news_image
Der er bare nogen ting, vi kommer til at gøre helt uforvarende som hestemennesker. Ting, som måske ikke aaaaltid er så smarte, når vi færdes blandt ikke-hestemennesker. Foto: FEi

Ting, man kun gør, når man er hestemenneske

 26.12.2016

Du kender det garanteret godt. Der er masser af små ting, man bare gør som rytter, uden egentlig at tænke nærmere over dem. Lige indtil den “virkelige” verden ser det og overvejer, hvad det egentlig er, vi har gang i. Her på redaktionen har vi i hvertfald flere gange måtte ta’ os til hovedet, når vi er kommet i tanke om endnu en ting, man gør, hvis man er hestemenneske.
Kan du genkende nogen af dem?
God læselyst.

Du...

 • spiser gulerødder med skræl. Du ku’ aldrig finde på det derhjemme, men i stalden er det bare helt ok. Måske er den vasket.
 • tørrer søvn væk fra hestens øjne. I mangel af barriere at sætte det på, kan man altid lige tørre det af i ridebukserne
 • Piller al halm ud af halen på hesten. AL halm. Hopper også gerne af, midt mens du rider, hvis du blir opmærksom et mikroskopisk strå. Du går dog ikke synderligt meget op i at få fjernet halmen fra eget hår og tropper gerne op på arbejde med lidt ekstra pynt.
 • Du gnubber din hest på mankestykket. Opdager ved kassebåndet i Brugsen, at du nok burde ha’ vasket snavset af fingrene, inden du stak dem ned i fællesæblerne i grøntafdelingen.
 • Din (ikke-heste)veninde gør dig opmærksom på, at du bløder fra en af dine fingre. Du har ikke engang lagt mærke til, at du har slået dig og skynder dig at proppe fingeren i munden. Det plejer at virke, når du rider.
 • Lader dit barn hjælpe med at muge ud. Han er kun tre, men han kan lige så godt lære det først som sidst. At han piller lidt ved pærerne undervejs, er kun helt naturligt. Du sætter dog grænsen ved, at han smager på dem.
 • Spiser kage. Masser af kage. Det er faktisk ikke en rigtig dag i stalden, hvis der ikke har været kage.
 • Bevæger dig rundt i offentlig rum i Thyborønhabit. For den er et hit. Måske gør den ikke noget særligt for din figur, men den er varm. Det kan enhver da forstå!
 • Vallakken står lige og skafter ud. Du kan se, at der lige sidder lidt, som du straks piller af. Ja, det lugter stadig dårligt, konstaterer du, da du lige tjekker, om det nu virkelig er så slemt som sidst.
 • Gemmer æbleskrog i lommerne. Det er da spild at smide dem ud og der er kun et par timer til, at du skal ud til hesten.
 • Diskuterer højlydt fænomenet røv-sved om sommeren. Hjælper det rent faktisk med talkum?
 • Taler også gerne om bækkenbevægelser, stærkt sæde og pisk helt uden at rødme. Plejer især at falde i ekstra god jord i offentlig transport på mobiltelefon, hvor resten af passagererne kun kan høre halvdelen af samtalen.
 • Du tager to støtter af gangen, når du rydder op efter springning og smiler overbærende til ponyfaderen, der tilbød at hjælpe. PS - han ta’r kun en støtte af gangen...
 • Dine ikke-hestevenner er af en eller anden årsag ikke alt for glade for at køre i din bil. Noget med lugt og hår?? Du aner ikke, hvad problemet er. Du har da lagt et skridtæppe ud på bagsædet, som ikke er brugt ret meget.
 • Nævnte vi, spiser masser af kage?
 • Er helt indforstået med, at sofaen er off limits i ridebukser. Men samtlige køkkenstole er jo alligevel siddet til, så hvorfor skifte tøj. Du skal jo alligevel ud til hesten igen om lidt.

(Skrevet af Louise Kastrup Lindgaard inspireret af Horse & Hound)
Anna og 'Arne' til World Cup

Ved EM i Göteborg red Anna Zibrandtsen sig direkte ind i europatoppen, da hun blev nr. 6 i kürfinalen, og i weekenden rider hun world cup i Herning.
20.10.2017     Dressur

Vil du selv ride World Cup næste år?

Køb en hest, der har gjort Carl Hester glad - og rid med om et år ved World Cup Herning.
19.10.2017     Andet

World Cup Herning åbner dørene i dag

I dag begynder World Cup Herning! Der er springning på programmet fra i eftermiddag. Resten af ugen står den på international spring og dressur af høj klasse. Kan du ikke selv være der, er der mulighed for at følge med både på DR og på Zibra.
18.10.2017     Arrangementer

Brug for hjælp til at sælge din hest?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.