news_image
Hesten havde efter mishandlingen fire buler på næseryggen (Privatfoto)

Landsretten idømmer berider bøde for piskeslag

 10.10.2017

En 65-årig sjællandsk berider er i Østre Landsret blevet idømt en bøde på 5000 kroner for vold mod en hest.

 

Af Louise Hededam

 

Episoden, berideren nu er dømt for, fandt sted i 2015 på et ridecenter i Havdrup på Midtsjælland. Berideren skulle lære en 9-årig hest at piaffere, noget berideren er kendt for at være god til, men træningen gik ikke helt efter planen, og den nu dømte berider slog flere gange heste på næseryggen med enden af en pisk.

Hestens ejer, en pige der var 19 år på tidspunktet, var efter eget udsagn chokeret over behandlingen af hesten, men greb ikke ind, fordi der stod adskillige voksne ryttere og trænere og så på uden at virke berørte.

Hesten stod efter optrinnet med fire buler på næseryggen. Familien endte med at melde sagen til både Hestens Værn, Dansk Ride Forbund og politiet.

I DRF blev sagen behandlet af Disciplinærudvalget, som efterfølgende gav berideren en irettesættelse.

Blandt andet med følgende begrundelse: Efter Fælles Bestemmelser pkt. 10.5. medfører brug af pisk i hestens hoved enten diskvalifikation samt gult kort eller i grove tilfælde rødt kort samt bortvisning. Det forhold, at pisk er anvendt i privat regi og ikke under et ridestævne, kan efter udvalgets opfattelse ikke føre til, en anden sanktion efter vedtægternes § 15, hvis anvendelsen er sket i strid med Fælles Bestemmelser pkt.10.5 og Retningslinjer for etisk korrekt anvendelse af hesten til ridesport, hvortil der henvises i pkt. 10 indledningsvis. Det er også uden betydning, om hesten er vanskelig.

Både Retten i Roskilde og nu også Landsretten har idømt berideren en bøde på 5000 kroner, fordi det ikke kunne bevises, at berideren handlede i nødværge.
Tina Lund sejrer på Enemarks tidligere hest

Tina Lund har netop vundet en finale for 5-6 års heste på en hest, hun for kort tid siden har købt af Sandra Enemark
21.10.2017     Springning

Anna og 'Arne' til World Cup

Ved EM i Göteborg red Anna Zibrandtsen sig direkte ind i europatoppen, da hun blev nr. 6 i kürfinalen, og i weekenden rider hun world cup i Herning.
20.10.2017     Dressur

Dansk-Irsk sejr og liveinterview

Danskavlet hest med irsk rytter sejrer netop som Everhorse & Zibrasport går i luften med første udgave af Riders Corner under World Cup Herning.
19.10.2017     Arrangementer

Brug for hjælp til at sælge din hest?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.