news_image
Cecilie Eriksen og Calvin til EM i Polen i 2017. Tidligere det år blev de danmarksmestre. Foto: everhorse.dk

Ny regnemetode i militarydressur - se hvad det kunne have betydet for DM

 12.01.2018

Dansk Ride Forbund har valgt at fjerne koefficienten i militarydressuren, præcis som FEI har gjort det. Det betyder, at man fremover kun skal trække 100 fra sin procent - og ikke længere gange dette negative tal med 1,5. I 2014 ville denne metode have givet en anden Danmarksmester.

Af Louise Hededam

Formålet fra FEI's side med den ændrede regnemetode er at gøre militarydisciplinen lettere forståelig - blandt andet med det sigte at holde den på OL-programmet. Som det er nu, rider man i militarydressuren til et antal point, der omregnes til procent, ligesom i 'rigtig dressur'. Herefter trækker man sin procent fra 100 og ender således med et tal, som så ganges med 1,5, hvorefter man har de strafpoint, man tager med videre til springning og terrænspringning. Har man for eksempel redet et godt program til 75%, ender man med denne metode med 37,5 strafpoint. En bom på springbanen giver 4 strafpoint, et stop i terrænet 20 osv.

Med den nye metode stopper man med udregningen et led tidligere, og ender altså i ovenstående tilfælde med 25 strafpoint. Tanken er - foruden det aspekt, at det er lettere at regne ud - desuden, at det skal have lidt mere betydning at ride godt i terræn og på springbane, end det har i dag. 

Vi har her på Everhorse.dk for sjov regnet på, hvilken betydning denne nye regel ville have haft på de foregående fire års Danmarksmesterskaber.

DM military omregnet.png

Den nye metode ville have ændret på to mesterskaber de sidste fire år, nemlig i 2016, hvor nummer 2, Anne-Dorthe Møller, ville have vundet, samt i 2014, hvor nummer 3, Camilla Sæbø Hansen, ville have vundet. 

FEI ønsker på sigt at ændre pointsystemet fra negativ til positiv score.

 

 

 

 

 

 
Daniel og Anna dominerede i Esbjerg

Daniel Bachmann Andersen gjorde rent bord i alle sine starter, mens gravide Anna Kasprzak tog to sejre på Qaurton til landsstævnet i Esbjerg den forgangne weekend.
22.01.2018     Dressur

Kværke i Tappernøje kostede lille Constantin livet

En lille, privat stald i Tappernøje på Sydsjælland døjer fortsat med den smitsomme sygdom kværke. Ejer af stalden fortæller her, hvad de gør for at undgå yderligere smitte.
21.01.2018     Aktuelt

'Cirkusprinsesse': Mine heste skal være glade

Mød Charmaine Berdino, som har cirkus i blodet og heste på hjernen
21.01.2018     Arrangementer

Brug for hjælp?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.