news_image
Delaya og Maria Bjerg blev klubmestre i Sportsrideklubben Skovly 2017. Foto: Privatfoto

Maria fandt drømmehesten på auktion

 13.02.2018

I 2016 købte Maria Bjerg Latrache sin drømmehest på Forårsauktionen i Herning. Maria havde på det tidspunkt ledt efter hest i et års tid og var efterhånden godt træt af det. Hun skulle bruge en hoppe til at ride dressur på. Den skulle være ridelig, have en god stamtavle og være ren i røntgen, så hun kan bruge den til avl senere

Af Louise Hededam 

”Da jeg så var oppe i Herning, var der nogen, der foreslog mig at købe på auktionen,” siger Maria og fortsætter: ”Jeg troede egentlig, det var heste til over en million, men kiggede så i kataloget. Og så sagde min daværende ridelærer, at der var flere af dem, der så spændende ud. Da det så gik op for mig, at hestene havde været i dyrlæge, blev det hele lidt mere interessant.”

Maria satte sig ind og talte med dyrlægen om hestene, inden hun overhovedet så hestene, og var meget tilfreds med at blive rådgivet så tidligt i forløbet. Dyrlægen fortalte hende nemlig, hvilke heste hun skulle gå udenom, hvis hun ville avle.

Derefter fik Maria mulighed for at prøve Hevringholms Delaya (ERA Dancing Hit/Blue Hors Hertug), og så var hun solgt.

”Når almindelige mennesker som jeg, skal købe en hest, så skal prisen og hesten passe sammen. Og til en auktion, hvor man ikke har rendt og kigget på hesten og prøvet den i længere tid, der er man nok mere bevidst om, at prisen skal passe til det indtryk, man har af hesten,” mener Maria.

”Det var helt sindssygt spændende, mit hjerte var jo ved at hoppe ud af halsen på mig, for jeg ville jo have den her hest, men jeg turde ikke tro på det,” husker Maria tilbage.

Delaya endte med at koste Maria 287.000 kroner alt inklusive. Det var lidt mere end budgetteret, men det har vist sig, at hesten er pengene værd. Den er siden blevet RDH-fløjhoppe, gik med i Herning sidste år og bevæger sig nu op igennem LA-programmerne med sejre og placeringer.

Maria har ikke et øjeblik fortrudt at bruge de mange penge på auktionen, og hun ser det som et kæmpe kvalitetsstempel, at Dansk Varmblods Auktionsudvalg har udvalgt hestene, der er med på auktionen.

”Jeg følte faktisk, at jeg havde mere sikkerhed for at have købt en hest med kvalitet, end mange af de andre, jeg havde været ude at kigge på selv, og som jeg alternativt kunne have købt,” siger Maria.
Springhest forgiftet i ridehus

Springrytter Lars Rasmussens hest kom i kontakt med rottegift i ridehuset, og det fik alvorlige følger. Nu er det op til retten at afgøre, om han har krav på erstatning.
19.02.2018     Aktuelt

7 gode grunde til at vælge ridning

De fleste hestemennesker ved det allerede. Ridning og heste er fantastisk terapi, og har du haft ekstra travlt i en periode, er der intet, der kan bringe balance tilbage i hjerne og hjerte som et besøg hos din firbenede ven.
19.02.2018     Andet

Plej din træner – og lad forholdet gro

Få en række super gode råd til, hvordan du passer godt på din træner, så jeres samarbejde kan bære frugt gennem mange år.
18.02.2018    

Brug for hjælp?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.