd. Hun mener vi skal turde tænke meget mere individuelt i vores måde at holde heste på, således at hestens behov i langt højere grad tænkes ind i måden vi holder heste på. 

10.07.2018 / Aktuelt

Muldyret Wallace må nøjes med at drømme om et liv som dressurstjerne

Ridning er ikke bare ridning. Og ridning tæller ikke som ridning, hvis du rider på et mulddyr. Ihvertfald ikke i England. Den engelske rytter Christie McLean har fået afslag på at starte dressurklasser på muldyret Wallace. 

10.07.2018 / Trivsel

Tips til håndtering af forfangne heste

I disse dage hvor foldene er tørre og stort set alt græs gnavet ned oplever et højt antal hesteejere, at deres heste bliver forfangne. I denne artikel giver vi dig tips til at undgå forfangenhed, samt information om hvad du kan gøre hvis uheldet er ude.

09.07.2018 / Islænder

Ditte Søeborg: ”Jeg er ikke millionær så drømmen er at lave min egen tophest”

For Ditte Søeborg er drømmen at lave sin egen tophest, som hun kan indtage både de danske og udenlandske ovalbaner med. For den nye avler stopper drømmen dog ikke ved store og spektakulære gangarter – for Ditte ønsker sig også en rigtig kammerat, som man kan stole på, når man rider på topplan

09.07.2018 / Islænder

Power og dansende gangarter ved Danmarksmesterskaberne for islandske heste

Oplev Danmarks bedste islandske heste på Landsskuepladsen i Herning. Den 12.-15. juli afholdes DM for Islandske heste på Landsskuepladsen i Herning. Det er Dansk Islandshesteforening og Rideklubben Tvistur, der indbyder ryttere og publikum til årets højdepunkt for islandske heste.

08.07.2018 / Træning

Ute Lehmann: Vi skal være bedre til at forstå hestens sprog

Til kursusdag på Dyrehavegaard med Ute Lehmann lærte deltagerne at trække vejret, træne én ting af gangen og forstå hestens ‘calming signals’. Disse trin er vejen til et harmonisk samarbejde, mener Ute Lehmann.

07.07.2018 / Aktuelt

Der bliver mangel på hestefoder som følge af tørken

Du har nok ikke kunne undgå at bemærke at hestens græsmark ser lidt tør og nedslidt ud. Har du heste gående på døgnfold, er du måske én af de mange, der er begyndt at udfodre med grovfoder på folden. Men udfodring på folden og risiko for at hesten får solstik, er faktisk ét af de mindre problemer i forbindelse med tørken.

07.07.2018 / Aktuelt

Hingsten Vestergaards Nilson søger en ny ven for livet

På Everhorse skriver vi artikler og nyheder. Og så har vi en salgsportal.  Det er 2 ting der normalt ikke har så meget med hinanden at gøre. Men - en særlig situation kræver et særligt tiltag. Så nu laver vi noget vi ALDRIG har lavet før, men vi håber, at I vil tage godt imod det. Vi laver en salgsartikel! For en helt særlig hingst.

06.07.2018 / Aktuelt

Landskuets bedste brugshest er Frieser

Helle Fynbo og hendes frieser på 7 år løb med titlen som landskuets bedste brugshest.  Det handler om gode reelle gangarter og sind der passer til rytteren når landskuets bedste brugshest skal kåres. Og dette år  

05.07.2018 / Aktuelt

Ugens Torsdagshyldest: Eva Søndergaard

Det er blevet tid igen. Tid til at hylde en person der fortjener et skulderklap.  Denne uge har vi valgt en person, der i disse dage har skiftet hendes faste adresse ud med en campingvogn på landsskuepladsen i Herning. 

05.07.2018 / Islænder

Forskning: Tøltens kvalitet påvirkes potentielt af tung rytter

Der er nu forsket i feltet, så os der rider islandske heste kan blive klogere på, hvor meget vores islandske heste egentlig kan klare at bære.

04.07.2018 / Trivsel

Fødevarestyrelsen: Hestebranchen er ikke moden til at blive underlagt indberetningspligt på smitsomme sygdomme

Måske har du, ligesom tusindvis af andre hesteelskere, gennem de forgangne måneders fokus på herpes, undret dig over, at der ikke eksisterer en indberetningspligt på smitsomme sygdomme hos heste, som f.eks. herpes og kværke, således at forekomsten af sygdommen ville være mere gennemskuelig.