news_image
Romridtet har rekord stort antal tilmeldte til 2017-udgaven (FOTO: Christina Smed)

Rekordstort antal starter til årets Rom Ridt

 10.07.2017

Lørdag d 15 juli afvikler Vestjysk Sports- og Terrænrideklub et af landets ældste distanceridt med rekordstort antal starter.


Rom Ridtet er en af landets ældste distanceridt og i år er der tilmeldt et rekordstort antal starter!
”Vi er på nuværende tidspunkt oppe på hele 114 starter” siger Annebeth Abrahamsen, der sammen med Cecilie Næss Damm er en af hovedarrangørerne af årets ridt. ”Vi havde slet ikke troet på at vi nåede så mange ekvipager, så nu glæder vi os bare til at få ridtet skudt i gang på lørdag!”
Et distanceridt går ud på at få hest og rytter i mål foran de andre, men samtidigt på en måde, så hesten kan gå igennem et dyrlægetjek både før og efter samt ved de længere ruter også undervejs.
”Klasserne i år går fra 14 km og op til 80 km” siger Cecilie Næss Damm. ”På trods af de lange distancer, har vi et terræn hvor ekvipagerne næsten ikke kommer ud på trafikeret vej. Samtidig plejer der at være en utrolig familiær og hyggelig stemning ved vores ridt. Disse to ting gør at Rom Ridtet er et godt sted at begynde for nye distanceryttere”
Det er 3. gang Vestjysk Sports- og Terrænrideklub er klubben bag Rom Ridtet. Flere af klubbens medlemmer er erfarne distanceryttere, som ved hvad det vil sige at stable et ridt på benene.
”Det sidste års tid har klubmedlemmerne arbejdet på klargøring af Klosterhedens rideruter” siger Cecilie. ”Det har været et stort arbejde som gerne skulle munde ud i en genindvielse af vores lækre rideruter. Vi har noget af landets bedste rideområde og glæder os til at have en forpremiere til Rom Ridtet”
”Med 114 starter vil der være masser af aktivitet hele dagen” siger Annebeth Abrahamsen. ”Der vil helt sikkert være en masse at se på og opleve for publikum som kunne være interesserede i at opleve hvad distanceridning går ud på, og hvad VEST er for en rideklub. Vi glæder os meget til at byde ryttere, heste, hjælpere, officials og publikum velkomne til en skøn dag!”

Rom Ridtet løber af stablen lørdag d 15 juli på Rom Flyveplads ved Lemvig.

 

Rom Ridtet
Helt nyt ridecenter til efterskole

Efter mange forhindringer påbegynder efterskole byggeri af helt nyt ridecenter til 25 millioner
26.09.2017     Andet

Stor interesse for mere rideturisme i Danmark

Ved en konference i Hillerød fredag blev mulighederne for mere rideturisme i Danmark diskuteret.
25.09.2017     Aktuelt

Fendi Ask er verdens 5. bedste 6-års hest!

Karen Møller Rohde og Fendi Ask (Favorit Ask/Carthago) satte trumf på søndag med den 3. og 4. fejlfri runde under UVM i Zangersheide, Belgien.
24.09.2017     Springning

Brug for hjælp til at sælge din hest?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.