Hesteloven godt på vej

 16.11.2016 09:56

Da ændringerne til Hesteloven blev 1. behandlet af Folketinget i sidste uge, var Folketingets rytter, May-Britt Kattrup den flittige spørger fra salen.

May-Britt Kattrup er medlem af Folketinget for Liberal Alliance, og ligesom de øvrige ordfører var den nordsjællandske rytter og hestepensions-ejer på talerstolen for at fremføre partiets og egne holdninger til lovforslaget om ændringerne af Hesteloven.

Ligesom de øvrige partier i 'blå blok', er Liberal Alliance for ændringerne til Hesteloven, og under 1. behandlingen sagde May-Britt Kattrup blandt andet:

"Først og fremmest kan man stille sig selv det spørgsmål, om det overhovedet var nødvendigt med en hestelov. De fleste af os holder heldigvis ret meget af vores heste og behandler dem ordentligt. De få brodne kar burde kunne håndteres under dyreværnsloven. Nu er hesteloven imidlertid fremsat, og så er øvelsen for mig som Liberal Alliances ordfører at sikre hestevelfærden samtidig med, at al unødigt bureaukrati pilles ud."

Forum for Hestevelfærd har ifølge May-Britt Kattrup gjort et stort arbejde:
"Branchen har stået sammen og kommet med indsigelser og kommentar. Og jeg mener, at man er blevet hørt. Regeringen er kommet med nogle fornuftige ændringer til forslaget. Ændringerne indebærer bl.a., at flere hestesteder undgår at måtte lukke. Det er til glæde for børn og unge på rideskoler, konkurrenceryttere, avlere, ejere af vilde heste og løsdrift – ja, faktisk hele branchen."

Et af de punkter i loven, som har været diskuteret, er størrelsen af et hestehold. Alle partierne var enige om, at det ville være gavnligt med en ændring, så to heste bliver et lovkrav:
"Man kan diskutere, om det skal være tilladt at have hestehold på én hest alene, eller om der altid bør være min. to heste sammen eller i det mindste een hest og et andet firbenet dyr, f.eks. får, ged el.lign. opstaldet i samme stald og på samme fold.
Ministerriet har givet sig selv hele tre år til at undersøge, om det skal være tilladt at have en hest stående alene. Jeg mener med udgangspunkt i hestenes velfærd, at heste ikke bør stå alene," siger May-Britt Kattrup, som i løbet af 1. behandlingen også stillede en række spørgsmål til ordførerne fra de andre partier.

I forslaget til en videre tidsplan for behandlingen af lovforslaget er der lagt op til, at udvalgsarbejdet færdiggøres 7. december, så der er mulighed for at få lovarbejdet gjort færdig inden nytår - men tidsplanen er endnu ikke vedtaget.

 

Læs lovforslaget