news_image
Det er koldt udenfor. Husk at få godt med tøj på, når du sætter dig i sadlen

Ryttertips: Hold varmen i sadlen

 12.02.2018

De sidste dage har kulden endnu engang gjort sit indtog i Danmark, og når det bliver rigtig koldt, er det vigtigt, at du som rytter er klædt på, så du kan holde varmen. Heldigvis er det med helt enkle midler nemt at modstå kulden og nyde din tid i sadlen

Af Mai Espersen

Det er egentlig helt simpelt. For at holde varmen handler det først og fremmest om at være klædt ordentligt på. Tænk i lag på lag, så du løbende kan justere din påklædning, hvis der er behov for det. Inderst er det godt at have et basislag af undertøj, der kan holde fugt væk fra kroppen. Her er uld fantastisk, da det er i stand til at temperere sig efter forholdene.

Hvis det er rigtigt koldt er det godt at have et mellemlag af tøj af tykkere kvalitet mellem basistøjet og overtøjet. Her er fleece en fantastisk løsning, fordi det ikke binder fugt og lader huden ånde. Samtidig giver fleece en god isolering og det sørger for at holde på varmen.

Yderst er det vigtigt at have et lag af overtøj, der holder vind, vand og fugt ude. Også her er det en god ide at investere i tøj, der kan ventilere den fugt, der kommer indefra væk fra kroppen, så du ikke bliver våd og kold. Thermo-ridebukser kan være en god investering, hvis du rider i naturen om vinteren, for de holder både vind, vand og kulde ude. Du kan også vælge et par vinter-ridebukser isoleret med fleece, hvis thermo-modellen føles for klodset for dig på hesteryg.

Det største varmetab foregår fra hovedet, og sammen med fødderne er det de dele af kroppen, hvor ryttere fryser mest. Derfor kan det være en god ide med en elefanthue, hætte, halsedisse og ørebeskyttere – og et par gode varme vinterridestøvler, der kan holde tæerne varme. Et overraskende tip er at skifte metalstigebøjlerne ud med nogle lavet af træ. Det gør en stor forskel i forhold til at holde fødderne varme.

Gode handsker – eller vanter i trefingermodel er også en god ide. På den måde er du stand til at have et godt greb om tøjlerne samtidig med, at fingrene ikke bliver iskolde.

Hvis det bliver rigtig koldt – kan du sidst, men ikke mindst overveje at investere i små varmepuder, du kan have i lommerne eller ridestøvlerne.

Kilde agria.se

 
Vær sikker på hesteryg i trafikken

Der sker årligt ca. 130 rideulykker i trafikken, hvoraf omkring 25 involverer andre trafikanter. Derfor har Rådet for Større Færdselssikkerhed, Dansk Ride Forbund og Dansk Islandshesteforening i fællesskab har udarbejdet en sikkerhedskampagne, der har fokus på ryttere, der færdes i trafikken
19.02.2018     Aktuelt

7 gode grunde til at vælge ridning

De fleste hestemennesker ved det allerede. Ridning og heste er fantastisk terapi, og har du haft ekstra travlt i en periode, er der intet, der kan bringe balance tilbage i hjerne og hjerte som et besøg hos din firbenede ven.
19.02.2018     Andet

Plej din træner – og lad forholdet gro

Få en række super gode råd til, hvordan du passer godt på din træner, så jeres samarbejde kan bære frugt gennem mange år.
18.02.2018    

Brug for hjælp?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.