news_image
Hjelme med VG1 kan fortsat bruges efter nytår, men spørgsmålet er, hvad EU's nye standard kommer til at hedde, og hvornår den bliver færdig.

Ny hjelmstandard afvist af EU

 06.12.2017

EU Kommissionen har afvist standarden EN1384:2017, som skulle være gældende fra 1. januar 2018. VG1 er fortsat gældende, og der lægges op til, at den gamle standard, EN1384:2012 fortsat skal kunne bruges. 

Af Louise Hededam 

Ridehjelmsproducenter har de seneste måneder ventet på, at testcentrene var rustet til at teste de nyeste ridehjelme på markedet efter den nye, EU-bestemte standard, EN1384:2017. Efter Everhorse' oplysninger er det ikke lykkedes den franske, engelske og tyske testmyndighed at blive enige om, hvordan hjelmene skal testes i forhold til de nye krav, men nu får den årelange tvist om vores hovedbeskyttelse endnu et lag:

I et brev fra den tyske sikkerhedsgodkendelsesinstitution, TÜV, fremgår det, at den hjelmstandard, som blandt andet FEI har valgt at bruge, EN1384:2017, er trukket tilbage, fordi den ikke opfylder visse krav i et direktiv om personlig sikkerhed. Brevet er sendt til en producent af ridehjelme.

Det betyder ifølge dette brev, at den gamle standard, EN1384:2012, fortsat vil være gældende efter nytår. Det samme gælder VG1-mærkede hjelme, som det tidligere er meldt ud.

Dansk Ride Forbund – og for den sags skyld FEI – har så vidt vides ikke reageret på disse nye oplysninger.

For producenter, forhandlere og kunder betyder dette, at hjelme med EN1384:2012-godkendelsen i teorien stadig kan produceres, sælges, købes og bruges efter nytår, men for de flestes vedkommende er disse hjelme blevet kasseret, og butikkerne har solgt dem til spotpriser. Som nævnt er de dog heller ikke af forbundene godkendt til stævnebrug efter 1. januar 2018.

En anden hage er, at der allerede nu findes hjelme med et mærkat i, hvorpå der står CE EN1384:2017. For så vidt disse hjelme er i handlen, må det siges at være vildledende mærkning, da standarden som sagt er trukket tilbage, og hjelmene derfor ikke kan være godkendt efter denne standard. Hjelmene kan dog sagtens være produceret, så de ville opfylde kravene til EN1384:2017, men de kan altså ikke være godkendt i henhold til denne standard.

Everhorse har været i kontakt med den danske standardiseringsorganisation, Dansk Standard, og venter på svar herfra. Vi forsøger desuden at få en kommentar fra Dansk Ride Forbund.

 

 




Næsebåndsreglen skrevet ind i reglementet

Der mangler endnu tilbagemelding fra møde mellem Dansk Ride Forbund og Dansk Rideinstruktør Forening, men næsebåndsreglen er skrevet ind i DRFs Fællesbestemmelser, der gælder for 2018, og sanktionerne er næsten klare.
16.12.2017     Aktuelt

Landsdelsfinalerne bliver en del af Landsskuet i Herning 2018

Ridesportens breddeaktiviteter skal først og fremmest være sjove for hest og ryttere - og tilskuere. Aktiviteterne skal give klubånd, styrke samspillet mellem hest og rytter samt sikre en korrekt grunduddannelse. I 2018 byder vi for første gang på to landsdelsfinaler, og finalerne vest for Storebælt bliver den 5. – 7. juli en del af det traditionsrige Landsskuet i Herning.
15.12.2017     Andet

Zonik vinder Grand Prix i Olympia

Glock’s Zonik og Edward Gal viste suveræn form i Olympia, hvor Anders Dahl imponerer med en 5. plads og sammen med Ulrik Mølgaard er med i onsdagens World Cup kür.
12.12.2017     Dressur

Brug for hjælp til at sælge din hest?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.