news_image

Dialog nytter: DRF har lavet nye regler for ponymåling

 07.12.2017

Efter et provokerende reglementsforslag til afstemning på Repræsentantskabsmødet i april kom der gang i dialogen, og reglerne for ponymåling er ændret.

Af Thomas Bisgaard


På 100-års repræsentantskabsmødet i april var reglerne for ponymåling til debat, da en gruppe klubber stillede forslag til afstemning, og DRF lovede at reglerne blev revideret inden næste repræsentantskabsmøde, men fem måneder ’for tidligt’, er de nye regler allerede trådt i kraft, da ponymåleråret begyndte 1. december.
”Vi er godt tilfredse, og jeg vil gerne kvittere for, at DRF har set behovet for at lave ændringer,” siger Jesper Ejlersen fra Herning Rideklub, som var med i gruppen af forslagsstillere til Repræsentantskabsmødet, hvor adovokat Sophus Bøgeskov Christensen, stod for argumentationen og præsentationen af reglementsforslaget.
Det tidligere regelsæt var for stramt og ugennemsigtigt, og mange ponyryttere og forældre stod tilbage med dårlige oplevelser efter besøget på en ponymålerplads.
Reglerne er på flere områder blevet lempet, så der blandt andet er mulighed for to ordinære målinger. Så længe målepinden ikke er låst, regnes målingen ikke som gennemført, og man kan altså trække ponyen inden, og stadig have mulighed for at komme igen.
”Vi ville også gerne have afskaffet ankemålinger. Det lykkedes ikke, og det er jeg helt OK med. Vi har fået blødt op og fjernet både en del af dramatikken og presset. Det er kun gebyret man mister, hvis man trækker ponyen før målepinden er låst,” siger Jesper Ejlersen, der også er OK med, at der er sat et maksimalt antal målinger pr ponyer, for mulighederne for at få målt flere gange er gode.
Omkostningerne ved en ankemåling bliver også reduceret efter de nye regler, og der er udarbejdet en udførlig vejledning, for hvordan ponymålingerne gennemføres, så der ikke opstår overraskelser undervejs.
”Vi har fået lavet en mere tilgængelig vejledning. Det kan virke lidt åndsvagt med et ekstra dokument, men jeg er rigtig glad for det, fordi det gør det meget mere overskueligt for os, der kun skal måle ponyen engang imellem, eller måske kun en gang. De professionelle skal jo nok finde ud af det.”
I de nye regler ligger der også en erkendelse af, at reglerne har været for stramme, idet der er indført en overgangsordning, hvor tidligere fremstillede ponyer kan fremstilles igen i perioden fra 1. december ’17 til 30. november ’18.
”Jeg er rigtig glad for overgangsordningen, så der er mulighed for at få genmålt ponyer, der måske er målt ud i de gamle regler. Vi er jo ikke interesseret i for store ponyer, men det skal være fair, og vi har i processen talt rigtig meget om at få ro omkring målingen,” siger Jesper Ejlersen og udtrykker begejstring for processen der er gået forud for ændringerne til reglerne for ponymåling.
”Det er fair at sige, at det nytter noget at tage dialogen. Vi måtte spille hårdt mod hårdt, men det har nyttet noget og jeg er glad for, at DRF har taget dialogen og set at det var nødvendigt med ændringerne.”

Fælles bestemmelser på rideforbund.dk opdateres fredag, men du kan læse den nye vejledning her:

 

Næsebåndsreglen skrevet ind i reglementet

Der mangler endnu tilbagemelding fra møde mellem Dansk Ride Forbund og Dansk Rideinstruktør Forening, men næsebåndsreglen er skrevet ind i DRFs Fællesbestemmelser, der gælder for 2018, og sanktionerne er næsten klare.
16.12.2017     Aktuelt

Kittel topper spændende World Cup i London

Patrik Kittel tager sæsonens første vesteuropæiske World Cup sejr og Zonik må 'nøjes' med 3. pladsen i London.
13.12.2017     Dressur

Zonik vinder Grand Prix i Olympia

Glock’s Zonik og Edward Gal viste suveræn form i Olympia, hvor Anders Dahl imponerer med en 5. plads og sammen med Ulrik Mølgaard er med i onsdagens World Cup kür.
12.12.2017     Dressur

Brug for hjælp til at sælge din hest?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.