news_image
Severo Jurado Lopez og Lorenzo vinder World Cup grand prix i Odense (FOTO: Camilla Brodam Thorsager/everhorsephoto.com)

Servero og Lorenzo vinder WC Grand Prix

 22.10.2016

Sikker sejr til Severo Jurado Lopez og Lorenzo i World Cup Grand Prixen, mens Mai Tofte Olesen og Rustique bliver bedste dansker.

Der var godt besøgt på lægterne da World Cup Grand Prixen begyndte i Odense kl. 12.30. Publikum sørgede for en herlig stemning, og de fire danske ryttere fik naturligvis ekstra opbakning til deres præstationer.
Tre af de fire oprindelige danske deltagere, måtte melde fra på grund af skader indenfor de sidste 14 dage før jubilæums og afslutnings-stævnet i Odense, så i stedet for Kasprzak/Pepe, Merrald/Millibar og Bachmann/Hot Line fik publikum fornøjelsen af Hasse Hoffmann/Heslegårds Rismon, Carina Nevermann Thorup/Sirikit og Mai Tofte Olesen/Rustique og selvfølgelig Helene Melsen med Aston Martin, som er den eneste af de oprindeligt tilmeldte, der rider den sidste world cup i Odense.

Spanier på hjemmebane i Odense
OL kur femmeren, Severo Jurado Lopez fører sig frem som om Odense er hans hjemmebane. Den spanske Helgstrand-berider har haft tur i den under de seneste dages unghestechampionater og lørdag sluttede han dagens grand prix klasse af med et ridt, hvor Lorenzo både fik vist sine highlights, og fik vist publikum, at der også kan ske fejl når Severo sidder i sadlen. Det var den første pirouette, hvor Lorenzo kommer ud af balance og falder i trav på vej ud af pirouetten. Ellers var der ikke meget tvivl om, at den udtryksfulde ekvipage skulle vinde i dag, undtagen de to dommere der havde den svenske OL-rytter Mads Hendeliowitz og Jimmie Choo Seq som vinder.

Nydeligt program af Rustique
Mai Tofte Olesen og Rustique leverede en fin world cup debut i den vesteuropæiske liga. Rustique er en skøn hest at se på og parret leverer et stort set fejlfrit program. Han virkede lidt spændt i skridten og sprang ikke altid helt igennem bagtil i changementerne, så der er ikke langt til 70+% for den sympatiske ekvipage. De slutter på en 7. plads med 69,520%.
Ligesom Rustique, er Heslegaards Rismon også efter hingsten Heslegaard’s Rubin, og med Hasse Hoffmann i sadlen. De blev 3. bedste dansker på en 11. plads med 66,30%. Helene Melsen og Aston Martin debuterede i World Cup med 67,26% og en 9. plads.
Karina Nevermann Thorup og Sirikit havde også begge debut i World Cup. Sirikit udviste ikke den store lyst til piaff i dag men blev bedre og bedre som programmet skred frem. Ellers har den kun 9-årige hoppe mange highlights, men et kikset changement koster sammen med piaffen også på lydighedskarakteren, så det samlede resultat bliver 65,68% og en 13. plads.

Sjov bedømmelse
Der er udviklet et virkelig sjovt legetøj til dressurpublikummet. En app, hvor man kan dømme med. App’en hedder ’Spectator Judging’ og giver mulighed for at dømme med øvelse for øvelse – eller bare give et bud på det samlede resultat. Det er virkelig et sjovt legetøj, der giver en hel anden fokus på programmet og udførelsen af de enkelte øvelser, men det er også piv-svært at følge med hele tiden.
Apropos sjov bedømmelse, så var der som tidligere nævnt to dommere der ikke havde Severo og Lorenzo som vindere – De synes i stedet, at svenske Mads Hendeliowitz skulle vinde, og det gav anledning til sjove placeringscifre på den ekvipage, som gik fra 1 til 7 og karakterer fra 75,1 til 68,1

Alle 15 ryttere fra Grand Prixen kommer til start i søndagens World Cup kür. Se startlisten her

Resultat af FEI World Cup of Odense Grand Prix
JBK Odense Horse Shows

 


netMaiTofteRustiqueDSC_9537.jpg
BLOG: Hesten lever sundt - gør du?

Blogger Signe Krusell lever af kaffe, cigaretter, pølsehorn og kage - mens hendes heste får alt, hvad de har brug for af foder, tilskud og fysiske behandlinger.
23.01.2018     Trivsel

Daniel og Anna dominerede i Esbjerg

Daniel Bachmann Andersen gjorde rent bord i alle sine starter, mens gravide Anna Kasprzak tog to sejre på Qaurton til landsstævnet i Esbjerg den forgangne weekend.
22.01.2018     Dressur

Doping - ved du, hvad du giver din hest?

Ridesporten er en af de mest dopede sportsgrene i verden, hvis man tager udgangspunkt i, hvor stor en andel af de udtagne prøver, der er positive. Spørgsmålet er, om det er uvidenhed eller bevidst brug af doping, der kommer til udtryk i tallene.
21.01.2018     Aktuelt

Brug for hjælp?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.